Tusea este reflexul de protecție pentru iritanții din gât și căile respiratorii. Corpii străini patogeni sunt expulzați în principal prin contracție diafragmatică printr-o combinație de tuse și substanțe mucilaginoase. Iritanții stimulează creierul să trimită un semnal către mușchii peretelui toracic, care se extinde pentru a respira puternic pentru a expulza iritanții. De aceea, tusea este considerată benefică pentru organism, deoarece elimină mucusul din interior.
Cu toate acestea, în cazul în care mucusul s-a acumulat în cantități mari, acesta duce la tuse necontenită, ceea ce face dificil somnul pe timp de noapte și sarcinile zilei.
Beneficiile mierii și lămâii pentru tuse
Combinația de miere și lămâie este un leac tradițional pentru tratarea tusei și a câștigat o credibilitate echitabilă în comunitatea medicală.
În mod individual, fiecare ingredient are propria sa putere de a trata tusea și, atunci când sunt utilizate împreună, oferă rezultate garantate. Este exact ceea ce avem nevoie pentru o tuse încăpățânată.
Proprietățile mierii
•OMS recomandă mierea ca cel mai eficient demulcent în tratamentul tusei datorită compoziției sale chimice și nutriționale.
•Mierea conține proprietăți antibacteriene care ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare care cauzează tusea.
•Este încărcata cu substanțe nutritive vitale, cum ar fi potasiu – 100 g de miere oferă 52 mg de potasiu. De asemenea, conține calciu, mangan, fosfor și cupru. Organismul are nevoie de toate aceste minerale pentru o funcționare normală și sănătoasă.
•Prezența unor astfel de nutrienți în miere ajută la repararea și stimularea creșterii țesuturilor.
•Acești nutrienți servesc și ca antioxidanți și elimină radicalii liberi nocivi din organism.
Proprietățile lămâii
•Lămâia nu are nevoie de introducere și se știe că este una dintre fructele citrice bogate în vitamina C. Conține 53 mg de vitamina C la 100 g. Un pahar de suc de lămâie oferă o treime din doza zilnică recomandată a acestei vitamine.
•Se știe că vitamina C ajută corpul să construiască sistemul imunitar. Antioxidanții ajută la repararea și prevenirea deteriorării celulare.
•Lămâile au puternice proprietăți antibacteriene și antivirale.
❓De ce este eficientă combinația de miere și lămâie împotriva tusei?
Dulceața mierii stimulează glandele salivare și induce eliberarea mucusului prin căile respiratorii. Mai mult, efectul antimicrobian și antioxidant al mierii restricționează formarea ulterioară a mucusului, oferind astfel o ușurare completă a tusei.
Pe de altă parte, lămâia ajută la creșterea imunității împotriva acestor infecții, iar atunci când beți preparatul de apă fierbinte, lămâie și miere, eliberează mucusul, calmează gâtul și curăță căile respiratorii iritante.
Lămâia și mierea pot fi utilizate în combinație cu o serie de ingrediente care vor ajuta la combaterea eficientă a tusei. Am compilat cele mai bune într-un singur loc pentru a vă reduce volumul de muncă.
Crede-mă, toate rețetele prezentate mai jos sunt foarte ușor de urmărit și pot fi preparate folosind ingrediente ușor disponibile în câteva minute. Deci, acestea sunt nu numai eficiente, ci și mai ieftine și consumă mai puțin timp.
🤧 Miere și lămâie pentru tuse
Vei avea nevoie
•1 ceașcă miere organică
•3 linguri suc de lămâie
•1/4 cană apă caldă
Ce trebuie să faci
1.Combină o ceașcă de miere cu trei linguri de suc de lămâie.
2.Adăugați apă caldă și amestecați până când ingredientele sunt complet amestecate.
3.Puteți lua o lingură din acest amestec de două ori pe zi.
4.Puneți la frigider amestecul rămas de lămâie și miere pentru o utilizare ulterioară. Poate fi folosit în siguranță timp de o lună.
Notă: Ori de câte ori folosiți miere și lămâie pentru tuse, asigurați-vă că utilizați miere locală, organică și lămâi proaspete. Nu adăugați miere în apă clocotită, mențineți temperatura călduță. Evitați să folosiți suc de lămâie îmbuteliat pentru tratament, deoarece nu veți obține rezultatele dorite.
🤧 Miere, suc de lămâie și glicerină pentru tuse
Glicerina este cunoscută pentru proprietățile sale excelente de hidratare. Deci, este utilizată în general în combinație cu miere și lămâie pentru a ușura gâtul uscat.
Vei avea nevoie
•O lămâie întreagă
•2 linguri miere
•2 linguri de glicerină
Ce trebuie să faci
1.Luați o cratiță și fierbeți o lămâie netăiată în apă timp de aproximativ 10 minute.
2.Se amestecă două linguri de miere cu doua de glicerină.
3.Stoarceți lămâia fiartă peste amestecul de miere cu glicerină.
4.Luați o linguriță din acest amestec de două ori sau de trei ori pe zi pentru a obține ușurarea gâtului iritant și a tusei.
5.Puneți la frigider soluția într-un recipient închis pentru utilizare ulterioară.
🤧 Miere, suc de lămâie și usturoi pentru tuse
Combinația de suc de lămâie și miere cu usturoi funcționează cel mai bine dacă aveți și congestie în piept. Usturoiul descompune flegma care provoacă congestie și ajută la curățarea pieptului.
Vei avea nevoie
•1 lingură suc de lamaie
•1 lingură miere
•1/2 linguriță usturoi ras
•1 cană de apă
Ce trebuie să faci
1.Luați o cratiță și adăugați în ea sucul de lămâie și usturoiul.
2.Turnați peste ingrediente o cană de apă și fierbeți amestecul.
3.Se toarnă acest amestec într-o ceașcă, se adaugă o lingură de miere și se amestecă soluția.
4.Bea acest amestec o dată pe zi pentru o ușurare instantanee.
Notă: Puteți dubla sau tripla porția de usturoi și suc de lămâie și puteți ajusta mierea în consecință dacă doriți sa nu o preparați de fiecare dată. Păstrați această soluție la frigider. Adăugați una sau două linguri din această tinctură într-o ceașcă de apă caldă chiar înainte de a o folosi.
🤧 Miere, lămâie și ghimbir pentru tuse
Utilizarea ghimbirului în combinație cu miere și lămâie pentru a scăpa de tuse este foarte recomandată. Conține antioxidanți și multe uleiuri esențiale și un supresor special pentru tuse, oleorezina.
Vei avea nevoie
•2 linguri suc de lamaie
•2 linguri miere
•1 lingură rădăcină de ghimbir
•2 căni de apă
Ce trebuie să faci
1.Luați o cratiță și adăugați două căni de apă, ghimbir și suc de lămâie.
2.Se fierbe amestecul și apoi se ia de pe foc.
3.Lăsați-l să se răcească aproximativ 20 de minute.
4.Se strecoară și se transferă într-un pahar. Se adaugă miere și se amestecă bine.
5.Bea acest preparat o dată pe zi până când tusea ta dispare.
🤧 Miere, suc de lămâie și ulei de măsline pentru tuse
Acest sirop natural de tuse este perfect pentru îmblânzirea chiar și a celei mai încăpățânate crize de tuse.
Vei avea nevoie
•¾ cană cu miere de hrișcă organică crudă sau cu miere locală
•¼ cană ulei de măsline extravirgin
•2-4 linguri de suc organic de lamaie
•2 linguri de usturoi tocat sau 1 lingură de ghimbir proaspăt ras
•1/2 cană Ceapă feliată
Ce trebuie să faci
1.Luați un recipient curat și puneți în el o ceapă feliată, ghimbir ras sau usturoi tocat.
2.Acoperiți ingredientele cu miere și lăsați-le să infuzeze timp de aproximativ 8 ore.
3.După 8 sau mai multe ore, adăugați suc de lămâie și ulei de măsline.
4.Se strecoară siropul și se păstrează într-un borcan curat. Pentru utilizare pe termen lung, depozitați-l la frigider. Acesta durează 4 până la 6 săptămâni când este depozitat în congelator.
5.Luați o lingură din acest sirop de două ori pe zi pentru a obține o ușurare instantanee de la tuse. Va trebui să-l încălziți de fiecare dată când îl folosiți.
Notă: dacă nu doriți să adăugați niciunul dintre ingredientele suplimentare, atunci puteți amesteca pur și simplu sucul natural de lămâie, mierea și uleiul extravirgin amestecând bine. Bea acest amestec fie cald, fie la temperatura camerei.
🤧 Miere, lămâie și scorțișoară pentru tuse
Vei avea nevoie
•1 ceașcă miere organică sau locală
•3 linguri suc de lamaie
•1 linguriță praf de scorțișoară
•1/4 cană apă
Ce trebuie să faci
1.Luați o cratiță și adăugați lămâie, miere și scorțișoară. Amesteca bine.
2.Încălziți timp de jumătate de minut și apoi adăugați apă la ea. Aduceți-l la fierbere și apoi opriți focul.
3.Lăsați să se răcească puțin și apoi transferați-o într-un borcan de sticlă curat și uscat pentru o utilizare ulterioară.
4.Luați două-trei lingurițe din acest sirop de tuse înainte de a merge la culcare pentru o noapte fără tuse.
‼️ Cuvânt de Atenție
Iată câțiva factori de care trebuie să țineți cont înainte de a opta pentru un tratament cu lămâie și miere:
•Potrivit experților, mierea conține Clostridium botulinum, un tip de botulism care poate provoca intoxicații alimentare fatale la copii. De aceea, Centrele pentru Controlul Bolilor au recomandat ca mierea să nu fie administrată sugarilor sau bebelușilor cu vârsta sub un an.
•În cazul în care aveți temperatură și tușiți mucus verde, trebuie să vă adresați imediat medicului. Aceste simptome sunt severe și pot duce la alte consecințe grave.
•Dacă aveți probleme la înghițire sau vă este greu să respirați, mierea și lămâia, deși pot servi ca un antitusiv, nu vor vindeca cauza principală a bolii. Prin urmare, în astfel de circumstanțe, trebuie să cereți sfatul unui medic.
•Trebuie să evitați tratamentul cu miere și suc de lămâie dacă sunteți alergic la aceste ingrediente sau aveți o problemă a vezicii biliare.
Combinația de suc de lămâie și miere este suficient de puternică pentru a elimina nu numai răceala, ci și alte simptome asociate cu aceasta. Se prepară ușor acasă, foarte economic și nu are absolut niciun efect secundar, făcându-l un tonic sigur atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Ați folosit vreodată unul din remediile de mai sus? Spuneți-ne experiența dumneavoastră!
Rămâneți în formă, Rămâneți sănătoși!
Niciun comentariu