Cum putem scăpa de cearcăne – sfaturi foarte eficiente

0

Limitați sarea
Las-o mai ușor cu sarea! Apa își va găsi întotdeauna calea de la părțile corpului tău sărace în sodiu la cele care au cel mai mult. Zona din jurul ochilor este un prim exemplu. De aceea, o cină încărcată cu sare duce adesea la umflături de dimineață.
Gestionați-vă alergiile
Sezonul alergiilor și ochii apoși, pufoși, merg mână în mână. Iată veștile bune: acele medicamente fără prescripție medicală pe care le luați pentru alergii, răceli sau infecții ale sinusurilor vă pot îndepărta cearcănele – împreună cu curgerea nasului.
Folosiți un Neti Pot (irigații nazale)
Încercați un neti pot. Utilizați acest aparat, care arată ca un ceainic mic, pentru a turna apă sărată într-o nară și lăsați-o să se scurgă pe cealaltă. Sună ciudat, dar s-ar putea să ajute la eliminarea acelei umidități suplimentare din sinusuri de la alergii sezoniere, răceli sau infecții.
Schimbați poziția de somn
Ai dormit lateral sau stomac? Gravitația face ca lichidul să se adune sub ochi, ceea ce ar putea explica acele pungi plictisitoare. Încearcă să dormi pe spate și adaugă o pernă suplimentară sub cap.
Îndepărtați machiajul înainte de culcare
Nu dormiți cu machiaj pe fata. Vă poate face ochii umezi și vă poate provoca umflături de dimineață. Spălați machiajul cu apă și săpun sau folosiți un produs de îndepărtare în fiecare seară.
Limitați cantitatea de alcool
Un pahar de vin este bun, dar nu exagerați. De ce? Alcoolul poate scoate apa din piele. Odată ce slăbiți zona delicată din jurul ochilor, este mai probabil să vă apară cearcăne. Dacă totuși beți puțin mai mult de un pahar, beți apă înainte de a vă culca și folosiți o cremă hidratantă în jurul ochilor.

Protejați-vă ochii de razele UV
Faceți multe pentru a vă proteja corpul de lumina soarelui. Faci la fel și pentru fața ta? Prea mult soare poate face pielea din jurul ochilor să se lase sau să se încrețească. Folosiți protecție solară, ochelari de soare și pălării pentru a vă proteja fața de razele dăunătoare.
Renunță la fumat
Vrei un alt motiv pentru a lăsa acest viciu? Fumatul poate usca și slăbi pielea feței. Spuneți nu fumatului și salvați-vă de ochii încrețiți și căzuți.
Dă-ți ochilor un timp de răcire
Ai ochii umflati? Liniștește-le! O compresă rece poate ușura umflăturile. Încercați linguri răcite, felii de castraveți sau pungi de ceai. Ceea ce folosiți nu contează – temperatura scăzută funcționează.
Luați în considerare crema pentru ochi
Rafturile magazinelor gem sub greutatea cremelor și a loțiunilor făcute pentru a reduce cearcănele. Încercați-le pentru a vedea dacă una funcționează pentru dvs. Încercați o cremă pentru ochi cu retinol.
Acoperiți
Sunt cearcănele o problemă? Le poți ascunde adesea cu corectorul. Alegeți unul care se potrivește cu tonul pielii. Aplicați-l bătându-l ușor – nu încercați să-l frecați.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.