Cele mai bune remedii naturiste pentru a scăpa de puncte negre, coșuri, herpes, cearcăne și roșeața pielii

0

Ajută-ți pielea să fie frumoasă, fără niciun defect, apelând la rețetele bunicii. Remedii făcute în casă, simple, dar testate de multe generații. Descoperă cum să maschezi cearcănele, cum să strângi porii dilatați și cum să elimini roșeața, punctele negre și coșurile rapid, cu ingrediente naturale.
1. Remediu pentru cearcăne
Cearcănele pot fi provocate de oboseală, stres, insomnia sau chiar de afecțiuni medicale. Ele sunt datorate unei proaste circulații a sângelui care lasă să se vadă, în cazul pielii subțiri, vasele de sânge.
Fă o infuzie de ceai timp de 5 minute, în apă fierbinte. Pune două comprese în ceai, scoate-le și, după ce se răcesc încât să fie suportabil, plasează-le pe pleoape. Stai liniștită timp de un sfert de oră înainte de a le îndepărta: efectul e imediat.
2. Remediu pentru pori dilatați
Metoda 1: pune la fiert câteva frunze proaspete de urzici în apă plată, adaugă apoi câteva picături de apă de trandafiri – o poți cumpăra de la plafar. Lasă-le să se răcească, apoi formează o compresă de frunze și aplic-o pe zonele cu pori dilatați, evitând zona buzelor și a ochilor. Lasă să acționeze timp de 10 minute.
Metoda 2: Fă o infuzie de flori de soc, în timp ce mixezi o roșie, un castravete și o portocală. Amestecă infuzia cu mix-ul de legume și fructe. Îl poți folosi imediat și îl poți păstra, într-un borcan închis ermetic, timp de 3 zile.

3. Remediu pentru herpes
Pune 100 de grame de frunze de salvie în 50 ml de apă rece. Pune-l pe aragaz și lasă-l să fiarbă 15 minute, până când lichidul se reduce. Infuzează 10 minute fără a-l mai ține pe foc, trece amestecul prin strecurătoare. După ce s-a răcit, folosește comprese sterile îmbibate cu amestecul de plante și ține-le câteva minute peste herpes.
4. Remediu pentru roșeața pielii
Metoda 1: pune la fiert pentru 15 minute 30 de grame de flori de nalbă într-un litru de apă. Lasă să se infuzeze 15 minute și apoi strecoară ceaiul. Aplică lichidul rezultat (după ce se mai răcește) pe zonele care se înroșesc sau pe cele în care suferi de cuperoză. Poți folosi amestecul 10 zile, masând zonele cu probleme cu acest ceai, de două ori pe zi.
Metoda 2: fă o infuzie de ceai de mușețel timp de 10 minute, apoi răcește-l și folosește o compresă pe zonele care se înroșesc din pricina frigului.
5. Remediu pentru a scăpa de coșuri și puncte negre
Remediu pentru coșuri: Fă o infuzie de flori de gălbenele, pe care o lași apoi la macerat timp de două ore. Strecoară amestecul și pune-l într-o sticlă închisă ermetic. Poți folosi zilnic această loțiune pentru a scăpa de coșuri.
Remediu pentru puncte negre: ca să scapi de punctele negre, aplică zilnic pe față sucul proaspăt obținut de la o roșie, ținându-l timp de 15 minute.

Niciun comentariu

Nu ratați!