Potrivit coconutresearchcenter.org, nuca de cocos reprezinta una dintre principalele surse de hrana pentru unele populatii din Pacificul de Sud, fiind un aliment complet, ce poate fi consumat in mai multe moduri.
Nuca de cocos isi pastreaza o mare parte din beneficii, dar pentru asta trebuie corect conservata. Cel mai bine este sa cumperi si sa folosesti fructul intreg. O sa ai laptele de cocos, un tonic excelent cu un gust placut, dar si miezul nucii de cocos proaspete. O poti rade sau o poti taia in bucatele si rontaii intre mese.
Nuca de cocos este foarte bogata in magneziu, fier si fosfor, calciu si antioxidanti pretiosi. Concret, in 100 de grame de nuca de cocos sunt 15 grame de carbohidrati, 9 grame de fibre, 33 de grame de grasimi, dintre care 29 de grame sunt grasimi sanatoase si 3,3 grame de proteine.
Ingrediente:
🍪 125 g faina
🍪 125 g unt moale
🍪 125 g zahar tos fin
🍪 30 g fulgi nuca de cocos (3 linguri pline)
🍪 1 ou la temperatura camerei
🍪 1 plic zahar vanilat
🍪 1 varf cutit sare
🍪 cca 100-125 g orez expandat
Mod de preparare:
🍪 Mixam untul impreuna cu zaharul si sarea pana cand obtinem o crema pufoasa si fina. Adaugam oul si mixam pana il inglobam perfect in crema de unt.
🍪 Adaugam fulgii de cocos si farina si mixam pana la omogenizare.
🍪 Punem compozitia la frigider pentru 30 de minute, apoi formam bilute cam cat o nuca de mari, pe care le tavalim prin orezul expandat.
🍪 Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, la o distanta de cca 4-5 cm unul fata de celalalt.
🍪 Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute sau pana cand se rumenesc uniform si ii servim dupa ce se racesc.
Care sunt cele mai acide alimente de care trebuie sa va feriți, in special dacă suferiți de reflux gastroesofagian și cu ce le puteți înlocui
Ce sunt alimentele acide? Alimentele care au un nivel de pH de 4,5 sau mai mic și care tind să provoace mai multă...
Niciun comentariu