Ulei de măsline pentru tratarea mătreții – cum să îl folosești corect și ce alte beneficii îți mai poate oferi

0

Uleiul de măsline este considerat cel mai bun remediu natural pentru menținerea sănătății părului. Acest ulei este hrănitor și plin de antioxidanți, plus că poate face minuni ca ulei de păr.
👉 Poți folosi ulei de măsline pentru a trata mătreața?
Uleiul de măsline poate ajuta cu siguranță la tratarea mătreții, dar acesta nu este singurul avantaj al aplicării lui pe păr. Acest ingredient excelent poate fi folosit pentru a trata diverse probleme ale părului și veți vedea o diferență imediat după ce îl aplicați. Continuați să citiți pentru a înțelege modurile în care uleiul de măsline te poate ajuta și cum să îl încorporați în regimul dvs. de îngrijire a părului.
👉 Este uleiul de măsline eficient împotriva mătreții?
Da! Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune ingrediente pe care le puteți folosi pentru a trata mătreața. Uleiul este eficient încă de la prima utilizare. În continuare, am reunit beneficiile uleiului de măsline pentru păr:
1. Combate mătreața
Uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune balsamuri naturale pe care le poți găsi pentru părul tău. Spre deosebire de balsamurile obișnuite cumpărate din magazin, care doar îți înfundă și irită scalpul, uleiul de măsline va ajuta la hidratarea scalpului uscat și va calma descuamarea.
2. Desfunda foliculii
Uleiul de măsline are proprietăți antioxidante și antibacteriene, ceea ce îl face un bun agent de curățare a părului. Studiile au arătat că uleiul de măsline pătrunde prin fibrele părului și protejează părul din interior. Foliculii înfundați pot duce la iritația scalpului și mătreață. Uleiul de măsline este ușor și ajută la dizolvarea murdăriei, a uleiurilor în exces și a murdăriei care sunt prezente pe scalp. Acest lucru ajută la desfundarea foliculilor și la hrănirea acestora, astfel încât părul să poată crește fără probleme, minimizând iritația scalpului.
3. Previne deteriorarea
Uleiul de măsline ajută la reducerea daunelor părului sau a vârfurilor despicate. Utilizarea regulată a uleiului de măsline poate ajuta la îmbunătățirea sănătății scalpului și a părului, prevenind deteriorarea. Acest lucru se datorează proprietăților antioxidante bogate ale uleiului de măsline care ajută la minimizarea daunelor oxidative.
4. Balsam de păr
Uleiul de măsline poate fi folosit și ca balsam pentru păr, deoarece pătrunde în fibra capilară. Uleiul conține grăsimi mono-nesaturate care vă hrănesc părul. Astfel, vă poate lăsa părul mătăsos, moale și strălucitor.
Acum că știi cât de benefic este uleiul de măsline pentru părul tău, vezi cum îl poți folosi pentru a trata mătreața.

👉 Cum să utilizați uleiul de măsline pentru tratamentul mătreții
1. Mască de păr cu ouă și ulei de măsline pentru mătreață
Albușurile de ou conțin enzime care ucid bacteriile și previn infecția. Acest lucru vă ajută să vă mențineți scalpul sănătos, în timp ce previne mătreața. Ouăle ajută, de asemenea, la hrănirea părului cu conținutul lor ridicat de proteine.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 albuș de ou
– 2 linguri ulei de măsline
– Cască de dus
✔️ Mod de aplicare:
– Într-un castron, bate albușul unui ou cu două linguri de ulei de măsline. Asigurați-vă că oul este rece pentru a reține mirosul.
– Aplică acest amestec pe scalp și apoi întinde până la vârfurile părului. Dacă aveți părul lung, măriți cantitatea păstrând proporțiile.
– Odată ce scalpul și părul sunt acoperite de amestec, acoperiți-vă părul cu o cască de duș.
– Așteptați aproximativ 20 de minute.
– După ce au trecut 20 de minute, spălați-vă părul cu apă ușor călduță și un șampon fără sulfați. Evitați să folosiți apă caldă sau fierbinte, deoarece ar putea „găti” oul.
2. Ulei de măsline și lămâie pentru mătreață
Sucul de lămâie este bogat în acid citric, vitamina C și antioxidanți. Dovezile anecdotice sugerează că poate ajuta la combaterea mătreții și la îmbunătățirea sănătății scalpului. Natura acidă a sucului de lămâie poate ajuta, de asemenea, la echilibrarea pH-ului scalpului.
Asigurați-vă că clătiți corect sucul de lămâie de pe scalp. Nerespectarea acestui lucru poate duce la căderea părului.
Atenție: Nu stați la soare după aplicarea acestei măști de păr deoarece sucul de lămâie vă poate decolora părul atunci când este expus la lumina soarelui.
✔️ Vei avea nevoie de:
– 1 linguriță suc de lamaie
– 2 linguri ulei de măsline
✔️ Mod de aplicare:
– Într-un castron, combinați uleiul de măsline și sucul de lămâie. Dacă aveți părul lung, măriți cantitatea păstrând proporțiile.
– Masați acest amestec pe scalp și apoi întindeți-l până la vârfurile părului.
– Odată ce părul și scalpul sunt acoperite, lăsați să acționeze 30-45 de minute.
– Spălați-vă bine părul cu un șampon fără sulfați.
👉 Articole recomandate:
📌 Uleiul de măsline combate fibrele albe de păr: mit sau realitate?
📌 Beneficiile uleiului de masline asupra parului – masti pentru par
📌 Îngrijirea părului – rețete naturale de măști pentru un păr sănătos și puternic

Niciun comentariu

Nu ratați!