Șampon anti-mătreață de casă cu lapte de cocos (rețetă)

0

Nimeni nu vrea să fie stânjenit de acei fulgi albi de mătreață care aterizează pe frumoasa lor jachetă neagră, dar se întâmplă pentru că aproape pare un mister de nerezolvat despre cum să scapi de mătreață. În mare parte, se datorează faptului că majoritatea așa-numitelor șampoane pentru mătreață, deși sunt pline de substanțe chimice și ingrediente nesănătoase, pur și simplu nu funcționează foarte bine. Și dacă o fac, este doar pe termen scurt.
Din fericire, găsirea unei soluții de șampon anti-mătreață care să funcționeze pentru tine poate să nu fie atât de dificilă pe cât crezi, ai nevoie doar de 10 minute pentru a prepara acest șampon natural! Dar mai întâi, haideți să explorăm de ce șampoanele pot funcționa sau nu, astfel încât să puteți face alegeri inteligente.
👉 Ce este mătreața?
Mătreața, cunoscută medical ca pitiriazis capitis sau dermatită seboreică limitată la nivelul scalpului, este o boală care există de secole în ciuda numeroaselor tratamente disponibile. Noi produse anti-mătreață frecventează piața, aproape zilnic, poate datorita creșterii larg răspândite a incidentei.
Cu toate acestea, dermatologii au acordat puțină atenție acestei probleme. De ce este atât de greu să lupți împotriva mătreței?
Din păcate, această tulburare sâcâitoare a scalpului este destul de comună. Mai multe studii din întreaga lume au arătat o prevalență a mătreței de până la 50% în populația generală. Ai crede că cu un număr atât de mare ar fi disponibile soluții. Cu toate acestea, datorită acestor substanțe chimice care se găsesc în majoritatea șampoanelor cumpărate din comerț, eficacitatea lor poate fi temporară.
Știm că majoritatea produselor pentru corp și păr au tone de substanțe chimice toxice, iar aceste substanțe chimice pot fi, de asemenea, incredibil de ineficiente. Este confuz de ce aceste substanțe chimice toxice din șampoane sunt chiar lăsate să ajungă pe rafturi, știind că ne pot afecta negativ hormonii și pot cauza chiar boli. Probabil că nu este surprinzător faptul că produsele cosmetice au crescut într-o industrie de sute de miliarde de euro la nivel global.
👉 Cum să faci un șampon anti mătreață
Pentru a evita această situație aparent incontrolabilă, îți poți face pur și simplu propriul șampon anti-mătreață chiar acasă, cu doar câteva ingrediente. Rețineți că mătreața vine de la scalp, nu de la păr. Aceasta înseamnă că este important să masați ușor acest remediu pentru mătreață DIY în scalp, precum și să vă spălați bine părul.
Din fericire, această rețetă nu include doar câteva ingrediente pentru combaterea mătreții, ci este și suficient de blândă pentru a fi folosită de câteva ori pe săptămână.
✔️ Ingrediente:
– 380 ml lapte de cocos
– 1 linguriță ulei de cocos fracționat
– ½ ceașcă săpun lichid de castile
– ½ ceașcă apă purificată
– 1 linguriță oțet de mere
– 1 linguriță bicarbonat de sodiu
– 20 de picături de ulei esențial de rozmarin
– 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai
– 1 lingură semințe de schinduf măcinate
– 1 Flacon dozator din plastic fără BPA
✔️ Mod de preparare:
– Să începem cu vasul și un tel. Combinați laptele de cocos, uleiul de cocos și săpunul de castile pentru a începe. Laptele de cocos bogat în nutrienti și uleiul de nucă de cocos fracționat vor ajuta la furnizarea nutriției atât de necesare pentru păr și scalp. Această nutriție va ajuta la consolidarea sistemului imunitar, precum și la hidratarea părului și a scalpului.
– Săpunul de castile este un săpun delicat pe bază de legume, derivat din ulei de măsline, apă și leșie, care este biodegradabil și non-toxic. În timp ce săpunul de castile este blând, poate ajuta la curățarea scalpului de excesul de sebum și de acumularea de produs.
– Odată ce laptele de cocos, uleiul de cocos și săpunul de castile sunt bine amestecate, adăugați apa, oțetul de mere și bicarbonatul de sodiu. Este o idee bună să folosiți apă purificată, cum ar fi o apă de izvor autentică, pentru a evita substanțele chimice. Oțetul de mere este excelent pentru eliminarea ciupercilor și bacteriilor, deoarece conține enzime puternice. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la îndepărtarea pielii moarte datorită texturii sale abrazive, acționând ca un exfoliant ușor și fungicid.

– Acum, adăugați uleiul de rozmarin și uleiul de arbore de ceai. Uleiul de rozmarin va oferi un miros plăcut precum si alte beneficii. Deoarece mătreața este cauzată de ciuperci, este important să alegeți ingrediente care pot inhiba această ciupercă. De aceea este recomandat ulei de rozmarin si arbore de ceai. Uleiurile esențiale de rozmarin și arbore de ceai conțin proprietăți antifungice și puteți obține beneficiul suplimentar de îngroșare a părului pe care îl pot oferi aceste uleiuri!
– Și acum adăugați schinduful! Schinduful este o plantă folosită cel mai frecvent ca condiment în bucătăria indiană; cu toate acestea, schinduful poate face minuni pentru părul și scalpul tău. Semințele de schinduf au o compoziție bogată în proteine ​​și aminoacizi. Aceste caracteristici bogate în nutrienți încurajează părul sănătos, creșterea părului și pot ajuta la îndepărtarea acelor fulgi de mătreață.
– În special, schinduful are o concentrație mare de lecitină, care este un emolient natural. Acest emolient poate ajuta la întărirea părului în general și oferă multor utilizatori de schinduf șuvițe mătăsoase și moi.
– Asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine amestecate. Turnați amestecul într-un recipient din plastic fără BPA, cu capac, sau puteți folosi un borcan de sticlă dacă doriți.
👉 Cum se utilizează
Pentru utilizare, pur și simplu umeziți părul așa cum ați proceda în mod normal pentru șamponare. Puneți o cantitate mică în palmă și începeți să o amestecați în păr și masați bine scalpul. Lăsați șamponul anti-mătreață pe scalp câteva minute pentru a obține beneficiile acestui remediu natural.
Încercați să utilizați o dată la două zile pentru cele mai bune rezultate. Agitați înainte de fiecare utilizare. Dacă simțiți orice disconfort sau reacție alergică, opriți imediat utilizarea. Luați în considerare efectuarea unui test cu plasture înainte de o spălare completă.
Lăsați șamponul la frigider după fiecare utilizare, deoarece laptele de cocos se poate strica. În mod ideal, utilizați în decurs de patru săptămâni și până atunci sperăm că mătreața a dispărut.
👉 Rezumat rețetă
– Scoateți un bol de amestecare și un tel. Combinați laptele de cocos, uleiul de cocos și săpunul de castile pentru a începe.
– Odată ce laptele de cocos, uleiul de cocos și săpunul de castile sunt bine amestecate, adăugați apa, oțetul de cidru de mere și bicarbonatul de sodiu și amestecați.
– Adăugați uleiul de rozmarin și uleiul de arbore de ceai. Continuați să amestecați.
– La sfârșit, adăugați schinduful și asigurați-vă că toate ingredientele sunt bine amestecate.
– Turnați amestecul într-un recipient de plastic fără BPA sau într-o sticlă de sticlă cu capac.
– Utilizați o dată la două zile. Păstrați la frigider după utilizare. Utilizați în decurs de 4 săptămâni.

Niciun comentariu

Nu ratați!