Supă cremă de dovlecei cu ulei de cocos – o rețetă ce îmbină mai multe ingrediente cu proprietăți medicinale extraordinare – rețetă + beneficii

0

Inainte de a ne apuca de gatit, haideti sa vedem cat de multe beneficii ne aduce aceasta minunata mancare:
Beneficiile supei crema de dovlecel:
Dovlecelul promoveaza sanatatea intestinala si pierderea in greutate, scade tensiunea arteriala si colesterolul, lupta impotriva inflamatiei si ajuta la prevenirea cancerului. Uleiul de nuca de cocos imbunatateste rezistenta mentala, sanatatea hormonala, imunitatea si vindecarea multor probleme digestive.
O ceasca de dovlecei are 36 de calorii si 10% din doza zilnica recomandata, care ajuta la digestie, previne constipatia si mentine glicemia scazuta. Dovleceii contribuie la scaderea colesterolului. In plus, nivelurile ridicate de vitamina C si A impiedica oxidarea colesterolului in vasele de sange ale organismului, impiedicand debutul aterosclerozei. Aceste vitamine nu numai ca servesc corpului antioxidanti puternici, ci sunt si agenti antiinflamatori eficienti. Cuprul continut descurajeaza dezvoltarea tulburarilor hiperinflamatorii, incluzand astmul, osteoartrita si artrita reumatoida.
Impreuna cu magneziul, potasiul gasit in dovlecei contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Atat potasiul cat si magneziul din dovlecei pot ajuta la ameliorarea stresului asupra sistemului circulator al organismului. In cele din urma, manganul este esential pentru producerea prolinei si a aminoacidului care permite formarea colagenului, oferind o piele sanatoasa si o vindecare corespunzatoare a ranilor.
Pe langa imbunatatirea absorbtiei vitaminelor, mineralelor si proteinelor silubile in grasimi, compozitia acizilor grasi din uleiul de cocos ofera proprietati antibacteriene, antivirale, anti-fungice si antiparazitare, sustinand sistemul imunitar.

In afara de cresterea nivelului de energie, exista si alte beneficii importante care rezulta din stimularea metabolismului. Cand metabolismul este crescut, celulele functioneaza mai eficient, vindecand leziunile mai rapid iar cele bolnave sunt inlocuite mai repede de celulele noi.
Problemele de sanatate, cum ar fi obezitatea, bolile de inima si osteoporoza, sunt mai raspandite la acei oameni care au metabolism mai lent. Cresterea metabolismului ofera un grad sporit de protectie atat din cauza bolilor degenerative cat si infectioase.
Supa crema de dovlecei cu ulei de cocos
Ingrediente:
1 dovlecel
2 morcovi
1 ceapa
3 linguri ulei de cocos
1 lingura curry galben
1 lingurita ardei iute
sare, piper
Mod de preparare:
Dovlecelul se curata de coaja si de samburi, se taie felii si se baga la cuptor pana cand se coc. Ceapa maruntita si morcovii taiati rondele se calesc in putin ulei. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga apa cat sa acopere legumele, o lingura curry galben, o lingurita sare si putin piper. Se fierbe pana cand morcovii se inmoaie (ca. 15 min). Se adauga dovleacul taiat cuburi, uleiul de cocos si o lingurita pasta de ardei iute. Se mai fierbe aproximativ 10 minute. Se pun la blender, se mai adauga apa calda daca supa e prea groasa .

Niciun comentariu

Nu ratați!