Remedii naturiste pentru intarirea sistemului imunitar

0

Exista multe modalitati prin care sistemul imunitar al unei persoane poate fi imbunatatit cu ajutorul cailor interne de atac. Multe remedii naturiste pentru imunitate scazuta functioneaza foarte bine.
Foarte multe studii au aratat ca stari psihologice de stres, depresie sau tristete afecteaza sistemul imunitar. Rezulta de aici, ca pentru intarirea sistemului imunitar sunt recomandate relaxarea, optimismul si eliminarea stresului. S-a dovedit, spre exemplu, ca meditatia creste numarul de celule T si imbunatateste raportul celule T supresoare/celule T helper.
Nutrientii gasiti intr-o dieta completa si sanatoasa includ vitaminele si mineralele necesare care ajuta la dezvoltarea sistemului imunitar.
Legume cu frunze verzi
Legumele cu frunze verzi sunt o sursa minunata de vitamine si mienrale precum vitamina A E, B1, B2 si B9. Acestea sunt cele mai importante pentru un sistem imunitar puternic.
Legume
Legumele, printre care morcovii, brocoli, dovlecii, sfecla, varza, conopida, vinetele, fasolea, ardeiul gras, ceapa, rosiile si multe alte legume sunt importante in dieta noastra. Consumul regulat de legume este recomandat pentru un organism sanatos.
Fructe
Fructele sunt, de asemenea, o mare sursa de vitamine si minerale. Consumul zilnic de fructe va creste imunitatea impotriva bolilor pe termen lung. Citricele cum ar fi portocalele si lamaile au vitamina C in cantitati mari. Vitamina C ajuta la construirea sistemului imunitar in mod natural si actioneaza ca un antioxidant.
Fructe uscate
Fructele uscate si nucile sunt surse bune de proteine, carbohidrati si vitamine. Migdalele, caisele, nucile, nucile caju, pecan, stafidele si semintele de dovleac sunt surse bogate de vitamine, cum ar fi vitamina A, E, K, calciu, fier si cupru. Asa cum am mentionat mai devreme, acesti micronutrienti sunt necesari pentru mentinerea si imbunatatirea imunitatii.

Somn
Perioada adecvata de somn este necesara pentru a mentine un nivel satisfacator al imunitatii. Studiile au aratat ca privarea de somn poate avea un impact profund asupra sistemului imunitar, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Stat din Washington.
Astragalus
Aceasta planta a fost folosita in medicina traditionala chineza pentru o lunga perioada de timp. Este cunoscut faptul ca aceasta contine componente care ne protejeaza impotriva racelii, oboselii, lipsei apetitului si stresului. Studiile clinice efectuate cu preparate din astragalus au demonstrat eficacitatea acestei plante pentru intarirea imunitatii.
Usturoi
Usturoiul este unul dintre remediile ieftine si disponibile oricui. Dovezile stiintifice arata ca usturoiul poate lupta impotriva multor tipuri de bacterii, virusi si ciuperci si este bine cunoscut ca unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru frig si gripa.
Echinacea
Aceasta planta are efecte pozitive impotriva racelii, gripei, infectiilor cutanate, sinuzitei si infectiilor urechii. Cercetarile si studiile clinice efectuate de  Percival la Universitatea din Florida au dat rezultate uimitoare in ceea ce priveste impactul asupra sistemului imunitar.
Celulele sistemului imunitar sunt destul de variate si includcelulele T, care lupta direct cu moleculele invadatoare si limfocitele, celulele B care formeaza anticorpii ce pot ataca moleculele sau toxinele invadatoare. Anticorpii produsi de celulele B se pot lega de o molecula potential daunatoare sau de suprafata unui virus sau bacterii pentru a le elimina din organism. Sistemul imunitar include, de asemenea, celule fagocitare – precum cele macrofage si neutrofile care elimina resturile create din distrugerea celulelor si tesuturilor din locul infectiei. Celulele sistemului imunitar circula in sange sau in ganglionii limfatici, care se afla in tot corpul; prin urmare, celulele imunitare se gasesc peste tot si pot calatori rapid atunci cand sunt solicitate. Sistemul imunitar este pozitionat astfel incat sa poata reduce la minimum intrarea in corp a cotropitorilor straini care pot provoca infectii si boli si sa poata raspunde rapid si ataca orice invadatori care reusesc sa intre in corpul nostru.
Sursa: https://www.organicfacts.net/low-immunity.html

Niciun comentariu

Nu ratați!