Când ai încetat să te iubești? Ce te-a împiedicat să ai o relație bună cu propriul dvs. sine? Acest articol explorează de ce este vital să începeți conectarea cu sine. Oferă diferite modalități prin care poți începe să devii propriul tău prieten apropiat.
Pe măsură ce creștem, suntem condiționați să ținem cont de ceilalți în timp ce facem orice. Concentrarea se axează în principal pe ceilalți din jurul tău decât pe sinele tău. Pentru majoritatea oamenilor, călătoria întoarcerii spre interior începe spre sfârșitul adolescenței. Pe măsură ce îmbătrânim, încercăm să găsim ceea ce ne face unici. Acesta este unul dintre lucrurile cruciale pe care le faci pentru tine.
Relația pe care o avem cu sine este unică și frumoasă. A avea o conexiune sănătoasă vă ajută să vă simțiți în siguranță, chiar și în perioadele mai puțin liniștite. Îți crește stima de sine, îmbunătățește modul în care te percepi pe tine și pe ceilalți.
Ce înseamnă o relație cu sine?
Pe scurt, a avea o relație cu sine înseamnă a avea o înțelegere mai profundă a ceea ce îți place, care sunt nevoile și dorințele tale. Înseamnă să fii propriul tău prieten preferat.
În loc să aștepți ca alții să te accepte, te accepți tu pe tine însuți. Înseamnă că te tratezi cu bunătate și îți accepți integralitatea; cele bune şi cele rele. O relație cu sine începe prin identificarea a ceea ce te face să te iubești. Înseamnă să te înțelegi, să te îngrijești și să te sprijini prin dificultățile vieții.
Concentrarea pe sinele tău este egoistă?
Prioritizarea sinelui nu înseamnă să renunți să faci lucruri pentru alții sau să eviți să faci compromisuri. Înseamnă să onorezi ceea ce funcționează pentru tine și să stabilești limite pentru ceea ce nu funcționează.
O relație buna cu tine însuți te ajută să înțelegi cât de mult poți oferi pentru ceilalți, fără a te epuiza sau a te submina.
👉 Modalități de a avea o relație cu sine
1. Conștientizare
Cel mai important pas este să fii conștient de tine. Aici includem gândurile, sentimentele, acțiunile, chiar și intențiile și factorii declanșatori. Acest lucru vă ajută să vă cunoașteți mai bine .
2. Îngrijirea de sine
A vă lua timp pentru a vă satisface nevoile este una dintre cele mai bune modalități de a fi propriul aliat. Începeți să vă satisfaceți nevoile de bază, cum ar fi să oferiți corpului suficient somn și odihnă, să faceți pauze și să mâncați corect.
Liniștea mintală este esențială și o poți obține fiind mai puțin critic față de tine, stabilind limite și acordând timp pentru ca mintea ta să se relaxeze.
3. Acceptare
Alegerea ta în ciuda experiențelor de viață, a gândurilor și a acțiunilor este una dintre cele mai grele, dar cele mai pline de satisfacții. Criticul interior poate arăta sute de eșecuri, greșeli și defecte. Dar acceptând-le și uitându-vă cât de departe ați ajuns, în ciuda acestui fapt, vă face o persoană mai puternică.
Enumeră lucrurile pe care le simți că sunt o provocare pentru tine. În loc să luptați împotriva vocii critice, încercați să ascultați și să recunoașteți prezența acesteia. Acceptarea poate reduce intensitatea vocii și, în cele din urmă, vă poate ajuta să o gestionați mai bine.
4. Iubire necondiționată
Căutăm să fim iubiți fără să avem condiții sau așteptări. Vrem să fim iubiți pentru ceea ce suntem. Dar tu îți pui condiții singur înainte să te iubești.
Gânduri de genul „îmi voi iubi corpul doar dacă pot slăbi atât de mult”, „voi fi mai încrezător în capacitățile mele după ce voi primi acea promovare” sunt modalități de a-ți pune condiții singur. Acestea te împiedică să te iubești pentru cine ești acum. Începe prin a spune afirmații zilnice despre tine.
5. Presiune
Așteptările de la cei dragi, prieteni și colegi de muncă vă pot face să vă simțiți împovărați.
Obiectivele tale pot deveni copleșitoare dacă sunt uriașe și nerealiste. Ia-o ușor. Poartă o conversație cu tine însuți pentru a înțelege ceea ce ți se pare potrivit în momentul prezent.
6. Caută ajutor
Întoarcerea spre interior și conectarea cu sine te face să te simți uimitor și vei vedea lucrurile și în alte perspective.
Conversația cu un terapeut te ajută să te simți în siguranță și susținut. Te poate ghida să navighezi pe acest teritoriu neexplorat. Terapeutul dvs. vă poate ajuta să explorați și să lucrați la aspectele dvs. care vă pot limita.
Niciun comentariu