Supe cremă de legume (rețete) – delicioase, rapide și extrem de sănătoase

0

🍲 Supă bio cu cinci legume
Ingrediente (4 porții):
– O ceașcă de dovlecel galben, tocat
– O ceașcă de dovlecel zucchini, tocat
– O ceașcă de broccoli, tocat
– O ceașcă de conopidă, tocată
– O ceașcă de ceapă galbenă, tocată
– Un cățel de usturoi pisat
– 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
– 1/4 linguriță de mărar
– Sare de mare după gust
– Piper măcinat după gust
Mod de preparare:
Gătește la aburi dovlecelul zucchini, dovlecelul galben, broccoli și conopida. Pune-le deoparte.
Într-o tigaie, caramelizează ceapa și usturoiul în ulei de măsline. Pune-le deoparte.
Într-un blender de mare viteză, lucrând pe rând, cu cantități mici, pune legumele fierte, ceapa și usturoiul, mărarul, sarea și piperul. Când amestecul este fin toarnă-l într-o oală mare. Adaugă apa de la aparatul cu aburi pentru a obține o consistență dorită.
🍲 Supă cremoasă cu dovleac plăcintar și scorțișoară
Te vei îndrăgosti de această supă dulce și cremoasă de îndată ce o vei gusta.
Nota: poți curăța și toca dovleacul și cartofii dulci oricând apoi poți îngheța aceste ingrediente pentru a le avea la îndemână pentru rețeta de față sau pentru a le folosi mai târziu.

Ingrediente:
– 2 căței de usturoi curățați întregi
– 2-3 linguri de ulei de măsline extravirgin
– 1 dovleac curățat fără semințe tăiat cubulețe (se pot utiliza cuburi congelate)
– 2 cartofi dulci medii curățați și tăiați bucăți (se pot utiliza cuburi congelate)
– 1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
– 1/4 de linguriță de nucșoară măcinată
– 1 ceapă mare dulce, cuburi
– 1 cutie de lapte de cocos de 400 ml cu conținut complet de grăsime
– Sare și piper negru după gust
Mod de preparare:
Într-o oală mare de supă, sotează usturoiul în ulei de măsline până ce devine aromat. Adaugă dovleacul, cartofii, ceapa, scorțișoara, nucșoara și sotează timp de 3-5 min, amestecând frecvent.
Adaugă patru cești de apă, apoi dă focul mai mic și continuă să fierbi, timp de aproximativ 20 de minute, până când cartofii și dovleacul sunt moi.
Ia oala de pe aragaz. Pasează totul cu un blender cu imersie sau transferă într-un blender separat. Amestecă până ce conținutul devine cremos.
Pune supa înapoi și adaugă laptele de cocos. Continuă să fierbi la foc mic, amestecând bine. Condimentează după gust cu sare și piper.

Niciun comentariu

Nu ratați!