Edward Bach a studiat mai intai medicina in Birmingham si mai tarziu la Spitalul Universitar din Londra, unde a fost chirurg. De asemenea, a lucrat in practica privata, avand sali de consultatii private. Ca bacteriolog si patolog, el a efectuat cercetari originale in domeniul vaccinurilor in propriul laborator de cercetare.
In 1917, doctorul Bach lucra in sectii, mentinand soldatii raniti din Franta. Intr-o zi a fost ranit, suferind o hemoragie severa. Colegii sai l-au operat insa nu ii dadeau mai mult de trei luni de supravietuire. De indata ce se putea ridica din pat, Bach s-a intors la laborator, intentionand sa-si avanseze lucrarile in scurtul timp ce mai avea de trait. Pe masura ce treceau saptamanile, el incepuse sa devina mai puternic. Cele trei saptamani au trecut si l-au gasit intr-o stare de sanatate mai buna ca niciodata. El era convins ca sensul sau de intentie era ceea ce l-a salvat si avea inca de lucru.
Cercetarea sa in domeniul vaccinurilor mergea bine, insa, in ciuda acestui fapt, dr. Bach s-a simtit nemultumit de modul in care doctorii (ca si astazi) se concentreaza asupra bolilor, evitand intreaga persoana. El a aspirat la o abordare mai holistica a medicamentelor.
Dr. Bach a vrut sa gaseasca remedii pure si mai putin dependente de produsele bolii. El a inceput sa colecteze plante, in special flori – partea cea mai dezvoltata a unei plante – in speranta de a inlocui medicamentele cu o serie de remedii mai blande si naturale.
Pana in 1930 a fost atat de entuziasmat de directia in care lucra incat a renuntat la lucrarea sa practica si a parasit Londra, hotarat sa-si dedice restul vietii noului sistem de medicina pe care era sigur ca ar putea fi gasit in natura.
Asa cum si-a abandonat casa, biroul si locul de munca, dr. Bach a inceput sa renunte la metoda stiintifica si la dependenta sa de laboratoare. El a mers pe darurile naturale vindecatoare si , din ce in ce mai mult, intuitia l-a indrumat spre plantele potrivite.
De-a lungul anilor de incercari si de erori, care a implicat pregatirea si testarea a mii de plante, el a gasit un remediu pentru fiecare afectiune principala. Fiecare remediu vizeaza o stare mentala particulara sau emotie. El a descoperit ca, atunci cand trata personalitatile si sentimentele pacientilor sai, nefericirea si stresul fizic ar fi atenuate in mod natural, deoarece potentialul de vindecare din corpul lor a fost deblocat si lasat sa lucreze din nou.
Viata lui a urmat un model sezonier din anii 1930-1934: primavara si vara cauta flori si pregatea remedii, iar iarna oferea ajutor si sfaturi tuturor celor care au venit in cautarea lor. A descoperit 38 de plante cu puteri divine, care se combina in functie de afectiunile si sentimentele fiecarui individ in parte.
La un an dupa anuntarea faptului ca remediile florare sunt complecte, dr. Bach a decedat linistit in seara zilei de 27 noiembrie 1936. Avea doar 50 de ani, dar a depasit prognoza doctorilor cu aproape 20 de ani. El ne-a lasat un sistem de medicamente folosit in intreaga lume.
Sursa: https://www.bachcentre.com/centre/drbach.htm
Niciun comentariu