Stiati ca reflexoterapia are beneficii uimitoare pentru sanatate?

1

Reflexoterapia este un tratament alternativ pentru o varietate de conditii, folosit de mii de ani. Fresce ori scrieri ale vechilor civilizatii (chineza, egipteana, indiana) atesta faptul ca aceasta terapie este cunoscuta si aplicata inca de acum 4 000-5 000 de ani. Acesta implica masajul asupra anumitor zone din maini, picioare si urechi care afecteaza anumite zone reflexe ale corpului.
Exista o multime de studii care sustin afirmatiile reflexologilor. Acest tip de tratament nu este acceptat pe scara larga in lumea medicala, dar mii de medici din multe parti ale lumii au folosit reflexoterapia si au ajuns la rezultate surprinzator de pozitive.
Beneficiile reflexoterapiei includ capacitatea de aa imbunatati functiile nervoase, de a creste nivelul de energie si de circulatie a sangelui si multe altele.
Imbunatateste functia nervoasa
In timp ce imbatranim, terminatiile nervoase devin mai putin sensibile in multe parti ale corpului, in special catre extremitati. Reflexologia stimuleaza peste7.000 de terminatii nervoase diferite intr-o singura sesiune, crescand astfel functia si activitatea lor.
Amplifica nivelul energetic
Prin alinierea functionarii diferitelor organe si muschi, reflexologia poate creste metabolismul si procesele de creare a energiei in organism. Daca aveti nevoie de un impuls de energie, o sesiune de reflexologie poate fi tot ce aveti nevoie.
Cresterea circulatiei
Unul dintre cele mai cunoscute si verificate beneficii ale reflexoterapiei este o imbunatatire a circulatiei in tot corpul. Aceasta inseamna ca mai mult oxigen ajunge in organele vitale, optimizand functionarea lor si marind metabolismul.

Relaxare
Reflexologia determina o stare de calm pentru corp si minte. Aceast tip de masaj mai este folosit pentru a vindeca tulburarile de somn prin reglarea ritmurilor circadiene normale si sanatoase.
Eliminarea toxinelor
Reflexologia a dovedit ca imbunatateste functia vezicii urinare si reduce problemele tractului urinar. Acest lucru inseamna, din punct de vedere al toxicitatii, ca veti avea un sistem mai eficient de eliminare a toxinelor si a substantelor straine, protejand astfel corpul de difetire boli si afectiuni care pot aparea adesea dintr-un sistem urinar compromis.
Reducerea durerilor de cap
Reflexologia este folosita in primul rand de multi oameni ca metoda de eliminare a durerii. Ca tratament analgezic, reflexologia poate reduce severitatea unei migrene si a durerilor de cap, pur si simplu prin ameliorarea tensiunii in muschi, care poate duce deseori la aceste conditii.
Reflexoterapia poate trata maladii obisnuite precum: dureri de dinti, migrene, ameteala, rinite, pierderea auzului la batrani, dureri de ceafa, spondiloza cervicala, bursite, umeri intepeniti sau durerosi etc., dar ajuta si la regasirea echilibrului si a calmului.
Atentie! Reflexologia este contraindicata absolut in urmatoarele cazuri:
-inflamatie acuta a sistemului circulator sau limfatic (riscul de declansare a trombilor);
-boala cardiaca ischemica (angina pectorala, tromboza, infarctul miocardic);
-reumatismul articular acut;
-boli ale venelor (flebita, varice, tromboza venoasa profunda, tromboza venei renale);
-boli ale vaselor si ganglionilor limfatici (limfoame, infectii);
-anevrisme;
-sarcini cu risc de avort;
-leziuni ale unor rani, fracturi, entorse sau alte probleme ce impiedica contactul direct
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/benefits-of-reflexology.html

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.