Suc de castravete amar pentru diabet – rețetă în 5 pași simpli

1
Suc de castravete amar reteta

Sucul de castravete amar este cel mai bun medicament natural pentru diabet. Consumul său dimineața pe stomacul gol ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge și reduce posibilitatea apariției complicațiilor de sănătate legate de diabet, cum ar fi creșterea în greutate, bolile de inimă, hipertensiunea arterială, colesterolul ridicat etc.
Dar problema cu sucul de castravete amar este că mulți oameni îl găsesc de neplăcut datorită gustului său amar. Și aici intră în joc rețeta noastră care te va ajuta în acest sens.
👉 Cum ajută sucul de castravete amar în tratarea diabetului
– Castravetele amar conține mulți compuși, dar există trei compuși activi principali care îl fac un medicament ayurvedic atât de eficient pentru diabet. Acești compuși, Polipeptida-p , Vicina și Charatina, imită insulina umană și ajută celulele să preia moleculele de zahăr, cresc secreția de insulină, stimulează sinteza glicogenului hepatic și muscular (împachetând mai multe molecule de glucoză împreună) și reduc absorbția glucozei în corp. O altă moleculă, momordin , ajută, de asemenea, la reglarea metabolismului glucozei și a stocării acizilor grași (molecule de grăsime defalcate).
– Oamenii de știință de la Universitatea Naresuan au studiat efectul sucului de castravete amar și al metforminei (un medicament prescris pacienților diabetici) asupra pacienților diabetici. Au împărțit pacienții în patru grupuri și au administrat doze de 500 mg / zi, 1000 mg / zi și 2000 mg / zi de castravete amar, iar ultimul grup a primit 1000 mg / zi metformină. După 4 săptămâni, rezultatele au fost analizate și oamenii de știință au descoperit că pacienții care au primit 2000 mg / zi de castravete amar au avut niveluri semnificativ mai scăzute de glucoză în sânge.

– Într-un alt studiu, cercetătorii au administrat tablete de castravete amar pacienților diabetici și au urmărit glicemia din post, glicemia de două ore postprandială, hemoglobina glicozilată, funcțiile renale și hepatice și profilul lipidic din sânge. Aceștia au confirmat că tableta de castravete amar a contribuit la scăderea nivelului de glucoză din sânge și, de asemenea, a arătat o îmbunătățire a nivelului plasmatic de trigliceride.
Este clar că proprietatea antidiabetică a castravetelui amar sau a sucului de castravete amar este necontestabilă, fiind susținută de știința modernă. Dar ce poți face cu privire la gustul amar al acestei legume? Aruncați o privire la următoarea rețetă:
✔️ Ingrediente:
– 2-3 castraveți amari proaspeți
– ½ tei
– ¼ linguriță praf de curcuma
– Un vârf de sare roz de Himalaya
✔️ Mod de preparare:
Spălați castravetele amar și curățați coaja. Dacă coaja nu vă deranjează, nu o curățați.
Tăiați castravetele amar pe verticală și scoateți semințele. Tăiați cubulețe mici.
Înmuiați-le într-un castron cu apă timp de 10 minute. Adăugați o jumătate de linguriță de sare în apă.
Scoateți bucățile de castravete amar și puneți-le într-un storcător sau blender.
Se toarnă sucul într-un pahar, se adaugă sare roz de Himalaya, turmeric și suc de lămâie. Se amestecă bine înainte de a bea.
Notă: Puteți trece sucul printr-o sită sau strecurătoare dacă aveți un stomac sensibil și nu puteți procesa alimente bogate în fibre.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.