Ghimbirul este o super-hrana naturala, cu proprietati importante pentru stimularea imunitatii si detoxifiere. Este unul dintre cele mai vechi remedii pentru raceli, greata si gripa pentru ca are proprietati antivirale si antifungice. Poate vindeca racelile si ofera alinare instanta, dar si ucide bacteriile care cauzeaza raceala si se asigura ca aceasta nu se va intoarce. Compusii responsabili pentru reducerea considerabila a inflamatiilor sunt numiti gingeroli. Sunt foarte buni pentru pacientii care sufera de artrita. Radacina ghimbirului este cunoscuta pentru acest scop. In plus, nu lasa vasele de sange sa devina inflamate si reduce durerea semnificativ. Ghimbirul ajuta la dilatarea vaselor de sange si creste temperatura corpului. Acest lucru ajuta corpul sa arda mai multe grasimi.
Marul este incarcat cu vitamina C, benefica sistemului imunitar, oferind o energie naturala pentru intreaga zi. Un mar pe zi tine medicul (si frigul) departe. Oamenii de stiinta sunt de acord cu consumul de mere bogate in flavonoizi in scopul reducerii riscului dezvoltarii cancerului pancreatic cu pana la 23%.
Cercetatorii au identificat in coaja marului, mai multi compusi triterpenoizi care au o activitate puternica impotriva celulelor cancerigene din ficat, colon sau san. Cercetatorii au demonstrat ca flavonoidul gasit in mar, numit florizina, poate proteja femeile aflate la menopauza de osteoporoza si poate creste densitatea osoasa. Borul este un alt ingredient continut de mere care intareste oasele. Mai multe beneficii ale merelor le gasiti aici.
Ingrediente:
1 mar
1 lingurita de ghimbir razuit
250 ml lapte
Mod de preparare:
Feliati merele si adaugati-le impreuna cu ghimbirul la blender si pasati-le pana se obtine o consistenta dorita. Se serveste imediat.
Niciun comentariu