Sucul de mere este unul dintre cele mai populare si disponibile bauturi. Acesta retine multe dintre substantele nutritive ale merelor, inclusiv vitamina C si diferite vitamine B, precum si multe minerale ca magneziu, fier, calciu, mangan si cupru. Unele fibre sunt retinute in acest suc, precum si produsele fitochimice, flavonolii si procianidinele. Potasiul este cel mai notabil mineral din acest suc, cu o singura portie asimilati aproximativ 7% din doza zilnica recomandata.
Imbunatateste sanatatea inimii
Potasiul este cel mai abundent mineral gasit in acest suc. Acesta este un vasodilatator, ceea ce inseamna ca poate ajuta la scaderea tensiunii in artere si vasele de sange. De asemenea ajuta la ameliorarea presiunii si a efortului asupra sistemului cardiovascular. Sucul de mere impiedica si formarea colesterolului in artere.
Sistem respirator
Exista anumite substante antiinflamatorii si antialergice gasite in sucul de mere care poate calma sistemul respirator si pot scadea iritatia in gat si plamani, ajutand la ameliorarea atacurilor de astm si prevenirea infectiilor respiratorii.
Tratamentul constipatiei
Una dintre cele mai putin cunoscute substante din mere este acidul malic, care poate imbunatati rata digestiva si sustine functia hepatica. In combinatie cu fibrele si alte minerale stimulatoare, acest suc poate ameliora rapid simptomele de constipatie, crampe, balonare si diaree.
Previne cancerul
Componentele polifenolice, prociaidinele si quercetinul prezente in sucul de mere sunt antioxidanti extrem de puternici care pot ajuta organismul sa lupte impotriva efectelor radicalilor librei. Prin eliminarea stesului oxidativ, acesta a demonstrat prin numeroase studii ca reduce riscul de cancer de colon, de san si de piele.
Ingrijirea pielii
Impachetat cu antioxidanti si vitamina C, sucul de mere este foarte benefic pentru piele. Ajuta la reducerea acneei, inflamatiei, cicatricilor si ridurilor. De asemenea, previne imbatranirea prematura. Ajuta la productia de colagen, facand pielea mai moale si sanatoasa.
Imbunatateste sanatatea ochilor
Vitamina A prezenta in acest suc ajuta la imbunatatirea vederii si previne dezvoltarea unor afectiuni ale ochilor.
Previne osteoporoza
Datorita prezentei vitaminei C, a borului, a fierului si a altor minerale, sucul de mere promoveaza sanatatea osoasa si previne osteoporoza.
Ingrijirea parului
Merele contin un compus numit procyanidina B-2, care este responsabil pentru promovarea cresterii parului.
Diuretic
Sucul de mere ajuta la eliminarea excesului de apa din corpul dumneavoastra. Acest lucru ajuta la promovarea urinarii si previne balonarea.
Imbunatateste imunitatea
Sucul de mere stimuleaza nu numai sistemul imunitar, functioneaza si ca un compus antioxidant care poate preveni stresul oxidativ si reduce inflamatia.
Imbunatateste memoria
Antioxidantii fac mai mult decat sa ne ofere protectie impotriva cancerului; acestia impiedica stresul oxidativ in alte parti ale corpului, cum ar fi creierul. Studiile au aratat ca antioxidantii prezenti in sucul de mere pot reduce risucl aparitiei bolilor neurologice, in special al Parkinsonului, Alzheimer si al dementei.
Imbunatateste functia hepatica
Dupa cum s-a mentionat, acidul malic poate imbunatati functia hepatica. Sucul de mere, atunci cand este combinat cu apa, poate stimula urinarea si poate promova eliberarea excesului de saruri si grasimi din organism. Ajuta la eliminarea toxinelor si mentine un echilibru bun al pH-ului in organism, actionand astfel ca agent de curatare a ficatului.
Mod de preparare:
Spalati merele, taiati cubulete si scoateti samburii. Nu este nevoie sa curatati coaja.
Puneti merele in oala si adaugati suficienta apa pentru a le acoperi. Uneori, in functie de calitatea merelor este posibil sa obtineti un suc ceva mai concentrat caz in care puteti adauga apa plata.
Dupa ce ati adaugat apa, lasati merele sa fiarba timp de 20 – 25 de minute (pana cand observati ca merele devin moi). Strecurati apoi sucul in sticla.
Lasati sucul sa se raceasca si gustati-l. Acest suc il puteti pastra la frigider o saptamana. In functie de gustul sau si preferintele dumneavoastra mai puteti adauga putina apa plata, zahar, scortisoara etc.
Merele care au ramas, pot fi folosite pentru a face un sos de mere, deci nimic nu se pierde! Tot ce trebuie sa faceti este sa le puneti intr-un blender si sa adaugati putin zahar si scortisoara.
Bucurati-va de un suc NATURAL fara conservanti!
Suc de mere – reteta si detalii nutritive
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/apple-juice-benefits-make-nutritional-value.html
[…] Sursa: SfaturiMedicale.ro NaturaVindecatoare.ro […]