Stim cu totii ca alimentatia este esentiala pentru sanatatea noastra fizica si psihica. Creierul este o masina organica complexa si puternica, ce necesita functionarea corecta a nutrientilor, la fel ca oricare alte organe.
Creierul controleaza toate gandurile, miscarile si sentimentele, in timp ce calculeaza si reactioneaza cu o viteza uimitoare. Este un depozit imens de date. In plus, creierul regleaza functiile altor organe ale corpului fara a lua pauza.
Pentru ca acesta sa lucreze in mod continuu si sa ramana in stare buna, creierul se bazeaza pe o aprovizionare constanta cu substante nutritive esentiale din dieta noastra, zahar din sange si oxigen.
Printr-o dieta echilibrata, puteti sa furnizati cu usurinta creierului toate substantele nutritive necesare pentru a va bucura de o memorie buna, reflexe ascutite si o mai buna atentie. De asemenea, aceasta va ajuta sa indepartati bolile psihice cum ar fi Alzheimer, dementa si altele.
Exista multe super-alimente pe care le puteti include cu usurinta in dieta dumneavoastra zilnica pentru a va intari sanatatea creierului si pentru a va imbuntati performanta mentala.
Nuci
Nucile stimuleaza puterea de gandire si va poate imbunatati memoria. Nucile au cel mai inalt nivel de acizi grasi omega-3 dintre toate fructele cu coaja lemnoasa. Acizii grasi omega-3 au un efect protector asupra creierului, deoarece stimuleaza functionarea neurotransmitatorilor, ceea ce la randul lor imbunatateste capacitatile cognitive si de memorie.
Nucile, de asemenea, imbunatatesc fluxul de oxigen si substante nutritive prin intermediul vaselor de sange din creier si lupta impotriva inflamatiei, care joaca un rol in multe conditii debilitante si degenerative ale creierului si ale corpului.
Ceai verde
Cele mai recente studii arata ca ceaiul verde ajuta creierul sa functioneze corect. Cercetatorii de la Universitatea din Basel au concluzionat ca extractul de ceai verde creste conectivitatea electrica a creierului, care la randul sau imbunatateste functiile cognitive si contribuie la tratamentul dementei.
In plus, s-a constatat ca cei care beau ceai verde au o mai buna memorie si concentrare in comparatie cu cei care nu beau acest tip de ceai. De asemenea, persoanele care beau ceai verde in fiecare zi sunt mai putin susceptibile de a dezvolta boala Parkinson.
Afine
Va puteti mentine memoria ascutita, chiar si la varsta inaintata, consumand afine. Compusii din afine, cunoscuti sub numele de flavonoide, joaca un rol cheie in imbunatatirea memoriei, invatarii si a altor functii cognitive.
Flavonoidele ajuta la protejarea creierului de radicalii liberi, care pot dauna tesuturilor sanatoase si sunt asociate cu declinul memoriei. In plus, aceste flavonoide ofera protectie impotriva tulburarilor psihice legate de varsta, cum ar fi boala Alzheimer si Parkinson.
Puteti consuma zilnic jumatate de ceasca de afine.
Spanac
Fiind bogat in potasiu, spanacul este deosebit de bun pentru creier. Potasiul ajuta la mentinerea conductivitatii electrice a creierului. Acest lucru imbunatateste gandirea.
Impachetat cu antioxidanti, spanacul protejeaza celulele creierului de deteriorari. Spanacul este incarcat cu substante nutritive, cum ar fi folatul, magneziul si vitaminele K si E, care ajuta la prevenirea dementei.
Brocoli
Oamenii de stiinta au descoperit in brocoli un compus numit colina, extrem de benefic pentru creier. Colina are potentialul de a stimula cresterea celulelor creierului si a conexiunilor neuronale, esentiale pentru o memorie puternica.
Studiile au descoperit ca deficitul de colina poate provoca defecte ale tubului neural la nou-nascuti. De asemenea, fiind o excelenta sursa de vitamina K, brocoli imbunatateste functionarea cognitiva si imbunatateste capacitatea de memorare.
O ceasca de brocoli de trei ori pe saptamana va creste puterea creierului.
Turmeric
Expertii de la Centrul de Cercetare al Bolilor Alzheimer al Universitatii din California-Los Angeles au descoperit ca turmericul poate ajuta la mentinerea creierului sanatos. Acesta este bogat in curcumina, un compus care poate preveni boaga Alzheimer.
Proprietatile sale antioxidante incetinesc progresia bolii Alzheimer. Turmericul protejeaza creierul de inflamatie.
Puneti putina pudra de turmeric intr-un pahar cu lapte cald si beti-l in fiecare zi. De asemenea, adaugati turmeric in mancare pentru a va mentine creierul sanaos.
Rosiile
Nu puteti ignora beneficiile rosiilor pentru creier. Licopenul, un puternic antioxidant prezent in tomate, protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi celulelor care contribuie la dementa si alte boli psihice.
In plus, cei care consuma zilnic licopen se bucura de amintiri mai clare. De asemenea, rosiile va pot ajuta sa va protejati creierul de numeroase daune.
Fie ca este vorba de salata de rosii sau de supa de rosii, nu uitati sa le consumati zilnic pentru a va bucura de toata puterea creierului.
Ciocolata neagra
Lista alimentelor bune pentru creier ar fi incompleta fara ciocolata neagra. Aceasta este bogata in antioxidanti sanatoti pentru tot corpul dumneavoastra, precum si pentru creier. Continutul de cafeina din ciocolata neagra joaca un rol-cheie in mentinerea acuitatii mentale.
Plus, ciocolata neagra este bogata in flavonoide care ajuta la imbunatatirea fluxului de sange catre creier. Un studiu realizat la Universitatea Wheeling Jesuit din Virginia de Vest a constatat ca ciocolata neagra imbunatateste concentrarea si timpul de raspuns.
Adaugati o bucatica de ciocolata neagra in meniul dumneavoastra zilnic.
Sursa: www.top10homeremedies.com
Niciun comentariu