Suc de ghimbir – un puternic antioxidant pentru diferite afecțiuni – mod de preparare

0

Beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului au fost bine cunoscute de indieni chiar de acum 5000 de ani. Ghimbirul conține multe vitamine și minerale precum mangan și cupru, toate acestea fiind esențiale pentru buna funcționare a corpului.
🌱 Anti-inflamator:
Una dintre cele mai eficiente utilizări ale ghimbirului este ca agent antiinflamator care ajută la reducerea inflamațiilor articulare.
Studiile au arătat ca peroanele care consumă regulat suc de ghimbir consată o ușurări a durerilor articulare. Aceștia sunt mai feriți sa dezvolte și alte boli inflamatorii datorită proprietăților ghimbirului care conține antioxidanți puternici.
🌱 Previne cancerul:
Ghimbirul acționează excelent pentru prevenirea cancerului și, de asemenea, pentru uciderea celulelor canceroase. Într-un studiu, s-a constatat că ghimbirul încetinește creșterea celulelor canceroase la sân.
🌱 Tensiunea arterială:
Ghimbirul acționează ca un diluant de sânge și reduce rapid tensiunea arterială. Puteți bea suc de ghimbir cu câteva picături de miere pentru a-l face gustos.
🌱 Reduce durerea:
Ghimbirul ajută la prevenirea tuturor tipurilor de dureri precum durerea dinților și ajută la vindecarea migrenelor. Deoarece ghimbirul acționează ca un agent antiinflamator, nu permite inflamarea vaselor de sânge și, astfel, ajută la creșterea fluxului de sânge către corp și vindecă durerea.
🌱 Digestie:
Unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale sucului de ghimbir este că acționează ca un agent activ pentru digestie. Sucul de ghimbir accelerează mișcarea alimentelor de la stomac la intestinul subțire. Prin consumul de ghimbir, cineva poate fi mai puțin predispus la dureri de stomac sau la orice alte probleme digestive. Îndepărtează stomacul de toate impuritățile, ajutând astfel persoanele care suferă de rău de mișcare.

🌱 Artrita:
Ghimbirul ajută la vindecarea artritei, deoarece acționează ca un agent antiinflamator care ajută la reducerea umflăturilor și inflamațiilor.
🌱 Scade colesterolul:
Ghimbirul este un agent excelent pentru reducerea colesterolului, deoarece ajută la eliminarea blocajelor din fluxul vaselor de sânge care ar putea duce la atacuri de cord.
🌱 Răceală:
Ghimbirul este unul dintre cele mai vechi remedii pentru frig și greață, deoarece are proprietăți antivirale și antifungice. Vindecă frigul și asigură ameliorarea instantanee și, de asemenea, ucide bacteriile care cauzează răceala.
🌱 Suc de ghimbir pentru îngrijirea părului:
Dacă doriți să aveți părul lung și strălucitor, ar trebui să consumați regulat suc de ghimbir. Poate fi aplicat și pe scalp pentru rezultate bune. Asigurați-vă că, atunci când îl aplicați pe scalp, consistența apei trebuie să fie mai mică. Ghimbirul acționează ca un balsam bun pentru părul tău; de asemenea, ajută la reducerea mătreții și accelerează creșterea părului. Când sucul de ghimbir este aplicat pe păr, acesta creează o încălzire a scalpului care stimulează fluxul de sânge.
🌱 Acnee:
Sucul de ghimbir atunci când este consumat ajută la reducerea acneei sau a coșurilor și, de asemenea, previne apariția acneei în viitor.
❓Cum sa prepari sucul de ghimbir:
Sucul de ghimbir se prepara foarte simplu, tăiați câteva feliuțe de ghimbir și puneți-le in blender împreuna cu puțină apă. După ce ați procesat amestecul strecurați lichidul printr-o sită.
Îl puteți îndulci cu miere și puteți adăugă și câteva picături de lămâie pentru o aromă mai plăcută.

Niciun comentariu

Nu ratați!