Salata de avocado – reteta si beneficii pentru sanatate

0

Oamenii de stiinta au descoperit, in cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, ca ele au rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, ajuta la controlul greutatii corporale si imbunatatesc abilitatea organismului de a absorbi in parametri optimi nutrientii importanti din hrana. Mai multe despre beneficiile acestui fruct puteti citi aici.
Beneficiile pentru sanatate ale spanacului includ imbunatatirea vederii, asigurarea unei presiuni sanatoase a sangelui, intarirea sistemului muscular, preventia degenerarii maculare, prvenirea cataractei, Aterosclerozaei, bolilor de inima, ajuta sanatatii sistemului osos, are caracter antiulceros, protejeaza si hraneste pielea si de asemenea asigura cresterea sanatoasa la copii. Mai multe despre beneficiile spanacului puteti citi aici.
Rosiile sunt o sursa bogata de vitamine A, C si K, B6, acid folic si potasiu. Rosiile au un continut scazut de grasimi saturate, sodium, cholesterol si calorii. In plus, contin tiamina, niacina, magneziu, fosfor, cupru. De asemenea, rosiile contin fibre si multa apa. Printre numeroasele beneficii aduse, acestea ajuta la mentinerea sanatatii pielii, lupta impotriva cancerului, intareste oasele, si regleaza glicemia. Mai multe despre beneficiile rosiilor puteti citi aici.
Ceapa are un continut ridicat de fier si este indicata in cazul anemiei, dar este si un bun antiinflamator si antiseptic datorita angentilor antiinflamatori pe care ii contine. Artrita si guta sunt boli inflamatorii ale caror simptome pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de ceapa. Mai multe despre beneficiile cepei puteti citi aici.

Salata de avocado
Ingrediente:
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 1 avocado
– 4 rosii
– 1 ceapa
– frunze de spanac
– ulei de masline
– sare
Mod de preprarare:
Spalati si uscati bine frunzele de spanac. Decojiti avocado, desprindeti pulpa de pe sambure si taiati-o felii.
Taiati rosiile in sferturi si ceapa rondele.
Puneti-le pe toate intr-un bol si presarati sare si zeama de lamaie dupa gust.

Niciun comentariu

Nu ratați!