5 utilizări și beneficii ale apei micelare

0

Apa micelară este un produs polivalent pentru îngrijirea pielii, care a devenit un favorit în rândul celor pasionați de frumusețe și dermatologi.
Este fabricat folosind apă purificată, substanțe hidratante precum glicerina și tensioactivi ușori, care sunt compuși folosiți pentru curățare.
Moleculele acestor surfactanți ușori se alătură pentru a forma micelele, un tip de structură chimică sferică care ajută la tragerea murdăriei și uleiului de pe piele.
Apa micelară nu este numai blândă, ci și extrem de eficientă pentru a îndepărta murdăria, machiajul și uleiul, pentru a vă ajuta să vă eliminați porii în timp ce tonifiați pielea.
În plus, este fără alcool și poate ajuta la promovarea hidratării pielii, reducând în același timp iritarea și inflamația, păstrând pielea moale, suplă și netedă.
Iată 5 beneficii și utilizări ale apei micelare:
1. Promovează hidratarea pielii
Majoritatea tipurilor de apă micelară prezintă compuși hidratanți precum glicerina, ceea ce s-a dovedit că ajută pielea să-și păstreze umiditatea mai eficient.
Într-un studiu, aplicarea glicerinei pe pielea iritată a fost eficientă pentru restabilirea hidratării pielii și îmbunătățirea funcției de barieră naturală a pielii.
O altă recenzie a raportat că glicerina poate ajuta la vindecarea rănilor, protejarea împotriva iritațiilor și îmbunătățirea hidratării atunci când este aplicată local.
Mai mult, surfactanții din apa micelară sunt foarte blânzi și mai puțin iritanți, ceea ce o face o alegere excelentă pentru cei cu pielea uscată.
2. Îndepărtează murdăria și uleiul
Apa micelară este folosită de obicei ca demachiant facial pentru a ajuta la eliminarea machiajului, murdăriei și uleiului de pe piele.
Acest lucru se datorează prezenței micelelor, care sunt compuși foarte eficienți la îndepărtarea murdăriei și a uleiului pentru a menține pielea limpede.
Micelele pot de asemenea să crească permeabilitatea pielii, permițând agenților curățători să ajungă la straturi mai adânci ale pielii.
S-a dovedit că glicerina crește permeabilitatea pielii, ceea ce poate spori eficacitatea compușilor de curățare în apa micelară.
3. Bun pentru toate tipurile de piele
Apa micelară este incredibil de versatilă și este potrivită pentru aproape orice tip de piele , indiferent dacă ai pielea uscată, grasă sau normală.
Este deosebit de benefica pentru cei cu piele sensibilă sau afecțiuni precum rozacea , deoarece nu conține ingrediente care pot fi iritante pentru piele, cum ar fi săpunuri și alcool.

Glicerina, unul dintre compușii principali din apa micelară, s-a dovedit, de asemenea, că reduce inflamația și iritarea pielii.
De exemplu, un studiu a arătat că aplicarea glicerinei a redus topic iritația pielii și a scăzut mai mulți markeri de inflamație la șoareci.
4. Menține pielea limpede
Apa micelară ar putea ajuta la menținerea pielii limpezi, în special pentru cei cu acnee si pori blocați.
Afecțiuni precum acneea sunt adesea cauzate de porii înfundați, care se pot inflama și se pot transforma în coșuri.
Deși cercetările asupra efectelor apei micelare în sine sunt limitate, mai multe studii au descoperit că utilizarea unei spălări ușoare a feței poate ajuta la îmbunătățirea acneei și la reducerea punctelor negre.
Mai mult, apa micelară poate fi aplicată folosind doar un tampon de bumbac, care elimină nevoia de perii faciale și pânze de spălare ce pot răspândi germeni și bacterii.
5. Portabil și convenabil
Pe lângă toate avantajele asociate cu apa micelară, acest produs puternic este portabil, comod și ușor de utilizat.
Deoarece acționează ca un demachiant , un produs de curățare și un toner, elimină necesitatea mai multor alte produse de îngrijire a pielii, care pot elibera spațiu și pot reduce dezordinea în dulap.
Este, de asemenea, excelenta pentru călătorie și poate fi utila în situațiile în care este posibil să nu ai acces la apă curentă.
Efecte secundare potențiale
Deși apa micelară este adesea promovata ca un produs polivalent, s-ar putea să nu fie cazul tuturor.
De exemplu, în timp ce poate îndepărta un anumit machiaj, poate fi necesar să folosiți și un ștergător sau un demachiant facial pentru a îndepărta complet machiajul greu sau impermeabil.
Nerespectarea corectă a machiajului ochilor poate contribui la o afecțiune numită disfuncție a glandei meibomiene (MGD), care se caracterizează prin simptome precum disconfortul ochilor, uscăciunea și durerea.
Mai mult, cei cu anumite afecțiuni ale pielii pot necesita produse suplimentare pentru îngrijirea pielii pentru a răspunde nevoilor lor specifice.
Dacă aveți probleme cu privire la îngrijirea pielii, cel mai bine este să consultați un profesionist de încredere în domeniul sănătății pentru a găsi o rutină care funcționează pentru dvs.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.