Graviola (soursop) – 15 moduri în care îți poate îmbunătăți sănătatea, profil nutrițional și precauții

0

Cunoscută și sub numele de graviola, soursop (Annona muricata) este un fruct mare, în formă de inimă, de culoare verde, care crește în regiunile tropicale. Este acoperit cu creste la exterior și are o carne moale suculentă în interior. Seamănă cu un măr și este verde închis când este crud. Pe măsură ce se coace, devine ușor moale și verde deschis.
Datorită texturii sale cremoase, este adesea utilizat în băuturi, înghețate și alte alimente dulci. Coaja fructului este necomestibilă, dar partea cărnoasă albă este destul de hrănitoare. Semințele nu trebuie consumate niciodată, deoarece sunt toxice. Fructele necoapte pot fi păstrate în întuneric până când se coc complet.
Graviola (Soursop) conține numeroși fitonutrienți care pot combate celulele care cauzează boli și chiar anumite tipuri de tumori. Acești fitonutrienți conțin proprietăți antioxidante care îmbunătățesc sănătatea generală. Ajută la combaterea cancerului, îmbunătățesc sănătatea ochilor și tratează o serie de infecții:
🧬 Graviola (Soursop) combate cancerul
Deși nu au existat studii directe asupra oamenilor, s-a constatat că extractele de graviola distrug anumite tipuri de celule canceroase la sân și ficat.
Potrivit unui studiu, planta de graviola este un remediu dovedit împotriva majorității tipurilor se cancer. Deși testele nu au fost încă efectuate pe oameni, posibilitățile sunt promițătoare.
Într-un alt studiu indian efectuat pe diferite linii celulare, frunzele de graviola au arătat 80% inhibare celulară. Acetogeninele din soursop inhibă compușii dăunători din celulele canceroase.
Extractul de Soursop a inhibat, de asemenea, supraviețuirea și metabolismul celulelor cancerului pancreatic – și acest lucru indică un potențial succes în vindecarea bolii letale.
Ceea ce face ca acetogeninele să fie unice este capacitatea lor de a distruge selectiv celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase.
🧬 Îmbunătățește sănătatea ochilor
Am văzut că graviola este un fruct plin de antioxidanți. S-a constatat că acești antioxidanți, în special vitaminele C și E, zincul și beta-carotenul, scad riscul bolilor oculare. Antioxidanții reduc, de asemenea, stresul oxidativ, care altfel poate provoca cataracta și degenerescența maculară legată de vârstă.
🧬 Ajută la combaterea inflamației
Cercetările din America de Sud și Africa tropicală au subliniat proprietățile antiinflamatorii ale rădăcinilor, scoarțelor și frunzelor arborelui de graviola. Abilitatea de a trata inflamația poate fi utilizată pentru ameliorarea artritei.
În plus față de efectul antiinflamator, graviola este, de asemenea, cunoscută pentru efectele sale analgezice.
🧬 Ajută la tratarea infecțiilor
Graviola (Soursop) poate trata infecțiile cauzate de bacterii și paraziți, unul dintre acestea fiind leishmanioza, o boală cauzată de paraziți care se transmit prin mușcăturile puricilor de nisip.
Frunzele copacului de soursop sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata o gamă largă de infecții.

🧬 Graviola (Soursop) ajută la tratamentul diabetului
S-a constatat că ceaiul din frunze de graviola inhibă (și chiar previne) daunele oxidative hepatice cauzate la pacienții cu diabet zaharat.
🧬 Sporește sănătatea rinichilor și a ficatului
Potrivit unui alt studiu indian, acetogeninele din graviola pot ucide celulele maligne din 12 tipuri de cancer, cancerul la ficat fiind unul dintre ele.
🧬 Îmbunătățește sănătatea respiratorie
Un studiu nigerian afirmă eficacitatea frunzelor de graviola în tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi astmul.
🧬 Ajută la ameliorarea stresului
Conform unui raport al Universității din Connecticut, fructul graviola poate fi utilizat pe scară largă pentru tratamentul stresului și a altor probleme precum depresia.
🧬 Îmbunătățește sănătatea gastro-intestinală
Graviola (Soursop) are, de asemenea, proprietăți antiulceroase. Fructul suprimă daunele oxidative și păstrează mucusul peretelui gastric. Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii semnificative ale fructului pot contribui la îmbunătățirea sănătății gastro-intestinale.
Într-un studiu brazilian, au fost studiate proprietățile antihelmintice (capacitatea de a ucide paraziții) ale extractului de frunze de graviola. Au studiat efectele unui vierme parazit care a cauzat probleme gastro-intestinale la oi. Obiectivul studiului a fost de a inspecta efectele asupra ouălor și formele adulte ale parazitului. Studiul a concluzionat că extractul de graviola este un antihelmintic natural și, din moment ce ar putea ucide paraziții la oi care le-au cauzat probleme gastro-intestinale, ar putea avea efecte similare la oameni. Totuși, se desfășoară mai multe cercetări.
🧬 Stimulează sistemul imunitar
Un studiu coreean afirmă că aportul de graviola poate spori imunitatea . Acest lucru poate fi atribuit compușilor bioactivi din fruct. S-a constatat că aportul oral de extracte de frunze de graviola reduce edemul la labele de șobolan, care este de obicei cauzat de un sistem imunitar slab. Studiul se încheie afirmând că extractul de frunze de graviola are potențialul de a stimula imunitatea și, prin urmare, poate fi utilizat în tratamentul pacienților cu imunitate scăzută.
🧬 Ameliorează durerea (funcționează ca analgezic)
Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, graviola poate funcționa ca un analgezic.
🧬 Tratează diareea
Toate părțile arborelui de graviola (soursop) sunt utilizate ca medicamente pentru o serie de afecțiuni. Iar diareea este una dintre ele.
🧬 Ajutoare în tratamentul hipertensiunii
Soursop a fost folosit în mod tradițional pentru tratarea hipertensiunii . Acest lucru poate fi atribuit potențialului antioxidant al fenolilor din fruct, potrivit unui studiu nigerian.
🧬 Ajută la tratarea reumatismului
Conform studiilor, s-a constatat că administrarea internă a decoctului de frunze de graviola prezintă proprietăți antireumatice. Iar frunzele, fierte și aplicate local, au ajutat la ameliorarea reumatismului și a abceselor.
În Africa, fructul necopt de graviola este utilizat pentru tratarea reumatismului și a durerii artritice. Chiar și frunzele copacului de soursop sunt folosite ca și cataplasmă pentru tratarea reumatismului.
Soursop conține antocianine, taninuri și alcaloizi care prezintă efecte antireumatice.
🧬 Îmbunătățește vindecarea pielii și a părului
Conform unui raport publicat în Biblioteca Națională de Medicină din SUA, extractul de frunze de graviola poate ajuta la prevenirea papilomului pielii, o boală care provoacă erupții tumorale pe piele.
De fapt, soursop este atât de bun pentru piele încât frunzele plantei sunt utilizate pentru calmarea pielii bebelușilor. Anumite surse sugerează, de asemenea, că pasta de graviola poate face minuni pentru păr – tratând mătreața și mâncărimea și întărind și părul. Dar avem nevoie de mai multe cercetări în acest sens.
👉 Graviola profil nutrițional
Graviola (Soursop) conține cantități abundente de vitamina C și mai multe vitamine B, cum ar fi tiamina, riboflavina și niacina, precum și minerale precum calciu, fosfor și o cantitate mică de fier.
Valori / 100 grame:

❗️Graviola – efecte secundare
Efecte secundare Soursop
•Inflamația ochilor
Semințele și scoarța copacului de graviola (soursop) sunt considerate toxice. Acestea conțin compuși potențial otrăvitori, cum ar fi anonaină, acid cianhidric și muricină. Acestea pot provoca inflamații ale ochilor.
•Probleme legate de sarcină și alăptare
Femeile gravide sunt sfătuite să nu consume acest fruct. Acest lucru se datorează faptului că energia ridicată din celulele fătului în curs de dezvoltare poate declanșa activitatea toxică a fructului – dăunând potențial bebelușului și mamei, copilul având un risc mai mare.
Consumul fructului de graviola (soursop) în timpul sarcinii sau alăptării este nesigură.
•Slăbire drastica
Conform unui studiu, consumul de graviola a dus la pierderea drastică în greutate la șoarecii implicați în experiment. Efecte similare pot fi observate la om. Prin urmare, consultați-vă medicul dacă intenționați să luați graviola pentru orice problemă legată în mod special de greutatea dumneavoastră corporală.
•Boala Parkinson
Conform unui studiu francez, consumul excesiv de graviola poate duce la dezvoltarea bolii Parkinson.
Toate acestea, numai dacă consumați graviola în exces. În caz contrar, funcționează excelent.

Niciun comentariu

Nu ratați!