Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate

0

Caisele au capacitatea de a trata indigestia, constipatia, durerile de urechi, febra, afectiunile cutanate, cancerul si anemia. Ele contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii si tratarea muschilor tensionati. De asemenea, este benefica pentru ingrijirea pielii, au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, previne deteriorarea vederii, ajuta la pierderea in greutate, trateaza afectiunile respiratorii, creste rezistenta osoasa si mentine echilibrul electrolitic in organism.
Multi experti sustin ca aceasta este originara din India, fiind cultivata in urma cu 3000 de ani
Beneficiile sale impresionante se datoreaza continutului de vitamine A, C, E, K si niacina in cantitati semnificative, precum si minerale: potasiu, cupru, calciu, mangan, magneziu si fosfor. Sunt o sursa buna de fibre dietetice, la fel ca majoritatea fructelor.
Acestea sunt in mod obisnuit recomandate pacientilor care sufera de constipatie. Fibrele stimuleaza sucurile gastrice si digestive care ajuta la absorbtia nutrientilor si defalcarea alimentelor pentru o prelucrare mai usoara. Acestea activeaza miscarea peristaltica a tractului digestiv.
Caisele au cantitati semnificative de minerale necesare cresterii osoase. Prin urmare, consumul de caise poate asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor, precum si prevenirea diferitelor conditii legate de varsta, inclusiv osteoporoza.
Caisele sunt capabile sa protejeze inima de o mare varietate de afectiuni, inclusiv ateroscleroza, infarct miocardic si accidente vasculare cerebrale. O cantitate mare de vitamina C, precum si potasiu si fibre dietetice, contribuie la buna sanatate cardiovasculara. Vitamina C protejeaza inima de radicalii liberi, potasiul scade tensiunea arteriala prin relaxarea vaselor de sange si a arterelor, in timp ce fibrele dietetice distrug colesterolul excesiv de pe peretii vaselor de sange, eliminand astfel tensiunea asupra inimii.
Nivelul lichidului in organism sunt dependente in principal de doua minerale, potasiu si sodiu. Cantitatile mari de potasiu din caise au fost legate de mentinerea echilibrului fluidelor in organism si asigurarea faptului ca energia este distribuita corect organelor si muschilor. Prin mentinerea unui echilibru sanatos de electroliti, energia va fi sporita.
Uleiul de caise este bun pentru durerile de urechi, desi efectul exact este inca studiat. Potrivit oamenilor de stiinta, materialele antioxidante in uleiul esential de caise sunt responsabile de amelorarea acestui tip de dureri.

Sucul de caise este adesea administrat pacientilor care sufera de febra deoarece furnizeaza organismului vitamine, minerale, calorii si apa necesare, in timp ce detoxifica diferse organe. Substanta antiinflamatoare linistitoare poate afecta nivelul de temperatura generala a organismului in caz de boala. Poate reduce inflamatia in mai multe parti ale corpului, in special pentru persoanele care sufera de artrita sau guta.
Uleiul de caise este bun pentru ingrijirea pielii. Acesta este absorbit repede de piele si nu o lasa uleioasa dupa aplicare. De asemenea, ajuta la tratarea unui numar de boli ale pielii, inclusiv eczeme, mancarime si o serie de alte afectiuni iritante.
Datorita prezentei fierului si cuprului, caisele ajuta la formarea hemoglobinei. Aceasta proprietate ajuta la tratarea anemiei. Anemia este, in esenta, deficienta de fier si poate duce la slabiciune, oboseala, probleme digestive si disfunctie metabolica generala.
Acest fruct se crede ca ajuta in tratamentul cancerului. Intre carotenoizii si ceilalti compusi antioxidanti pe care ii contine, nu este deloc surprinzator faptul ca acestea reprezinta o amenintare pentru radicalii liberi, aparand organismul de cancer, boli de inima, boala Alzheimer si pielea imbatranita.
Are anumite calitati expectorante si stimulante datorita uleiurilor sale esentiale. Caisa are o proprietate antiastmatica si ajuta la tratarea bolii si a simptomelor asociate. Poate ajuta la ameliorarea presiunii si stresului asupra plamanilor si sistemului respirator, prevenind astfel atacurile de astm inainte de a incepe.
Atentie! Nu exista pericole de a consuma caise, cu exceptia acelora care sunt alergici la aceste fructe. Cu toate acestea, exista unele ingrijorari cu privire la natura formei sale uscate. Sulfitii au fost gasiti in cele mai multe alimente uscate, si acest lucru nu este unul bun. Sulfitii pot avea un impact sever asupra celor care sufera de astm. Samburii de caise contin mici cantitati de cianura, care, in doze mari si repetate, poate duce la intoxicatii.

 

 

Sursa: http://food.ndtv.com/opinions/8-apricot-benefits-the-nutritional-heavyweight-among-fruits-1248312; https://www.healthbeckon.com/apricots-benefits-and-uses/; https://drhealthbenefits.com/food-bevarages/fruits/benefits-of-apricots

Niciun comentariu

Nu ratați!