Suc de aloe vera – beneficii si proprietati

0

Aloe vera contine numerosi constituenti activi – inclusiv vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, acizi salicilici, lignina si saponine. Extractul acestei plante este folosit in numeroase produse pentru sanatate.
Aloe vera, supranumita „elixirul tineretii”, este o planta cu multiple utilizari in medicina alternativa si in cosmetica. Vechii egipteni o numeau „planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare inmormantate impreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului.
Trateaza problemele digestive
Sucul de aloe vera are proprietati laxative care ajuta digestia. Incurajeaza bacteriile intestinale si regleaza miscarile intestinale. De asemneea, s-a demonstrat ca este capabila sa calmeze si sa vindece ulceratiile stomacale.
Sucul de aloe vera poate curata tractul digestiv, care este vital pentru tratamentul sindromului intestinului iritabil.
Sucul de aloe vera stimuleaza productia de bila, ajutand la descompunerea grasimilor din organism, care altfel se pot acumula si pot provoca constipatie.
Conform studiilor, sucul de aole vera reduce durerea abdominala si flatulenta la pacientii cu sindrom de colon iritabi.
Reduce inflamatia
Proprietatile antiinflamatorii ale sucului de aloe vera ajuta la tratarea sindromului de colon iritabil. Conform studiilor, agentii antiinflamatori pot sa reduca si inflamatia pielii.
Datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, sucul poate asigura ameliorarea imobilitatii articulare.
Sanatatea inimii
Conform unui studiu efectuat pe 5000 de pacienti cu dureri toracice sau cardiace timp de 5 ani, la administrarea sucului de aloe vera au aratat o reducere a simptomelor durerii. Si nu doar atat, au prezentat si niveluri reduse de colesterol si zahar din sange.
Un alt studiu a demonstrat activitatea cardioprotectoare a acestei plante. Suplimentarea cu aloe vera, impreuna cu o dieta nutritiva adecvata, a scazut nivelul tensiunii arteriale la persoanele cu diabet zaharat.

Reduce nivelul de colesterol
Sucul de aloe este foarte eficent in mentinerea unui nivel optim de colesterol, deoarece scade nivelul de trigliceride. Include sucul de aloe in dieta ta pentru a tine colesterolul sub control. Reducerea colestrolului te ajuta sa iti protejezi inima.
Detoxifica organismul
Ficatul este unul dintre organele importante implicate in procesul de detoxifiere – si conform studiilor, aloe vera prezinta activitate hepatoprotectoare.
De asemenea, poseda proprietati laxative si poate elimina toxinele ingerate din sistemul digestiv.
Potasiul din sucul de aloe vera ajuta la stimularea ficatului si a rinichilor, doua organ vitale pentru detoxifiere. Aloe contine, de asemenea, acid uronic care elimina toxinele din celule.
Proprietati antioxidante
Principalele substante cu actiune atioxidanta din aloe vera sunt manganul, cuprul, seleniul, vitaminele A, B4, B9, B12, C si E si cisteina (un aminoacid implicat in activarea globulelor albe si in vindecarea ranilor).
Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, substante cu rol in dezvoltarea unor patologii, boala arteriala coronariana, Alzheimer, degenerescenta maculara (afectiune de natura oftalmica, caracterizata prin afectarea vederii centrale). Componentele cu efect antioxidant din aloe vera fac din aceasta planta un element cu importante efecte benefice in prevenirea unor afectiuni cardiovasculare (afectiunile responsabile de cele mai multe decese la nivel mondial).
Totodata, antioxidantii au un efect important cand vine vorba despre incetinirea procesului de imbatranire celulara.
Igiena orala
Studiile au arata ca un consum regulat de suc de aloe vera imbunatateste sanatatea orala, reduce gingivita si formarea placii, previne aparitia inflamatiilor si a aftelor bucale.
Combate raceala
Pentru cei care sufera in mod constant de raceli, tuse, gripa, secretii nazale abundente, bronsita si alte probleme respiratorii, sucul de aloe este cel mai bun remediu natural. Contintul de vitamina C din sucul de aloe ofera protectie impotriva racelilor comune, in special la schimbarile de anotimp.
Suc de aloe vera – retete si proprietati

Niciun comentariu

Nu ratați!