Ce cauzează acneea pe față?
Dacă vă întrebați ce cauzează acneea, pot exista o serie de motive. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, acneea apare atunci când porii sunt înfundați. Acestea pot apărea oriunde sunt prezente glandele uleioase, inclusiv pe scalp și pe față.
1. Producția în exces de sebum
Sebumul promovează sănătatea pielii. Protejează pielea de pierderea umidității și are potențialul de a regla răspunsurile imune. Pe de altă parte, supraproducția de sebum poate înfunda porii și poate încuraja bacteriile care cauzează acnee. Rezultatul este acneea, mai ales cea care implică inflamație. Deci, dacă aveți acnee chistică, hiperactivitatea glandei sebacee poate fi de vină.
2. Utilizare cosmetică
Potrivit cercetărilor, există o potențială legătură între utilizarea cosmetică și severitatea acneei la fetele tinere. Utilizarea frecventă a produselor comedogenice de îngrijire a pielii poate înfunda porii și poate declanșa formarea acneei. Substanțele chimice dure prezente în produsele pentru coafarea părului și produsele cosmetice pot irita pielea, dând naștere la erupții.
Mai mult, instrumentele de machiaj, cum ar fi pensulele, sunt un teren propice pentru bacterii. Asta înseamnă că aplicarea machiajului cu instrumente necurățate poate provoca focare persistente de acnee. Chiar și utilizarea unui creion de sprâncene vechi sau murdar poate provoca acneea sprâncenelor.
3. Modificări hormonale
Dezechilibrul hormonal poate duce la formarea coșurilor. Aceste dezechilibre sunt frecvente înainte sau în timpul pubertății, in timpul menstruației, în timpul sarcinii și înainte și în timpul menopauzei. De asemenea, hormonii fluctuanți pot rezulta și din pilulele contraceptive.
4. Disfuncție hepatică
Vechea tehnică chineză de cartografiere a feței susține că un ficat compromis poate duce la acnee. Deoarece ficatul este responsabil pentru detoxifierea organismului, orice fel de toxine din obiceiurile alimentare necorespunzătoare, consumul de alcool și stres pot avea un impact negativ asupra zonei faciale. Tulburările inflamatorii hepatice și toxicitatea în organism pot juca un rol critic în formarea acneei.
5. Alte motive:
– Dieta
– Piele grasă
– Genetică
– Acneea de stres
Remedii
Remediile la domiciliu pot fi eficiente în vindecarea acneei în unele cazuri:
– Compresa caldă: Luați o cârpă caldă și țineți-o de coșuri timp de 3-4 minute pentru a reduce umflarea.
– Ulei de arbore de ceai: amestecați câteva picături de ulei de arbore de ceai cu puțin ulei de nucă de cocos și utilizați-l ca tratament la fața locului.
– Aloe Vera: Aplicați gel proaspăt de aloe vera în regiunea afectată și spălați-l după câteva minute.
– Hamamelis: Se fierbe scoarța de hamamelis în apă și se strecoară lichidul. Aplicați acest lichid pe acnee cu un bumbac și clătiți-l după 10 minute.
– Ceai verde: Amestecați praful de ceai verde cu argilă și apă pentru a face o mască.
– Otet de mere: Amestecă o lingura de otet de mere cu 3 linguri de apa. Aplicați această soluție pe cosuri și spălați-o după 30 de secunde.
De asemenea, puteți urma anumite sfaturi pentru a preveni formarea acneei. Consultați câteva dintre aceste sfaturi de mai jos.
Sfaturi de prevenire a acneei
– Curăță, exfoliază și hidratează zona cu probleme.
– Utilizați întotdeauna produse de machiaj și de îngrijire a pielii non-comedogenice. Alege produse cosmetice și de înfrumusețare fără ulei, mai ales dacă pielea ta este predispusă la acnee.
– Spălați-vă fața de cel puțin două ori pe zi. Dacă transpirați, ștergeți transpirația folosind șervețele de față fără alcool.
– Meditați pentru a vă reduce nivelul de stres. De asemenea, vă puteți implica în activitățile preferate pentru a reduce stresul.
– Spălați-vă pensulele de machiaj, bureții și alte instrumente care vin în contact cu pielea feței.
– Îndepărtați întotdeauna machiajul înainte de a merge la culcare.
– Fă-ți un obicei din a vă spăla cu regularitate fețele de pernă și lenjeria de pat.
– Stai departe de produsele de înfrumusețare care conțin culori sau parfumuri artificiale.
– Dacă aveți coșuri, nu le spargeți, deoarece acest lucru vă poate agrava starea.
Niciun comentariu