7 efecte secundare ale consumului excesiv de migdale – doza recomandată

0

Migdalele sunt printre cele mai sănătoase nuci. Acestea oferă o aromă unică și servesc ca o gustare foarte sănătoasă. Sunt încărcate cu nutrienți importanți și oferă multe beneficii.
Hranitoare si gustoase, migdalele reprezinta o gustare de nota 10
Dar consumul excesiv de migdale poate provoca probleme. Cercetările pun în lumină posibilele efecte adverse pe care le pot provoca. În această postare, le vom explora pe toate.
⚠️ Poate provoca constipație
Migdalele sunt bogate în fibre. Deși acest lucru este bun, aportul excesiv de fibre poate duce la constipație și la o serie de alte probleme gastrointestinale dacă nu este combinat cu un aport suficient de apă.
Alte simptome gastrointestinale cauzate de aportul excesiv de migdale (și fibrele acestora) sunt balonarea, gazele, crampele stomacale și diareea.
⚠️ Reduce absorbția nutrienților
Excesul de fibre se poate lega și cu alte minerale (cum ar fi calciu, magneziu, zinc și fier) și poate interfera cu absorbția lor în sânge. Consumați migdale ca o singură gustare sau între mese pentru a obține beneficiile complete ale nucilor.
Aportul zilnic recomandat de fibre este de aproximativ 25-30 de grame pentru majoritatea oamenilor. Orice cantitate depașită poate provoca probleme.
⚠️ Poate cauza creșterea în greutate
30 de grame de migdale (~ 23 sâmburi) conține aproximativ 164 de calorii. Deși aceasta nu este o problemă, dacă consumați migdale în exces puteți să vă alegeți cu câteva kilograme in plus.
Acest lucru este valabil mai ales dacă nu faceți exerciții fizice regulate.
Este foarte puțin probabil ca migdalele să provoace singure creșterea în greutate. Consumul lor în exces, precum și urmarea unui stil de viață sedentar te face predispus la creșterea în greutate.
⚠️ Poate crea alergii
După nuci și caju, migdalele provoacă cele mai multe alergii din aceasta categorie alimentară.
Migdalele pot provoca sindromul de alergie orală la anumite persoane. Simptomele includ mâncărime în gură, gât iritat și umflarea limbii, gurii și buzelor.
Migdalele pot provoca, de asemenea, o reacție alergică mult mai severă numită anafilaxie. Această afecțiune se caracterizează prin dificultăți de respirație, urticarie, greață sau vărsături, confuzie, voce afectată, tensiune arterială scăzută și senzație de amețeală.
⚠️ Poate duce la supradozaj cu vitamina E
Migdalele sunt bogate în vitamina E iar consumul lor în exces poate duce la supradozaj cu vitamina E.
Deși supradozajul cu vitamina E doar prin consumul de migdale este foarte puțin probabil.
Dacă consumați deja alte alimente bogate în vitamina E (cum ar fi cerealele îmbogățite și cerealele integrale), excesul de migdale poate cauza probleme.

Aportul în exces de vitamina E poate întrerupe coagularea sângelui și poate duce la hemoragie. Cu toate acestea, aceste efecte sunt mai proeminente la persoanele care iau și suplimente de vitamina E.
⚠️ Poate provoca pietre la rinichi
Migdalele sunt bogate în oxalați solubili intestinali, care sunt compuși care pot contribui la insuficiența renală și la calculii renali. Rapoartele sugerează că oxalații din migdale au o biodisponibilitate ridicată.
O sută de grame de migdale prăjite conțin 469 miligrame de oxalat.
⚠️ Creșteți toxinele în corp
Migdalele, în special cele cu coajă, pot provoca otrăvirea cu cianură. Nivelul HCN este de 40 de ori mai mare la migdalele amare comparativ cu migdalele dulci.
După hidroliza enzimatică, acidul cianhidric (HCN) poate duce la probleme de respirație, criză nervoasă și chiar sufocare. Prin urmare, acestea sunt o interdicție dietetică strictă pentru femeile însărcinate și care alăptează.
Migdalele sunt incredibil de sănătoase, desigur. Dar, la fel ca în cazul oricărui aliment, moderarea este esențială.
❓Câte migdale poți mânca într-o zi
Nu există date științifice despre câte migdale puteți mânca într-o zi pentru a evita efectele secundare. Dar dovezile anecdotice sugerează să vă limitați aportul la 10-15 migdale pe zi. Este întotdeauna mai bine să înmuiați migdalele peste noapte pentru a face fibrele mai biodisponibile.
V-ați confruntat cu alte efecte secundare ale migdalelor? Ce ați făcut? Împărtășiți-ne experiența dvs. lăsând un comentariu în rubrica de mai jos.

Niciun comentariu

Nu ratați!