Ce beneficii are uleiul de muștar și cum se folosește

0

Uleiul de muștar, produs din semințele plantei de muștar, este un ingredient obișnuit în bucătăria indiană.
Cunoscut pentru aroma sa puternică, gustul înțepător și punctul de ardere ridicat, este adesea folosit pentru a sota și a prajii legumele în multe părți ale lumii, inclusiv India, Bangladesh și Pakistan.
Deși uleiul de muștar pur este interzis pentru utilizarea ca ulei vegetal în Statele Unite, Canada și Europa, este adesea aplicat topic și folosit ca ulei de masaj, ser de piele și tratament pentru păr.
Uleiul esențial de muștar, un tip de ulei esențial produs din semințe de muștar, folosind un proces de distilare cu abur, este de asemenea disponibil și aprobat pentru utilizare ca agent aromatizant.
Iată 8 beneficii ale uleiului esențial de muștar, împreună cu câteva modalități simple de a le folosi.
1. Poate bloca creșterea microbiană
Unele studii au descoperit că uleiul esențial de muștar are proprietăți antimicrobiene puternice și poate ajuta la blocarea creșterii anumitor tipuri de bacterii dăunătoare.
Conform unui studiu pe epruvetă, uleiul esențial de muștar alb a scăzut creșterea mai multor tulpini de bacterii, inclusiv Escherichia coli , Staphylococcus aureus și Bacillus cereus.
Un alt studiu pe epruvetă a comparat efectele antibacteriene ale uleiurilor esențiale precum muștarul, cimbrul și oregano mexican cu bacteriile patogene. Acesta a descoperit că uleiul esențial de muștar a fost cel mai eficient.
Mai mult, alte studii pe epruvetă au descoperit că uleiul esențial de muștar poate inhiba creșterea anumitor tipuri de ciuperci și mucegai.
Cu toate acestea, deoarece majoritatea dovezilor sunt limitate la studii pe epruvetă, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina modul în care uleiul esențial de muștar poate afecta sănătatea umană.
2. Poate promova sănătatea pielii și a părului
Uleiul pur de muștar este adesea aplicat topic pentru a ajuta la optimizarea sănătății părului și a pielii.
Pe lângă faptul că se adaugă la măștile de față de casă și tratamentele pentru păr, este uneori amestecat cu ceară și aplicat pe picioare pentru a ajuta la vindecarea călcâielor crăpate.
În zone precum Bangladesh, este de asemenea utilizat în mod obișnuit pentru a efectua masaje la nou-născuți, ceea ce se crede că îmbunătățește rezistența barierei pielii.
Cu toate acestea, deși multe raporturi îmbunătățesc liniile fine, ridurile și creșterea părului, cele mai multe dovezi disponibile despre beneficiile actuale ale uleiului de muștar sunt pur anecdotice.
Dacă decideți să folosiți ulei de muștar pe piele sau scalp, asigurați-vă că efectuați mai întâi un test de plasture și utilizați doar o cantitate mică pentru a preveni iritarea.
3. Poate ameliora durerea
Uleiul de muștar conține izotiocianatul de alil, un compus chimic care a fost bine studiat pentru efectul său asupra receptorilor durerii din organism.
Deși cercetările la om lipsesc, un studiu realizat pe animale a constatat că administrarea uleiului de muștar în apa de băut a șoarecilor a desensibilizat anumiți receptori ai durerii și a ajutat la tratarea durerii răspândite.
Uleiul de muștar este, de asemenea, bogat în acid alfa-linolenic (ALA), un tip de acid gras omega-3 care poate ajuta la scăderea inflamației și la ameliorarea durerii cauzate de afecțiuni precum artrita reumatoidă.
Cu toate acestea, rețineți că expunerea topică prelungită la uleiul de muștar pur s-a dovedit a provoca arsuri grave ale pielii.
Sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a evalua siguranța și eficacitatea utilizării uleiului de muștar pentru ameliorarea durerii.
4. Poate încetini creșterea celulelor canceroase
Cercetări promițătoare sugerează că uleiul de muștar poate ajuta la încetinirea creșterii și răspândirii anumitor tipuri de celule canceroase.
Într-un studiu mai vechi, uleiului de muștar pur dat la șobolani a blocat creșterea celulelor canceroase de colon mai eficient decât hrănirea acestora cu ulei de porumb sau ulei de pește.
Un alt studiu realizat pe animale a arătat că pulberea de semințe de muștar bogată în izotiocianat a inhibat creșterea cancerului vezicii urinare cu aproape 35%, precum a contribuit și la prevenirea răspândirii în peretele muscular al vezicii urinare.
Un studiu pe epruvetă a observat descoperiri similare, raportând că administrarea de izilocianat de alil extras din uleiul esențial de muștar a scăzut răspândirea celulelor canceroase ale vezicii urinare.
Trebuie efectuate studii suplimentare pentru a evalua modul în care uleiul de muștar și componentele sale pot afecta dezvoltarea cancerului la om.

5. Poate susține sănătatea inimii
Uleiul de muștar are un conținut ridicat de acizi grași monoinsaturați, un tip de grăsimi nesaturate care se găsesc în alimente precum nuci, semințe și uleiuri pe bază de plante.
Acizii grași monoinsaturați au fost legați de o varietate de beneficii, mai ales când vine vorba de sănătatea inimii.
De fapt, studiile arată că acestea pot ajuta la scăderea trigliceridelor, a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge – toate acestea fiind factori de risc pentru boli de inimă.
Mai mult, alte cercetări sugerează că înlocuirea grăsimilor saturate din dietă cu grăsimi monoinsaturate ar putea scădea nivelul de colesterol LDL (rău), ajutând la protejarea sănătății inimii.
Cu toate acestea, deși efectele benefice ale grăsimilor monoinsaturate au fost bine stabilite, unele studii au raportat rezultate mixte asupra efectelor uleiului de muștar asupra sănătății inimii.
De exemplu, un studiu mic, realizat pe 137 de persoane din India de Nord, a descoperit că cei care au consumat o cantitate mai mare de ulei de muștar au avut mai multe șanse să aibă boli de inimă.
Un alt studiu indian a menționat, de asemenea, că cei care au consumat cantități mai mari de ghee, un tip de unt clarificat, aveau mai multe șanse să aibă niveluri mai scăzute de colesterol și trigliceride decât cei care au consumat cantități mai mari de ulei de muștar.
În schimb, un studiu indian mai vechi la 1.050 de persoane a arătat că utilizarea regulată a uleiului de muștar a fost asociată cu un risc mai mic de boli de inimă, comparativ cu uleiul de floarea soarelui.
Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina modul în care uleiul esențial de muștar poate afecta sănătatea inimii.
6. Reduce inflamația
În mod tradițional, uleiul de muștar a fost utilizat topic pentru a ameliora simptomele artritei , a calma durerea și disconfortul și a reduce inflamația cauzată de afecțiuni precum pneumonia sau bronșita.
În timp ce cercetările actuale sunt limitate în mare parte la studii efectuate la animale, un studiu la șoareci a constatat că consumul de semințe de muștar a scăzut mai mulți markeri ai inflamației induse de psoriazis.
Uleiul de muștar este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, inclusiv acid alfa-linolenic.
Studiile arată că acizii grași omega-3 sunt implicați în reglarea proceselor inflamatorii din organism și pot ajuta la scăderea stresului oxidativ și a inflamației.
Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina modul în care utilizarea uleiului de muștar poate afecta inflamația la om.
7. Poate ajuta la tratarea simptomelor de răceală
Uleiul pur de muștar este adesea folosit ca remediu natural pentru a trata simptomele răcelii , cum ar fi tuse și congestie.
Poate fi amestecat cu camfor , un compus des întâlnit în creme și unguente și aplicat direct pe piept.
În mod alternativ, puteți încerca un tratament cu abur cu ulei de muștar, care implică adăugarea a câteva picături de ulei pur de muștar în apa clocotită și inhalarea aburului.
8. Punct de ardere ridicat
Un punct de ardere este temperatura la care un ulei sau o grăsime începe să se descompună și să producă fum.
Aceasta nu numai că poate afecta în mod negativ aroma produsului final, ci și oxidarea grăsimilor, producând compuși nocivi și extrem de reactivi, cunoscuți drept radicali liberi.
Uleiul de muștar pur are un punct de ardere ridicat de aproximativ 250 ° C.
Aceasta face o alegere obișnuită pentru metodele de gătit cu căldură ridicată , precum prăjirea, coacerea și grătarul în zone precum India, Pakistan și Bangladesh.
În plus, este format mai ales din grăsimi monoinsaturate, care sunt mai rezistente la degradarea indusă de căldură decât acizii grași polinesaturați.
Cu toate acestea, rețineți că uleiul de muștar pur este interzis pentru utilizarea ca ulei vegetal în multe țări, inclusiv în Europa, Statele Unite și Canada.
Cum se foloseste
Uleiul pur de muștar nu este permis pentru utilizare ca ulei vegetal în multe țări din întreaga lume.
Acest lucru se datorează faptului că conține un compus numit acid erucic, care este un acid gras ce poate avea efecte adverse grave asupra sănătății inimii.
Pe de altă parte, uleiul esențial de muștar este extras din semințele de muștar printr-un proces de distilare cu abur, iar Food and Drug Administration (FDA) a considerat că este recunoscut în general fiind sigur ca agent aromatizant.
Deși cele două sunt considerate tipuri diferite de ulei, ambele sunt extrase din semințe de muștar și împărtășesc mulți dintre aceiași compuși benefici.
Ambele pot fi, de asemenea, diluate cu un ulei purtător , aplicate topic și folosite ca ulei de masaj sau amestecate în seruri de piele de casă și tratamente ale scalpului.
Asigurați-vă că efectuați un test de plasture aplicând o cantitate mică pe piele și așteptați cel puțin 24 de ore pentru a verifica dacă există roșeață sau iritație.
În prezent, nu există o doză recomandată pentru uleiul de muștar, iar cercetările privind efectele aplicării sale topice la om nu lipsesc.
Prin urmare, pentru utilizare topică, este mai bine să începeți cu o cantitate mică de aproximativ 1 lingură (14 ml) și să creșteți încet pentru a vă evalua toleranța.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.