Miraculoasele beneficii ale echinaceei

1

Echinaceea este o planta populara folosita in primul rand pentru stimularea imunitatii si combaterea racelii comune, insa beneficiile acesteia nu se opresc aici.
Echinaceea contine un amestec de substante puternice care poseda proprietati antimicrobiene si proimune. Cel mai important grup de substante din echinaceea sunt fenolii, compusi speciali care controleaza activitatile enzimelor si ale receprorilor celulari. Rezultatul este protectia impotriva infectiilor si daunelor provocate de radiatii (UV). De asemenea, fenolii au proprietati antioxidante care contribuie la o sanatate mai buna.
Aceasta planta minunata mai contine, de asemenea, alchilamide, un alt set de compusi importanti care ofera proprietati imunostimulente, analgezice si antimicrobiene.
Desi echinaceea este disponibila in diverse soiuri, trei dintre speciile sale sunt utilizate pentru beneficiile lor pe baza de plante. Acestea includ Echinacea angustifolia , Echinacea pallida și Echinacea purpurea.
Creste imunitatea
Echinaceea creste numarul de globule albe care combat infectiile. Desi exista mai putine informatii dintre aportul de echinaceea si tratamentul racelilor, studiile au aratat clar o imbunatatire a imunitatii.
Alte studii au aratat ca echinaceea poate reduce cu 58% riscul aparitiei unei raceli, si poate reduce durata racelii existente cu o zi si jumatate.
Unele cercetari arata ca echinaceea poate ajuta la tratarea bronsitei si a durerilor in gat.
Diabet
Echinaceea poate mentine nivelurile de glucoza sub control la persoanele diabetice si prediabetice. Si in cazaul in care sunteti hipoglicemic, poate preveni scaderea nivelului de zahar din sange.
Combate inflamatia
Un studiu canadian ne arata cum un aport regulat de echinaceea poate combate inflamatia. Alte studii sustin ca aceasta planta ajuta la prevenirea inflamatiei ochilor. Chiar si persoanele care au artrita inflamatorie pot beneficia de consumul ceaiului de echinaceea.
Tensiune arteriala
Cantitatile mari de compusi antiinflamatori si antioxidanti din echinaceea pot ajuta la scaderea tensiunii arteriale, conform studiilor preliminare.
Cu toate acestea, avem nevoie de mai multe cercetari in acest sens.

Trateaza infectiile
Studiile au aratat ca echinaceea (in special specia purpurea) poate fi folosita ca remediu pentru infectiile tractului urinar si alte infectii ale tractului respirator superior. Deoarece planta intareste imunitatea, are efecte benefice in prevenirea infectiilor. Acest lucru poate fi atribuit proprietatilor antimicrobiene si antivirale.
Benefica in timpul sarcinii
Stresul din timpul sarcinii poate face corpul unei viitoare mamici vulnerabil la infectii. Datorita efectelor antiinflamatorii si antioxidante ale echinaceei, aceasta planta poate fi de ajutor.
Unele studii au aratat ca echinaceea este sigura in timpul sarcinii, insa nu ezitati sa discutati cu medicul dumneavoastra!
Trateaza herpesul
Datorita capacitatii sale de a combate infectiile, echinaceea va poate veni in ajutor atunci cand va confruntati cu herpes. Dovezile anecdotice sugereaza ca administrarea echinaceei poate ajuta la reducerea frecventei si gravitatii herpesului.
Dupa cum stim, echinaceea intareste sistemul imunitar, iar acest lucru poate ajuta si la tratarea ranilor. Poate combate virusul herpes simplex care este responsabil pentru o serie de infectii.
Trateaza acneea
Echinaceea poate combate acneea prin reducerea inflamatiei induse de bacteriile acneice. Consumati cate o ceasca de ceai de echinaceea de 3 ori/zi.
Atentie! Sarcina si alaptare – dupa cum am mentionat anterior, discutati cu medicul dumneavoastra inainte sa consumati echinaceea in cazul in care sunteti insarcinata sau alaptati.
Copii – nu utilizati echinaceea pentru copiii sub 12 ani (cu exceptia cazului in care medicul sau nutritionistul sugereaza astfel) din cauza unor posibile interactiuni alergice.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com/

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!