Mici dar foarte bogate in antioxidanți, fructele goji promovează sănătatea in multe feluri

1

Promovate ca super-fructe în ultimii ani, fructele de goji sunt cunoscute pentru a ajuta la combaterea diabetului și a cancerului. De asemenea, sunt cunoscute pentru efectele lor puternice antioxidante și anti-îmbătrânire. Aceste boabe roșii portocalii sunt originare din China, dar acum se cultiva în tot mai multe țări, inclusiv România.
Aceste fructe de pădure sunt din ce în ce mai populare. Studiile au arătat că fructele goji pot stimula activitatea creierului și promovează sănătatea in mai multe feluri.
Un alt studiu chinez a descoperit cum aceste fructe de pădure ar putea regresa cancerul. Ei bine, există atât de multe studii care vorbesc de beneficiile fructelor goji încât nu se poate să nu le încercați.
🌱 Tratamentul diabetului cu ajutorul fructelor Goji
Unele studii pe animale au arătat cum fructele de goji pot reduce nivelul zahărului din sânge. Boabele conțin polizaharide, care sunt carbohidrați cu lanț lung care joacă un rol în reducerea zahărului din sânge. Studiile au arătat, de asemenea, modul în care aceste fructe de pădure pot ajuta la tratarea diabetului de tip 2.
Fructele de goji cresc, de asemenea, capacitatea de reacție la glucoză și acest lucru explică efectele lor hipoglicemiante.
🌱 Ajută la combaterea cancerului
Studiile efectuate pe pacienții cu cancer au arătat un răspuns mai bun la tratament atunci când au fost suplimentate cu fructe de goji. Boabele conțin fizalină despre care se știe că ucide celulele canceroase. Se știe că polizaharidele din fructe de pădure cauzează moartea celulelor canceroase și acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește cancerele de colon, stomac și prostată.
Vitaminele A și C din boabe oferă beneficii antioxidante și pot preveni și cancerul. De asemenea, acționează în prevenirea cancerului de piele.
Un alt studiu polonez vorbește despre modul în care fructele de Goji pot ajuta la prevenirea cancerului de sân.
🌱 Poate ajuta la scăderea în greutate
Având în vedere că sunt sărace în calorii și bogate în substanțe nutritive, își pot găsi un loc în dieta de slăbire. Și fructele de goji au un indice glicemic scăzut (29), motiv pentru care consumul lor poate reduce pofta de alimente cu zahăr și poate ajuta la pierderea în greutate. Rapoartele arată că consumul de alimente slab glicemice pot accelera pierderea în greutate.
Fructele sunt, de asemenea, bogate în fibre, la fel ca majoritatea fructelor și legumelor. Fibrele promovează sațietatea și, prin urmare, pot contribui la pierderea în greutate. Un alt studiu vorbește despre modul în care fructele de goji pot crește consumul de energie și pot reduce circumferința taliei la persoanele supraponderale.
🌱 Poate regla nivelul tensiunii arteriale
Polizaharidele din boabe pot fi atribuite proprietăților lor antihipertensive. De fapt, aceste fructe de pădure au fost utilizate în medicina tradițională chineză pentru a regla nivelul tensiunii arteriale. Conform unui studiu chinezesc, polizaharidele din goji pot ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor asociate.
🌱 Sporesc sănătatea vederii
Fructele de goji sunt extrem de bogate în zeaxantină, un antioxidant cunoscut pentru beneficiile sale uimitoare pentru ochi. Acestea sunt adesea considerate un tratament natural pentru degenerescența maculară legată de vârstă. Zeaxantina din fructele de pădure protejează, de asemenea, ochii de expunerea la radiații UV, de radicalii liberi și de alte forme de stres oxidativ.
Consumul regulat de suc de fructe de goji timp de 90 de zile a dovedit că crește concentrația plasmatică de zeaxantină și acest lucru ar putea proteja ochii de hipopigmentare și alte forme de stres oxidativ care pot deteriora macula. Alte studii arată cum fructele de pădure pot servi drept ajutor natural pentru tratamentul glaucomului.
🌱 Goji îmbunătățește sănătatea plămânilor
Studiile au arătat că administrarea unui supliment de goji timp de patru săptămâni a scăzut inflamația în plămâni și a crescut activitatea globulelor albe împotriva bolilor pulmonare precum gripa.
Fructele de goji pot crește, de asemenea, imunitatea, care are un impact dorit asupra sănătății pulmonare. Această proprietate poate ajuta, de asemenea, la tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi astmul.
🌱 Poate ajuta la echilibrarea hormonilor
Unele cercetări spun că fructele de goji pot fi utilizate pentru a trata deficiența de yin și a restabili sănătatea și echilibrul hormonal.
🌱 Îmbunătățește fertilitatea și sănătatea sexuală
Studiile au arătat că fructele de goji pot crește nivelul de testosteron la bărbați, îmbunătățind astfel sănătatea lor sexuală. De asemenea, pot funcționa ca un remediu alternativ potențial pentru disfuncția erectilă.
Cercetările afirmă, de asemenea, că boabele pot prezenta efecte de creștere a fertilității la bărbați.

🌱 Boabele Goji luptă împotriva depresiei
Fructele de goji sunt bogate în vitamine B și C și conțin, de asemenea, mangan și fibre – toate aceste substanțe nutritive vă ridică nivelul de energie și sunt cunoscute pentru a spori pozitivitatea. Fructele de goji au fost folosite și în medicina tradițională chineză pentru combaterea depresiei și a altor tulburări de anxietate și dispoziție.
Studiile au arătat, de asemenea, că aportul regulat de suc de fructe de goji poate crește nivelul de energie și îmbunătăți starea de spirit.
Știați?
Legenda spune că un chinez pe nume Li Qing Yuen a mâncat zilnic fructe de goji și a trăit până la 252 de ani!
🌱 Detoxifică ficatul
Fructele sunt adesea folosite împreună cu alte ierburi tradiționale precum lemn dulce și ganoderma în curățarea ficatului. Conform medicinei tradiționale chineze, fructele de goji oferă beneficii atât ficatului, cât și de rinichilor și redau puterea și vitalitatea.
Unele surse spun că acest aspect al fructelor de goji le face un remediu natural pentru pietrele la rinichi – dar vă recomandăm să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a le lua în acest scop.
🌱 Ar putea atenua durerea
Fructele de goji au proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea durerii – durerea artritică fiind una dintre ele. Cu toate acestea, există puține informații cu privire la faptul dacă fructele de goji pot atenua și durerile musculare.
🌱 Poate spori creșterea musculară
Boabele Goji conțin 18 aminoacizi, care pot ajuta la creșterea mușchilor. Extractul de boabe de Goji poate îmbunătăți, de asemenea, producția de glicogen muscular și hepatic și, prin urmare, acest lucru vă ajută să rămâneți activ fizic perioade lungi.
Boabele conțin cantități mari de proteine – un alt motiv pentru care pot spori creșterea musculară.
🌱 Goji ar putea repara pielea hiperpigmentată
Boabele funcționează bine și pentru tratarea hiperpigmentării. Acestea sunt bogate în vitamina C, beta-caroten și aminoacizi – toate acestea îmbunătățind tenul și făcându-ți pielea strălucitoare.
De asemenea, puteți face o pastă din fructele de pădure și vă puteți aplica pe față. Lăsați-l să acționeze 15 minute și apoi clătiți cu apă rece. Dacă faceți acest lucru o dată pe zi, puteți obține rezultate.
🌱 Poate ajuta la tratarea acneei
Acest lucru poate fi atribuit proprietăților antiinflamatorii ale fructelor de goji. Tratează inflamația pielii și ajută la reducerea și prevenirea erupțiilor acneice. Consumul de suc de goji poate trata inflamația din interior, ceea ce ar putea contribui și la apariția acneei.
În plus, puteți aplica suc de fructe de goji sau extract pe față și clătiți cu apă rece după 15 minute. Acesta poate să vă întinerească pielea (deoarece sunt bogate în vitamina C care ajută la construirea pielii) și să reducă și ridurile, însemnând practic că le puteți folosi și pentru beneficiile lor anti-îmbătrânire.
🌱 Promovează creșterea părului
Fructele de goji sunt bogate în vitamina A, un nutrient cunoscut pentru a spori circulația sângelui. Acest lucru îmbunătățește, de asemenea, circulația către scalp, stimulând astfel creșterea părului și prevenind căderea acestuia.
Acest nutrient ajută la absorbția fierului, care este, de asemenea, esențial pentru creșterea părului.
Care sunt posibilele efecte secundare ale fructelor de Goji?
•Interacțiuni medicamentoase
Fructele de goji ar putea interacționa cu anumite medicamente. Acestea includ warfarina (un diluant de sânge) și medicamentele pentru diabet și tensiunea arterială.
•Alergii
Persoanele cu alergii la polen trebuie să stea departe de fructele de goji. Ele pot provoca fotosensibilitate, care implică formarea erupțiilor pe piele la expunerea la lumina soarelui.
•Probleme legate de sarcină și alăptare
Femeilor însărcinate li se recomandă să nu consume fructele de goji deoarece pot provoca avort spontan. Avem puține informații cu privire la alăptare – prin urmare, rămâneți în siguranță și evitați să le consumați.
Aceste efecte secundare sunt specifice anumitor condiții de sănătate.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.