Traim intr-o lume moderna care este bombardata cu mesaje paranoice despre cat de periculos este soarele. Trebuie sa ne amintim ca vechii yoghini si multe alte culturi stiau sa foloseasca soarele pentru a vindeca tot felul de boli si pentru a aduce o sanatate radianta.
In Egiptul Antic, medicii si vindecatorii s-au bazat pe lumina soarelui pentru a vindeca ranile, pentru a trata problemele osoase, cum ar fi rahitismul sau infectiile pulmonare.
Mai mult decat atat, cremele de protectie solara impiedica razele soarelui sa creeze vitamina D in organism, ceea ce este esential pentru numeroase functii:
🌞 sanatatea oaselor;
🌞 anti-cancerigen;
🌞 sprijina sistemul imunitar;
🌞 protejeaza impotriva dementei si imbatranirii creierului;
🌞 buna pentru pierderea excesului de grasime;
🌞 esentiala pentru reducerea simptomelor de astm;
🌞 intareste dintii.
Creem o intreaga generatie de deficit de vitamina D cu teama de soare!
Lumina ultraviolet este o singura frecventa a luminii; exista inca altele 8 – in infrarosu, si cele 7 cu spectru de lumina vizibila. Fiecare are propria putere de vindecare unica!
Inaintea aparitiei atator produse farmaceutice, lumina soarelui a fost folosita pentru a accelera tratarea ranilor. Toata natura, inclusiv umanitatea, este alimentata cu energie solara. Lipsit de lumina soarelui, omul isi pierde vigoarea fizica si forta. Fara soare, toata viata de pe pamant va disparea.
Anticancerigen
Medicul american dr. Zane Kime a folosit plaja si nutritia pentru a-si vindeca pacientii de cancer. Chiar si in cazuri terminale dr. Zane Kime a reusit sa inverseze complet cancerul metastazat.
Mergand 10 -15 minute pe jos la soare, nu numai ca va ameliora stresul si creste circulatia, dar ar putea reduce si riscul de cancer, potrivit oamenilor de stiinta. Vitamina D produsa in piele de razele soarelui imbunatateste functia sistemului imunitar prin cresterea numarului de celule albe din sange, apararea primara a organismului impotriva bolilor. Vitamina D controleaza, de asemenea, cresterea celulara, incetineste cresterea celulelor canceroase si opreste formarea de noi vase de sange, limitand raspandirea cancerului.
Lumina soarelui ucide bacteriile rele
Soldatii germani dupa primul razboi mondial stiau despre descoperirile facute in 1903 de catre castigatorul premiului Nobel Niels Finsen. Au folosit lumina soarelui pentru a dezinfecta si vindeca ranile.
Benefic pielii
Lumina soarelui are efecte benefice asupra afectiunilor cutanate, cum ar fi psoriazisul, acneea, eczemele si infectiile fungice ale pielii.
Scade colesterolul
Soarele converteste colesterolul ridicat in sange in hormoni steroizi si hormoni sexuali de care avem nevoie pentru a ne reproduce. In absenta luminii solare, se intampla contrariul, substantele se transforma in colesterol.
Razele soarelui scad tensiunea arteriala
Chiar si o singura expunere reduce semnificativ tensiunea arteriala la persoanele cu tensiune arteriala crescuta.
S-a demonstrat ca tensiunea arteriala este mai ridicata in timpul iernii si cea mai scazuta in timpul verii.
Curata sangele
Lumina soarelui patrunde adanc in piele pentru a curata sangele si vasele de sange. Literatura medicala publicata arata ca persoanele cu ateroscleroza si-au imbunatatit sanatatea prin expunerea la soare.
Creste nivelul de oxigen din sange
Lumina soarelui creste nivelul de oxigen din sange si sporeste capacitatea organismului de a furniza oxigen la tesuturi, foarte asemanatoare cu efectele exercitiilor fizice. Soarele are un efect deosebit asupra rezistentei, dezvoltarii fizice si a dezvoltarii musculare.
Vitamina D data de soare creste cantitatea de oxigen pe care o poate transporta sangele in corp, ceea ce, la randul sau, va creste nivelul de energie, va imbunatati capacitatile mentale si va va oferi un sentiment de bunastare.
Intareste sistemul imunitar
Celulele albe din sange, care cresc cu expunerea la soare, se numesc limfocite, iar acestea joaca un rol major in apararea organismului impotriva infectiilor.
Ajuta la dezvoltarea copiilor
Expunerea regulata la lumina soarelui sporeste cresterea si inaltimea copiilor. Multe culturi din istorie au recunoscut acest fapt. Studiile au aratat ca expunerea la soare in primele cateva luni are un efect asupra inaltimii cresterii.
Lumina soarelui poate vindeca depresia
Soarele la amiaza poate livra 100.000 de lux. Cand stam in birouri in cea mai buna parte a zilei, sub lumina artificiala (150-600 lux), ne lipsim de iluminarea naturii. Blocarea soarelui poate provoca o afectiune numita tulburare afectiva sezoniera, o forma de depresie. Este mai frecventa in lunile de iarna, dar si vara in cazul persoanelor care lucreaza in cladiri de birouri.
Sursa: http://sunlightinstitute.org/the-healing-power-of-the-sun/; https://www.mindbodygreen.com/0-5999/10-Healing-Benefits-of-the-Sun.html
Niciun comentariu