Hamamelis – O planta mai putin cunoscuta dar cu foarte multe beneficii

0

Hamamelis. Nu sună ca o plantă magică care crește într-un ținut îndepărtat și face pe oricine o mănâncă nemuritor? Dar, din păcate, nu este decât o plantă care aparține lumii noastre muritoare. Cu toate acestea, numeroasele beneficii pe care le oferă hamamelisul nu sunt decât uimitoare.
La urma urmei, este cunoscut ca fiind cel mai bun astringent al naturii. Dacă sunteți o persoană căreia îi place să recurgă la remedii naturale atunci când tratați orice afecțiune a pielii, trebuie să vă aprovizionați cu hamamelis!
Hamamelis este un arbust de foioase care poate crește până la 25 de metri înălțime. Extractul de plante de hamamelis este folosit ca remediu natural pentru proprietățile sale astringente și de îngrijire a pielii, deoarece conține polifenoli și taninuri care prezintă activitate antioxidantă și respectiv astringentă.
Majoritatea beneficiilor hamamelisului provin din proprietățile sale astringente și antiinflamatoare. Acestea includ reducerea acneei, combaterea semnelor premature de îmbătrânire, vindecarea hemoroizilor și tratarea simptomelor afecțiunilor grave ale pielii, cum ar fi eczeme și psoriazis. Să aruncăm o privire mai aprofundată asupra acestor beneficii.
🌱 Acționează ca astringent
Un astringent este orice compus care ajută la contractarea celulelor pielii și a altor țesuturi. Hamamelisul este unul dintre cei mai buni astringenți ai naturii. Poate ajuta la tratarea inflamației asociate cu diverse probleme ale pielii. Acestea pot include acnee, mâncărime și chiar iritații..
🌱 Reduce acneea / coșurile
Pe lângă faptul că este un astringent uimitor, hamamelisul are și proprietăți antioxidante deosebite. Această putere dublă îl face perfect pentru reducerea acneei. Puteți folosi hamamelis lichid direct pe față cu un tampon de bumbac.
Dar dacă doriți să vă răsfățați pielea și să dați proprietăților de combatere a acneei a hamamelisului un plus suplimentar, iată un remediu rapid la domiciliu pe care îl puteți încerca.
✔️ Vei avea nevoie de:
•½ linguriță praf de vitamina C
•6 picături de ulei esențial de lavandă
•½ lingurița de Hamamelis
✔️ Ce sa fac:
1.Pur și simplu combinați toate ingredientele și păstrați-le într-o sticlă de sticlă închisă la culoare.
2.Aplicați acest toner minunat parfumat pe față după ce îl spălați.
În timp ce vitamina C mărește proprietățile curative și astringente ale hamamelisului, uleiul esențial de lavandă vă calmează pielea și o face să miroasă excelent. Folosiți acest toner de fiecare dată când vă spălați fața pentru a reduce coșurile. Dar asigurați-vă că utilizați acest preparat în decurs de o săptămână, deoarece vitamina C se va oxida în timp și o va face inutilă.
🌱 Combate semnele îmbătrânirii și daunelor cauzate de expunerea la soare
Hamamelisul este plin de proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și astringente, care îl fac perfect pentru combaterea semnelor îmbătrânirii premature, cum ar fi ridurile, decolorarea și pierderea elasticității pielii. Acest lucru se face prin strângerea porilor și protejarea pielii de daune radicale. Polifenolii și taninurile din hamamelis acționează, de asemenea, ca protectori excelenți împotriva daunelor provocate de radiația UV.
🌱 Oprește sângerarea rapidă
De vreme ce hamamelisul acționează ca un astringent care contractă celulele pielii, este minunat pentru a opri sângerările tăieturilor și zgârieturilor minore. Taninurile prezente în hamamelis ajută, de asemenea, la reducerea durerii și a umflăturilor și formează un strat protector asupra rănilor pentru a preveni dezvoltarea infecției.
🌱 Vindecă vânătăile
Hamamelisul are câteva proprietăți antiinflamatorii fantastice care ajută la restrângerea vaselor de sânge și la reducerea umflăturii. Acest lucru îl face perfect pentru reducerea vânătăilor. Doar aplicați-l pe vânătăi și masați-l pe piele pentru a vedea rezultatele.
🌱 Ameliorează disconfortul de la arsurile solare
Taninurile și catechinele prezente în hamamelis sunt excelente pentru reducerea inflamației cauzate de arsurile solare. De asemenea, calmează pielea arsă de soare și reduc inflamațiile.
Dacă pielea dvs. este dureroasă arsă de soare și aveți nevoie de ceva care să o calmeze și să o vindece, puteți adăuga o jumătate de ceașcă de gel de aloe vera la o ceașcă de hamamelis și o pulverizați pe zona afectată pentru o ușurare instantanee.
🌱 Tratează eczema și psoriazisul
Oricine suferă de eczeme sau psoriazis știe cât de dureroasă este mâncărimea pe care o provoacă. Mâncărimea, roșeața, descuamarea și arsurile cauzate de aceste două boli inflamatorii ale pielii pot fi reduse cu ajutorul hamamelisului. Această ușurare poate fi atribuită doar proprietăților astringente și antiinflamatoare locale pe care le posedă. Puteți adăuga argilă verde sau ulei de neem la hamamelis pentru a obține o ușurare mai rapidă.
🌱 Calmează durerea în gât
Nu numai că reduce inflamația și durerea, dar și usucă excesul de mucus produs în gât din cauza infecției.
Tot ce trebuie să faceți este să faceți gargară cu un decoct din coajă sau frunze de Hamamelis de 2-3 ori pe zi. Acest remediu casnic face minuni în reducerea simptomelor durerii în gât cauzate de o varietate de boli ale gâtului, cum ar fi laringita, amigdalita și sinuzita.
🌱 Tratează aftele
Aftele sunt vezicule roșii care erup în jurul gurii ca urmare a virusului herpes simplex și sunt adesea însoțite de mâncărime și senzație de arsură. Proprietățile antivirale și antiinflamatorii ale hamamelisului pot ajuta la reducerea acestor simptome destul de eficient. Doar tamponați direct pe rana cu un tampon de bumbac de 2-3 ori pe zi.
🌱 Previne erupțiile cutanate
Nu este nimic mai îngrijorător pentru părinți decât să-și vadă fundul micuțului acoperit de erupții roșii aprinse și mâncărime. Din fericire, s-a constatat că hamamelisul reduce iritația și roșeața cauzate de erupția cauzată de scutec destul de semnificativ datorită proprietăților sale antiinflamatorii. Cereți sfatul pediatrului.
🌱 Previne arsurile cauzate de aparatul de ras
Indiferent dacă vă radeți părul facial, axial sau pubian, arsura provocată de aparatul de ras este un fenomen experimentat de aproape toată lumea. Hamamelisul este ingredientul perfect care poate fi eficient aici. Proprietățile astringente și antiinflamatorii ale hamamelisului sunt excelente pentru a reduce mâncărimea și umflăturile care apar în jurul foliculilor de păr iritați.

🌱 Ajută la reducerea ochilor obosiți
Când sezonul examenelor se apropie, sau stresul de a atinge obiectivele de la locul de muncă vă stăpânește, ochii dvs. vor fi obosiți și umflați. Acest lucru se datorează faptului că pielea din jurul ochilor este deosebit de subțire și delicată. Aplicarea hamamelisului în jurul ochilor funcționează ca un farmec în reducerea durerii și a umflăturilor datorită – ați ghicit – calitățile sale astringente.
🌱 Calmează varicela
Ahh! Temuta varicela! Vi se poate întâmpla o singură dată în viață, dar asta este suficient pentru a vă oferi o amintire traumatică pentru tot restul vieții. Acele bubițe enervante pline de puroi care provoacă mâncărime. Proprietățile antiinflamatoare și liniștitoare ale hamamelisului pot ajuta la ameliorarea unor astfel de mâncărimi și iritații.
🌱 Îți protejează gura, buzele și gingiile
Sângerarea sau umflarea gingiilor, aftele și veziculele – acestea sunt doar câteva dintre lucrurile dureroase la care sunt supuse gura, buzele și gingiile. Clătirea gurii cu o apă de gură cu hamamelis poate ajuta la reducerea umflăturii și durerii și, de asemenea, la combaterea acestor infecții destul de eficient. Puteți, de asemenea, să o combinați cu ulei de nucă de cocos sau smirnă și să o aplicați local pe vezicule, răni sau gingii umflate pentru rezultate eficiente.
🌱 Îndepărtează punctele negre
Punctele negre se formează atunci când porii deschiși ai pielii se înfundă cu celule moarte ale pielii sau sebum. Hamamelisul, cu proprietățile sale astringente ajută la eliminarea punctelor negre și la strângerea porilor pielii pentru a preveni revenirea acestora.
🌱 Acționează ca un deodorant
Datorită proprietăților sale naturale de vindecare, hamamelisul funcționează destul de minunat ca un deodorant organic atunci când este amestecat cu alte câteva uleiuri esențiale parfumate. Iată de ce aveți nevoie:
•4 linguri de hamamelis
•1 linguriță de vodcă
•10 picături de ulei esențial de mușcată
•10 picături de ulei esențial de chiparos
• 3 picături de ulei esențial de piper negru
•4 picături de ulei esențial de lavandă
•8 picături de ulei esențial de bergamotă
•2 linguri de apă de flori de portocal
•2 linguri de apă de floarea de porumb
•Sticla cu pulverizator
Se toarnă toate ingredientele în sticla de pulverizare și se agită puternic pentru a le amesteca bine. Stropiți acest deodorant natural in zona axială și veți fi ferita de transpirație pe tot parcursul zilei!
🌱 Vindecă infecțiile urechii
Infectiile urechii sunt evident cauzate de bacterii. Hamamelisul are proprietăți antibacteriene. Punerea câtorva picături de hamamelis în ureche cu o pipetă poate ajuta la atenuarea unei iritații sau la dizolvarea cerii acumulate.
🌱 Reduce vergeturile 
De vreme ce hamamelisul posedă proprietăți astringente care ajută celulele pielii să se contracte și să se strângă, se poate presupune că poate ajuta la estomparea vergeturilor. Acesta este și motivul pentru care femeile gravide îl folosesc pentru a preveni apariția vergeturilor. Cu toate acestea, nu există dovezi concludente care să demonstreze că hamamelisul poate reduce în mod eficient vergeturile.
🌱 Vindecă hemoroizii
Aplicarea hamamelisului în zona afectată poate ajuta la reducerea sângerării și la ameliorarea unor senzații de umflare, mâncărime și arsură datorită proprietăților sale antiinflamatoare, astringente și vindecătoare.
🌱 Reduce aspectul varicelor
Varicele sunt venele nodulare și mărite care apar pe picioare și se pot dovedi dureroase. Conținutul de tanin al hamamelisului ajută la restrângerea vaselor de sânge și la reducerea umflăturii cauzate de varice. În plus, acidul galic și uleiurile esențiale prezente în acesta pot ajuta la calmarea durerii. În acest caz, se recomandă utilizarea unor comprese.
🌱 Hidratează și hrănește pielea uscată
Ai crede că orice ingredient care funcționează ca astringent ți-ar usca pielea. Dar nu te-ai putea înșela mai mult! De fapt, aplicarea hamamelisului pe piele imediat după ieșirea din duș poate ajuta la uscarea excesului de sebum și la menținerea umezelii în piele. Cu toate acestea, dacă utilizați hamamelis cumpărat din magazin, asigurați-vă că utilizați unul fără alcool, deoarece acesta va fi contraproductiv și vă va usca pielea.
🌱 Curăță părul și protejează scalpul
Când vine vorba de îngrijirea părului și a scalpului, nu este nimic pe care hamamelisul să nu îl poată face. Poate îmblânzi părul creț și poate adăuga volum. Știm deja că hamamelisul ajută la uscarea excesului de uleiuri și grăsimi, ceea ce îl face grozav să fie utilizat pe părul gras. Masarea acestuia pe scalp ajută la creșterea circulației sângelui, reducând astfel căderea părului.
Orice problemă legată de scalp la care vă puteți gândi poate fi combătută de această plantă. Uleiurile esențiale prezente în aceasta hrănesc scalpul și te scapă de mătreață. Și asta nu este tot! Fiind un astringent natural, ajută, de asemenea, la ameliorarea mâncărimilor.
🌱 Tratează mușcăturile de insecte
Proprietățile antiinflamatorii și astringente ale hamamelisului ajută la reducerea umflăturilor și a mâncărimilor mușcăturilor de insecte.
❗️Există efecte secundare ale hamamelisului?
Nu, hamamelisul nu are efecte secundare majore atunci când este aplicat pe piele sau consumat
oral. Cu toate acestea, unii oameni pot prezenta iritații din cauza unei reacții alergice. Cel mai bine este să faceți un test de alergie, aplicând doar pe o porțiune mică de piele, înainte de a începe să-l utilizați.
De asemenea, a fost cunoscut faptul că provoacă tulburări de stomac la unele persoane. Cel mai bine este să evitați consumul de hamamelis pe cale orală în cantități mari, deoarece conține cantități mici de safrol (o substanță chimică potențial legată de cancer) și taninuri (compuși toxici) și ar putea cauza probleme cu ficatul.
Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui, de asemenea, să consulte un medic înainte de a utiliza sau consuma hamamelis.

Niciun comentariu

Nu ratați!