Cele mai puternice 8 ierburi antivirale pentru întărirea imunității și lupta împotriva virusurilor – cum să le folosești

0

Știați că există peste 400 de virusuri diferite care pot provoca infecții, inclusiv răceala, gripa, hepatita, mononucleoză și HIV?
Astăzi, mulți oameni aleg să se vaccineze antigripal, dar cercetările arată că nu este întotdeauna eficient din cauza tulpinilor mutante ale virusului gripal.
Din fericire, există o serie de ierburi antivirale puternice care întăresc sistemul imunitar, reduc inflamația și luptă împotriva infecțiilor.
👉 Ce este un virus?
Un virus este un mic agent infecțios care se poate replica doar în interiorul celulelor vii ale altor organisme. Virusurile pot infecta toate tipurile de forme de viață – oameni, animale, plante și microorganisme, inclusiv bacterii și arhee. Se găsesc în aproape fiecare ecosistem de pe Pământ și sunt cel mai abundent tip de entitate biologică.
Virusurile au fost de fapt descrise ca „organisme la marginea vieții” deoarece poartă material genetic, se reproduc și evoluează prin selecție naturală, dar le lipsește structura celulară, care este în general necesară pentru a fi considerat viu.
Există multe moduri prin care un virus se răspândește. Unele virusuri, cum ar fi cel gripal, se răspândește prin tuse și strănut.
Virusuri precum gastroenterita virală (diareea infecțioasă) se transmite pe cale fecal-orală (care este rezultatul unei igienizări proaste) și se transmit de la o persoană la alta prin contact sau pătrund în organism prin alimente și apă.
👉 Ce sunt plantele antivirale?
Plantele antivirale inhibă dezvoltarea virusurilor. Multe dintre cele mai bune plante antivirale întăresc sistemul imunitar, ceea ce permite organismului să atace agenții patogeni virali. Acest lucru poate fi chiar mai bun decât atacarea anumitor agenți patogeni, pentru care medicamentele antivirale sunt concepute, deoarece agenții patogeni suferă mutații în timp și devin mai puțin sensibili la tratament.
Ierburile antivirale nu numai că luptă împotriva infecțiilor virale, întăresc sistemul imunitar și funcționează ca remedii naturale împotriva gripei, dar au o serie de alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi suport cardiovascular, digestiv și antiinflamator.
👉 Top Ierburi Antivirale
1. Echinacea
Echinacea a devenit una dintre cele mai bine vândute plante medicinale din toate timpurile; asta pentru că utilizarea regulată a echinaceei este benefică pentru sprijinul imunitar și sănătatea generală. Există dovezi considerabile care sugerează că fitochimicele din echinaceea au capacitatea de a reduce infecțiile virale și tumorile.
Echinacea este unul dintre cele mai puternice antivirale naturale împotriva virusurilor umane. Conține un compus numit echinaceină care împiedică bacteriile și virusurile să pătrundă în celulele sănătoase. Acest lucru reduce foarte mult riscurile de a contracta orice tip de infecție în timpul consumului de echinaceea.
Alte beneficii ale echinaceei includ capacitatea sa de a atenua durerea, de a reduce inflamația, de a îmbunătăți problemele pielii, de a trata problemele respiratorii superioare și de a îmbunătăți sănătatea mintală.
2. Soc
Socul are proprietăți antivirale puternice de stimulare a sistemului imunitar. Mai multe studii concluzionează că socul poate ajuta la scurtarea duratei simptomelor răcelii. Există, de asemenea, cercetări care indică faptul că extractul zilnic de soc funcționează pentru a diminua simptomele gripei.
Boabele de soc sunt bogate în compuși antioxidanți și antiinflamatori. De asemenea, conține un compus imunostimulant numit antocianidine.
3. Usturoiul
Experimentele au arătat că usturoiul – sau compușii chimici specifici găsiți în usturoi – este foarte eficient în uciderea a nenumărate microorganisme responsabile pentru unele dintre cele mai comune dar și rare infecții, inclusiv tuberculoza, pneumonia, afte și herpes.
Nu numai că este una dintre cele mai bune plante antivirale pentru herpes, dar proprietățile sale ajută și la tratarea infecțiilor oculare și funcționează ca un remediu natural pentru infecția urechii.
Alte beneficii ale usturoiului crud includ capacitatea sa de a reduce riscul de cancer, de a controla hipertensiunea arterială, de a stimula sănătatea cardiovasculară și de a lupta împotriva căderii părului.
Pentru a face o infuzie de ulei de usturoi acasă, zdrobiți cățeii de usturoi și adăugați-i într-un ulei purtător (cum ar fi uleiul de măsline). Lăsați amestecul să stea aproximativ cinci ore, apoi strecurați bucățile de usturoi și păstrați uleiul într-un borcan cu capac. Această infuzie poate fi folosită și ca remediu antiviral pentru herpes labial atunci când este utilizat local.

De asemenea, puteți mânca un cățel de usturoi crud; s-ar putea să fie nevoie să-l tăiați în jumătate dacă este prea mare. Mușcă o dată pentru a elibera alicina; apoi înghițiți cu apă ca o pastilă.
4. Rădăcina de Astragalus
Rădăcina de astragalus, o altă plantă puternică antivirală, a fost folosită în medicina tradițională chineză de secole, iar utilizarea sa principală este de a întări sistemul imunitar al organismului. Studiile științifice au arătat că astragalus are proprietăți antivirale și stimulează sistemul imunitar, sugerând că poate ajuta la remedierea răcelii comune sau a gripei.
Este una dintre cele mai eficiente plante antivirale pentru HSV. Un studiu a evaluat efectele astragalusului asupra virusului herpes simplex tip 1 și a constatat că planta are o eficacitate de inhibare evidentă.
Un alt studiu publicat în Chinese Medical Sciences Journal a concluzionat că astragalus este capabil să inhibe creșterea virusului coxsackie B la șoareci.
Nu numai că funcționează ca un tratament natural al infecțiilor virale, dar astragalus are și proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și este folosit pe piele pentru îngrijirea rănilor. Este, de asemenea, una dintre plantele adaptogene pentru a reduce cortizolul.
5. Rădăcină de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce se conturează ca un jucător proeminent în căutarea tratamentului și prevenirii bolilor precum hepatita C, HIV și gripa.
Jurnalul Chinez de Virologie a  publicat o recenzie care confirmă activitatea antivirală a rădăcinii de lemn dulce datorită conținutului său de triterpenoizi. O altă publicație notează efectele antioxidante, de eliminare a radicalilor liberi și imunostimulatoare ale lemnului dulce.
Alte beneficii ale rădăcinii de lemn dulce includ:
– Remediu pentru dureri în gât pentru ameliorarea rapidă
– Remediu natural pentru tuse
– Protecție împotriva semnelor și simptomelor intestinale permeabile
– Reduce oboseala suprarenală
– Analgezic
6. Frunza de măslin
Frunza de măslin are proprietăți antivirale, oferindu-i capacitatea de a trata răceala comună, inclusiv simptomele de candida, meningita, pneumonia, sindromul de oboseală cronică, hepatita B, malaria, gonoreea și tuberculoza; tratează, de asemenea, infecțiile dentare, ale urechii și ale tractului urinar și este un tratament natural pentru zona zoster.
Cercetările arată că extractele din frunze de măslin luptă eficient împotriva unui număr de microbi care cauzează boli, inclusiv a unor virusuri care provoacă gripă și alte infecții respiratorii. Compușii puternici găsiți în frunzele de măslin distrug organismele invadatoare și nu permit virusurilor să se replice și să provoace o infecție.
De fapt, frunza de măslin este atât de benefică pentru sănătatea noastră, încât tratamentul cu extracte de frunze de măslin a  inversat multe modificări asociate infecției cu HIV-1 într-un studiu realizat la New York University School of Medicine.
7. Oregano
Oregano este un agent antiviral puternic.
Beneficiile uleiului de oregano se dovedesc a fi superioare unor antibiotice, fără efectele secundare nocive. Asta pentru că oregano conține doi compuși puternici, carvacrol și timol, care au proprietăți antibacteriene și antifungice puternice.
8. Salvie
Salvia este un ingredient esențial în medicina tradițională chineză și medicina ayurvedică. Medicina naturistă apreciază salvia pentru capacitatea sa de a ajuta la combaterea infecțiilor și de a îmbunătăți o serie de afecțiuni.
Cercetările ilustrează că salvia are efecte antivirale, antioxidante și antiinflamatorii. Studiile arată că diterpenele din salvie ajută la combaterea infecțiilor virale.
Una dintre cele mai bune moduri de a o folosi este să bei ceai de salvie. Are proprietăți liniștitoare și vindecătoare și poate fi făcut acasă.
👉 Cum se utilizează
✔️ Ceai de plante
Ceaiurile sunt o modalitate excelentă de a obține beneficiile antivirale ale ierburilor în fiecare zi. Înmuiați o lingură de ierburi în apă fierbinte timp de 5-10 minute. Echinacea, de exemplu, este un ceai popular din plante care se vinde în majoritatea magazinelor alimentare, așa că munca este deja făcută pentru tine.
✔️ Infuzie de plante
Infuziile din plante sunt mai puternice decât ceaiurile deoarece necesită o cantitate mai mare de ierburi. Pentru a vă face propria infuzie de plante, înmuiați o cană de ierburi antivirale în apă timp de aproximativ 7 ore.
Păstrați infuzia într-un borcan ermetic și beți-o rece sau încălzită. Pentru că infuziile sunt puternice, nu bea mai mult de o cană pe zi.
✔️ Ulei infuzat cu plante
Un ulei infuzat este atunci când încălziți planta într-un ulei purtător timp de câteva ore. Puteți folosi cuptorul pentru a încălzi amestecul sau încercați să-l lăsați într-un loc cald și însorit timp de 12 ore. Utilizați aproximativ 1/2 cană de ierburi antivirale (puteți folosi o plantă sau un amestec) și adăugați-o la 1 cană de ulei de cocos, masline sau de jojoba.
Dacă încălziți amestecul în cuptor, acesta ar trebui să fie într-un vas sigur pentru cuptor timp de 3 ore la 200 de grade. Dacă decideți să nu folosiți cuptorul, puneți amestecul într-un borcan ermetic și lăsați-l să stea într-un loc însorit aproximativ 12 ore.
Odată ce ierburile sunt infuzate în ulei, scurgeți frunzele și păstrați uleiul într-un borcan. Puteți folosi uleiul local pentru a atenua durerea și a scăpa de infecții.
✔️ Uleiuri esențiale
Multe dintre aceste plante sunt vândute ca uleiuri esențiale; asigurați-vă că achiziționați uleiuri esențiale organice și pure de la o companie de renume.
Pentru a folosi beneficiile uleiurilor esențiale precum proprietățile lor antivirale, difuzați 3-5 picături în casa dvs., adăugați 2-3 picături în apa caldă de baie sau amestecați 1-2 picături cu un ulei purtător și aplicați amestecul direct pe piele.
Masarea uleiurilor esențiale în picioare, abdomen și piept este utilă atunci când luptați împotriva febrei sau a simptomelor gripei.

Niciun comentariu

Nu ratați!