16 utilizări creative ale bicarbonatului de sodiu mai puțin cunoscute

0

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient cheie folosit la coacerea prăjiturilor pufoase și delicioase. Această bază de copt ajută la neutralizarea și reglarea nivelului de pH al unei substanțe și asigură faptul că nu este nici prea alcalină, nici prea acidă.
Așadar, strategia de bază este de a încuraja pe toată lumea să folosească bicarbonat de sodiu pentru aplicațiile menționate mai jos, pentru a ne proteja de gama de toxine prezente în produsele de curățare de uz casnic.
✔️Sterilizează-ți cutia de prânz
Sterilizează-ți cutia de prânz folosind bicarbonat de sodiu. Deschideți cutia de prânz și presărați un strat de bicarbonat în ea. Păstrați capacul deschis peste noapte. Spălați-o cu apă fierbinte și săpun de vase a doua zi.
✔️Folosiți-l ca odorizant pentru covoare
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine odorizante naturale pentru covoare. Presărați pe covor bicarbonatul de sodiu, lăsați-l câteva ore și aspirați. Covoarele tale vor mirosi acum minunat.
✔️ Împrospătează dulapul
Așezați o cutie cu bicarbonat de sodiu pe raftul dulapului și păstrați dulapul cu miros proaspăt!
✔️Folosiți-l pentru a vă spăla mașina
Curățați farurile mașinii, geamurile, anvelopele, scaunele și covorașele cu bicarbonat de sodiu. Amestecă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în jumătate de găleată cu apă caldă și folosește această soluție cu un burete sau o cârpă moale pentru a-ți curăța mașina.

✔️Ca deodorant
Pregătiți un deodorant amestecând părți egale de bicarbonat de sodiu și amidon de porumb. Combinați ingredientele cu ulei de arbore de ceai și păstrați-l într-un recipient etanș. Aplicați amestecul pe axile dvs. și neutralizați mirosul corpului.
✔️Ca extinctor
Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la manipularea incendiilor minore de bucătărie. Aruncați doar o mână de bicarbonat de sodiu la baza flăcării. Bicarbonatul de sodiu, atunci când este încălzit, produce dioxid de carbon care ajută la stingerea focului.
✔️Pentru a elimina mirosul din frigider
Păstrați frigiderul cu miros proaspăt plasând o cutie deschisă umplută cu bicarbonat de sodiu în interiorul acestuia. Va neutraliza mirosul!
De asemenea, îl puteți utiliza pentru a curăța congelatorul. După ce ați spălat bine congelatorul cu apă cu detergent de vase, clătiți-l cu bicarbonat de sodiu și apă caldă. Va ajuta la îndepărtarea reziduurilor de săpun și la împrospătarea congelatorului.
✔️Ca balsam pentru mâini
Aruncați săpunurile dure și curățați murdăria și mirosul, făcând acasă un săpun lichid pentru mâini cu bicarbonat de sodiu. Se amestecă 3 părți de bicarbonat de sodiu în 1 parte de apă.
✔️Pentru a vindeca mușcăturile de insecte
Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă și aplicați-o ca o soluție pe mușcăturile de insecte.
✔️Ca detergent pentru rufe
Dați rufelor un impuls adăugând o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu detergentului lichid. Neutralizează nivelul pH-ului și face hainele curate, proaspete, moi și luminoase!
✔️Ca apă de gură
Bicarbonatul de sodiu alungă mirosul urât al gurii. Clătiți-vă gura cu o linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu apă – la fel ca și cu o apă de gură cumpărată de la magazin.
✔️ Odorizant pentru animale de companie
Dă-le animalelor tale de companie preferate un “duș” uscat de bicarbonat de sodiu și spală-l după 15 minute.
De asemenea, puteți face un odorizant pentru animale de companie amestecând 3 linguri de bicarbonat de sodiu în 2 căni de apă. Înmuiați o bandană în ea, uscați-o la soare, apoi legați-o de gâtul animalului dvs. de companie și țineți mirosurile la distanță!
✔️ Pentru mirosurile neplăcute din cameră
Se amestecă 2 căni de apă cu 3 linguri de bicarbonat de sodiu și jumătate de cană de suc de lămâie; se agită bine și apoi se pulverizează în aer. Ta-daaa! Acesta este un proiect DIY ușor!
De asemenea, vă puteți păstra camera proaspătă păstrând în ea un castron de bicarbonat de sodiu și muguri de flori uscați.
✔️Șampon natural
Bicarbonatul de sodiu alături de oțetul de mere poate fi cea mai bună alternativă la șamponul cumpărat din magazin. Bicarbonatul de sodiu ajută la îndepărtarea murdăriei și vă face părul mai curat și mai strălucitor.
✔️Chiuvetă înfundată
Dacă aveți o chiuvetă înfundată, turnați o ceașcă de bicarbonat de sodiu, o ceașcă de oțet alb, urmată de un pahar de apă clocotită. De asemenea, va ajuta la neutralizarea mirosurilor bazice și acide ale scurgerii!
✔️Odorizant pentru încălțăminte
Elimina mirosul încălțărilor punând niște bicarbonat de sodiu în ele noaptea. Scutură-l înainte de a-l purta a doua zi dimineață. Mirosul urât va dispărea!

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.