-
Ati auzit de prune kakadu? Nu exista alt aliment cu cantitate mai mare de vitamina C
Prunul Kakadu ( Terminalia ferdinandiana ), cunoscut și sub denumirea de prun gubinge sau billygoat, este un fruct mic care se găsește în pădurile deschise ale... -
Anghinarea si beneficiile ei pentru sanatate
Anghinarea a fost folosita ca si remediu eficient pentru problemele de somac in medicina romana si greaca. Pana in secolul al XVI-lea, anghinarea a castigat faima ca tratament... -
Bogat in antioxidanti, pepenele galben ofera numeroase beneficii pentru sanatate
Dintre componenetele pepenelui galben, cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucidele, lipidele, fibrele, magneziul si calciul. De asemenea, fructul... -
Vreme de secole, in Europa, radacina de brusture a fost considerata drept cel mai important remediu pentru curatarea sangelui
Prima utilizare a brusturelui este inregistrata in perioada medievala, fiind cunoscuta in medicina chineza. Beneficiile impresionante pentru sanatate ale brusturelui includ... -
Fructul dragonului (pitaya) este recomandat pentru beneficiile sale
Fructul dragonului are o serie de beneficii pentru sanatate, inclusiv proprietatea de prevenire a cancerului si bolilor de inima, apara impotriva bacteriilor si ciupercilor, si... -
Rambutan, fructul cu forma si gust de neuitat, are beneficii uimitoare
Fructul exotic rambutan este mai putin cunoscut si destul de neobisnuit ca aspect, dar placut la gust si folosit pe scara larga atat pentru aplicatiile culinare cat si pentru... -
Cu o sursa impresionanta de beneficii, nucile pecan se numara printre primele 15 alimente cu cea mai mare activitate antioxidanta
Nucile pecan au capacitatea de a scadea nivelul colesterolului, hipertensiunii arteriale, diabet, boala de bila si cancer. Au proprietati antioxidante si ajuta la gestionarea... -
Suc de mango – beneficii si reteta
Sucul de mango hraneste corpul cu cantitati uimitoare de vitamina C. Pectina si vitamina C scad nivelul colesterolului. Acesta mai contine nutrienti vitali care ajuta la... -
Sucul de sfecla rosie – o licoare uimitoare
Ingrediente: 1 sfecla 2 pere 4-5 morcovi ½ lamaie (doar sucul) Curatam sfecla perele si morcovii si le taiem in bucati. Punem perele, morcovii si sfecla in storcator si il... -
Inrudite cu piersicile si prunele, nectarinele isi trag numele de la „nectarul zeilor”, asta pentru ca au proprietati extraordinare
Beneficiile nectarinelor includ o functionare mai buna a celulelor si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare si digestive. Mecanismul de aparare antioxidant al nectarinelor se... -
Piersicile nu sunt numai niste fructe gustoase si zemoase, ele aduc nenumarate beneficii pentru sanatate
Piersicile au puterea de a ne apara de cancer, obezitate, colesterol crescut, trateaza bolile de sange si cele neurodegenerative. Ajuta la mentinerea sanatatii vederii si a... -
Merisoarele sunt fructele care contin cea mai mare cantitate de antioxidanti
Merisoarele sunt alimente sanatoase datorita continutului lor ridicat de nutrienti si antioxidanti. Nutrientii acestora au fost legati de un risc mai mic de infectii ale... -
Fructele de catina contin de doua ori mai multa vitamina C decat macesele si de 10 ori mai multa decat citricele
Fructele de catina contin vitaminele A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, P, F si microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, etc. Unele dintre... -
Mararul ofera numeroase beneficii sanatatii, a fost folosit in scopuri culinare si medicinale de sute de ani
Beneficiile de sanatate ale mararului incud capacitatea de a stimula sanatatea digestiva, precum si de a usura insomnia, sughitul, diareea, dizenteria, tulburarile menstruale,...