Gospodinele au început să-și umple cămările cu tot felul de bunătăți pentru la iarnă. Dulceața de gutui cu mere se află printre preparatele care nu au voie să lipsească din nicio cămară. Se prepară ușor și este delicioasă.
Dulceață de gutui cu mere. Vă prezentăm o rețetă simplă de dulceață, ideală pentru a umple clătitele la iarnă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și de un pic de timp ca să o faci.
Dulceață de gutui cu mere.
Ingrediente
Pentru prepararea dulceței ai nevoie de
– 4 kilograme de gutui,
– 1 kilogram de mere,
– 3 litri de apă
– 2-3 kilograme de zahăr
MOD DE PREPARARE
Se șterg bine gutuile de puf, se spală și se taie cubulețe mici. Următorul pas este să le punem la fiert într-o oală cu apă.
Ne ocupăm apoi și de mere. Le spălăm, le curățăm de semințe și le tăiem și pe ele cubulețe mici, la fel cum am procedat și în cazul gutuilor. Le punem să se fiarbă împreună cu gutuile, după care turnăm jumătate din cantitatea de zahăr. După o oră, adăugăm și restul de zahăr. Nu uitați să mai amestecați din când în când.
Dulceața este gata atunci când zeama a scăzut suficient și când a început să se lege.
După ce este gata, punem dulceața în borcane și o băgăm în cămară. La iarnă vei face niște clătite delicioase!
Cu ce poți înlocui zahărul din dulceața de gutui
Iată o listă de îndulcitori care pot fi folosiți în dulceața de gutui:
Stevia: Pentru conservare, stevia lichidă este mai ușor de folosit, dar și stevia pudră este utilă. Cantitatea foloistă nu trebuie să fie foarte mare, pentru că stevia este mult mai dulce decât zahărul.
Xilitol: Xilitolul poate fi floosit pentru conservare. Cel obținut din coaja de mesteacăn este considerat cel mai calitativ.
Eritrol: Eritrolul poate înlocui zahărul, fiind folosit adesea pentru gemurile și dulcețurile de casă. Important de știut: nu conține calorii.
Fructoza: Fructoza este o opțiune bună pentru îndulcirea gemurilor și dulcețurilor, dar conține foarte multe calorii. Cel mai bine este să folosiți sirop de agave sau miere pentru o aromă mai bună.
Niciun comentariu