Numită științific Lactuca sativa, salata verde a fost cultivată de egipteni cu mii de ani în urmă. Semințele au fost folosite de egipteni pentru producerea de ulei, iar frunzele au fost utilizate ca și legume. Planta are o semnificație religioasă și culturală în Egiptul antic. Mai târziu, romanii și grecii au început cultivarea salatei verzi. În Europa, în perioada medievală, salata verde era folosită pentru proprietățile sale medicinale menționate în diferite texte medievale. A fost recomandată pentru tensiunea arterială, insomnie, pierderea poftei de mâncare și ca tonic pentru sistemul digestiv și intestine și, de asemenea, pentru a elimina nevoile sexuale.
✔️ Susținerea metabolismului
Metabolismul este reacția organismului care transformă alimentele pe care le-am consumat în energie. Nutrienții au rol de susținere, și controlează reacția chimică a metabolismului. Salata verde are un rol foarte important în îmbunătățirea metabolismului corpului. Conține magneziu, fier și potasiu care favorizează metabolismul corpului. Mai mult, este o sursă excelentă de vitamine din complexul B care, de asemenea, îmbunătățesc metabolismul.
✔️ Probleme cardiace
Trebuie să fiți conștienți și să urmăriți nivelul colesterolului rău din organism. Prezența ridicată a colesterolului rău are ca rezultat boli cardiovasculare și alte boli grave. Colesterolul rău provoacă accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord. Studiile au arătat că beta-carotenul și vitamina C găsite în salată previn riscurile de oxidare a colesterolului prin prevenirea formării de plăci în pereții arterelor care ar putea bloca și întrerupe fluxul de sânge. Potasiul și fibrele ajută la scăderea nivelului de colesterol. Salata verde este bogată în fibre, potasiu, beta-caroten și vitamina C care ajută la susținerea inimii sănătoase.
✔️ Diabet
Salata verde este utilă pentru reducerea riscului de apariție a diabetului. Salata verde conține puține calorii, ceea ce face ca indicele glicemic să fie considerat zero. Indicele glicemic scăzut este excelent pentru persoanele care urmăresc nivelul zahărului din sânge. Conținutul scăzut de zahăr din sânge scade riscul de apariție a diabetului. Consumul de salată în mod regulat previne riscul de a suferi de această afecțiune.
✔️ Inflamație
Inflamația cauzează probleme dentare, migrene și alte tipuri de durere, care ar putea fi evitate prin consumul salatei vezi. Componentele din salată (biocatalizatori precum caragenan și lipoxigenază) acționează ca antiinflamatori. S-a dovedit că salata verde are un rol vital în controlul inflamației.
✔️ Anti-cancerigen
Frunza de salată are diferiți nutrienți care ajută la controlul diferitelor tipuri de cancer. Mai mult, cercetările arată că controlează celulele leucemiei și cancerului de sân. În mod similar, consumul de salată verde este esențial pentru a elimina 50% din celulele leucemice. Salata verde conține vitamina A, care ajută la prevenirea cancerului, ajută la micșorarea riscului de apariție a cancerului la gură și pulmonar.
✔️ Antimicrobian
Salata are proprietăți antimicrobiene. Salata verde ajută organismul să se apere împotriva diverșilor tipuri de microbi. Această funcție se datorează cardenolidelor și terpenelor care protejează corpul de microbii răi.
✔️ Somn
Insomnia și problemele somnului au devenit obișnuite în zilele noastre. Consumul de salată în mod regulat ajută la rezolvarea acestei probleme. Se datorează lactuacariumului. Ajută la relaxare și promovează calitatea somnului. De asemenea, se constată că lactuacarium oferă proprietăți similare cu opiul. Nu trebuie să vă faceți griji, deoarece nu produce efecte secundare toxice.
✔️ Boala Alzheimer
Salata oferă control asupra morții celulelor neuronale. Neuronii sunt părți vitale ale corpului, care au rol în crearea memoriei. Cu toate acestea, salata acționează ca un neuroprotector care este de ajutor pentru bolile neurodegenerative. Salata verde este folosită ca aliment pentru a contracara riscului apariției acestei boli.
✔️ Eliminarea toxinelor
Salata verde este capabilă să elimine toxinele. Este capabilă să echilibreze nivelul pH al corpului.
✔️ Activitate antioxidantă
Studiile arată că salata verde conține antioxidanți care elimină radicalii liberi. Antioxidanții obstrucționează radicalii liberi care sunt produși în timpul metabolismului celular. Radicalii liberi ar putea ataca celulele sănătoase, țesuturile și ADN-ul din interior. De asemenea, ar putea muta celulele sănătoase în celule canceroase. Antioxidanții contracarează acești radicali liberi și îi neutralizează.
👉 Alte utilizări tradiționale:
– În medicina populară, este utilizată pentru tratarea durerii, tensiunii, reumatismului, tusei și nervozității.
– Consumați-o frecvent pentru tratarea anxietății, insomniei, hiperactivității, nevrozelor, tusei convulsive, tusei uscate și durerilor reumatice.
– Folosiți-i seva extern pentru tratarea negilor.
[…] inclusiv izotiocianati, vitaminele C, A și K, mangan, cupru, magneziu, potasiu, și altele. 📌 Salata verde și impresionantele ei beneficii 2. Dovlecel Cu o mulțime de tipuri diferite de gătit, aceste legume sunt sărace în calorii, […]