Avem tendința să ne gândim la supă ca la un preparat pentru vreme rece, dar supele reci au un loc special in bucătărie.
Supele sunt una dintre modalitățile cele mai eficiente de a te bucura de grămezi de legume proaspete și substanțe nutritive și te poți bucura de această supă rece de avocado și dovlecei chiar și în cele mai fierbinți zile de vară.
Ingrediente cheie
S-ar putea să nu vă gândiți la avocado ca la un ingredient de supă, dar adaugă o consistență cremoasă acestei rețete și face o modalitate ușoară de a asimila grăsimi și vitamine sănătoase. În plus, avocado are foarte multe beneficii, de la sănătatea inimii la intestin, piele, ochi, păr și sănătatea sistemului imunitar.
Articole recomandate:
Avocado este unul dintre cele mai dens nutritive fructe de pe planeta! Si poate unul dintre cele mai sănătoase! Consumați des, dar cu moderație:
Sâmburele de avocado – un bogat supliment nutrițional – mod de preparare
Ulei de avocado: 9 beneficii demonstrate de studii științifice
20 de moduri delicioase in care poti manca avocado
Avocado – retete usoare, rapide, sanatoase si satioase
Dovleceii, condimentele și chefirul bogat în probiotice completează lista ingredientelor din această supă simplă.
Dovleceii asigură vitaminele C, K și A, împreună cu câteva vitamine B și minerale vitale. Este, de asemenea, un aliment antiinflamator cu un conținut scăzut de calorii și carbohidrați.
Articol recomandat:
De ce dovlecelul nu trebuie sa lipsească din dieta ta – valori nutritive și importantele beneficii aduse sănătății
Fie că optați pentru chefir de capră sau de cocos, acest lichid fermentat este plin de probiotice benefice care susțin intestinul și imunitatea. Datorită nivelurilor sale ridicate de calciu, susține sănătatea oaselor, dar are si multe alte beneficii.
Adăugați suc de lămâie, chimen, ceapă verde și veți crește nu numai aroma, ci și conținutul nutrițional.
Ingrediente:
2 dovlecei, tocați
1/4 ceașcă de ceapă verde, feliată
400 g supa de pui
2 linguri suc de lămâie
1 avocado, tăiat cubulețe
1/8 linguriță chimen
1/4 linguriță sare de mare
3/4 ceașcă kefir de capră sau nucă de cocos
Mod de preparare:
Începeți prin a adăuga dovleceii tocați, supa de pui și ceapa verde într-o cratiță. Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul.
Lăsați totul să fiarbă până când dovleceii se înmoaie, apoi luați tigaia de pe foc.
Adăugați sucul de lămâie, sarea, amestecul de dovlecei răcit, avocado, chefir și chimen într-un blender sau robot de bucătărie. Amestecați până când supa are o consistență fina – fără bucăți groase!
Băgați supa la frigider pentru următoarele două ore, lăsând-o să se răcească și lăsând aromele să se intensifice. Totul este gata!
Deoarece nu este o supă foarte lichidă, este, de asemenea, ușor să o luați la serviciu la prânz. Puteți chiar să vă jucați cu tipul de condimente – curry și garam masala ar fi delicioase.
NOTE
Folosiți supă de legume în locul celei de pui pentru a face această rețetă vegană.
Puteți condimenta după bunul plac, încercând diferite condimente, precum curry și garam masala.
Niciun comentariu