Pentru ca uneori avem pofta si de ceva dulce si suntem constienti ca prin magazine sau patiserii rar gasim ceva facut natural si benefic sanatatii, avem alternative pentru a ne oferi aceasta mica placere a vietii. In plus, copiilor nu le putem da chiar ce ne pica in mana, asadar am decis sa va impartasesc o reteta relativ simpla, foarte delicioasa:
Biscuiti cu nuca macinata si mac
500 grame de faina
60 grame de zahar
15 grame de mac
35 grame de nuca macinata
o lingurita de praf de copt
170 mililitri de vin
120 mililitri de ulei masline
Mod de preparare:
Amestecam faina impreuna cu praful de copt, intr-un castron, adaugam nuca, macul si zaharul si amestecam.
Adaugam uleiul si vinul.
Adaugam faina si framantam un dupa care o invelim in folie alimentara si o bagam la frigider cateva ore bune sau chiar pana a doua zi.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si pregatim tava pe care punem hartie de copt.
Pe masa de lucru presaram faina si intindem bucati din aluat pe care le decupam cu formele speciale pentru decupat biscuiti si apoi ii punem in tava.
Intepam fiecare biscuite din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
Punem tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute si cand incep sa se rumeneasca pe fund in scoatem, ii lasam la racit.
Este o alternativa mai sanatoasa si naturala a biscuitiilor din comert. Astfel putem evita aromele si E-urile celor din supermarket.
Niciun comentariu