Aerul toxic si un stil de viata nesanatos va poate afecta sanatatea plamanilor. Exista alimente care va pot proteja plamanii impotriva diferitelor afectiuni.
Usturoi
Alicina este principalul fitonutrient prezent in usturoi responsabil pentru numeroasele beneficii pentru sanatate. Are proprietati antimicrobiene, anticanceroase si cardioprotectoare. Oamenii de stiinta au descoperit ca usturoiul a avut efecte pozitive asupra pacientilor cu afectiuni pulmonare si cancer pulmonar.
Consumati 2 -3 catei de usturoi/zi pentru a va proteja plamanii de infectii si boli.
Spanac
Spanacul si alte legume cu frunze verzi sunt incarcate cu vitamine si minerale. Acesta ajuta la prevenirea leziunilor oxidative, reduce inflamatia si lupta impotriva cancerului.
Consumul unei cesti de spanac/zi va stimuleaza imunitatea si va mentine plamanii in stare buna.
Mere
Merele sunt surse bogate de antioxidanti care contribuie la reducerea riscului de a dezvolta astm, cancer, inflamatie si boli cardiovasculare.
Un mar/zi va mentine plamanii sanatosi.
Ghimbir
Ghimbirul este unul dintre remediile stravechi pentru tratarea racelii si a durerilor in gat. Oamenii de stiinta au descoperit in compozitia ghimbirului un compus bioactiv, numit gingerol. Acest compus este responsabil pentru gustul specific ghimbirului si ajuta, de asemenea, la prevenirea astmului, afectiunilor pulmonare, migrenelor si hipertensiunii.
Caise
Caisele sunt protectori puternici ai plamanilor. Vitamina C, beta-carotenul si licopenul sunt compusi antioxidanti prezenti in caise care ajuta la curatarea radicalilor liberi.
Caisele au proprietati antialergice, antimicrobiene, antiinflamatorii si anticanceroase.
Alimente bogate in omega-3
Acizii grasi omega 3 sunt esentiali pentru sanatatea generala a organismului. Studiile indica faptul ca alimentele bogate in omega-3 au un efect benefic asupra astmului. Cele mai bune surse de omega-3 sunt pestii oceanici (somon, ton, cod etc), dar acesti acizi mai sunt prezenti si in nuci, seminte de in etc.
Broccoli
Broccoli este in topul alimentelor sanatoase. Are proprietati antioxidante, antiinflamatoare, anticanceroase si antimicrobiene. S-a constatat ca este capabil sa impiedice cancerele pulmonare, de stomac si san.
Grapefruit
Grapefruitul este cunoscut in special pentru proprietatile sale de scadere in greutate. Acest fruct cu continut scazut de calorii este o sursa mare de vitamina C, B6, tiamina, acid folic si magneziu. De asemenea, contine naringenina, un flavonoid bioactiv, care are proprietati antioxidante si antiinflamatorii.
Consumul regulat de grapefruit ajuta la eliminarea toxinelor din organism si la reducerea inflamatiei sistemului respirator.
Turmeric
Curcumina, principala substanta activa a turmericului, este responsabila pentru majoritatea beneficiilor. Are proprietati antioxidante, antiinflamatoare si antibacteriene. Aceste proprietati fac turmericul ideal pentru protejarea organismului impotriva tulburarilor inflamatorii, a cancerului si a obezitatii.
Consumati 1cm de radacina de turmeric primul lucru dimineata sau adaugati praf de curcuma la supe, sosuri, salate etc.
Fasole, seminte, nuci
Fasolea, semintele si fructele cu coaja lemnoasa au doua lucruri in comun – sunt surse mari de proteine si au proprietati antiinflamatorii. Acestea au capacitatea sa reduca inflamatia, colesterolul si tensiunea arteriala.
Modificari ale stilului de viata
• Renuntati la fumat;
• Evitati fumatul pasiv;
• Mancati alimente sanatoase;
• Dormiti 7-8 h;
• Faceti sport regulat.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com
Niciun comentariu