10 plante eficiente pentru ușurarea artritei

0

Majoritatea oamenilor se gândesc la artrită ca la o boală „a bătrânilor”. Într-o măsură este adevărat. Vârsta medie a diagnosticului este de 60 de ani. Dar artrita poate afecta persoanele care sunt mult mai tinere. Există persoane puțin peste 20 de ani care au fost diagnosticați cu această boală dureroasă.
Artrita este o afecțiune în care cartilajul articulației se deteriorează încet și se întărește, ducând la deformare. Este o tulburare autoimună, în care sistemul imunitar al organismului își atacă propriul țesut. Boala începe cel mai adesea în articulațiile mici, progresând în cele din urmă către dureri articulare și umflături. Durerea și inflamația pot persista în ciuda intervenției medicale. Remediile pe bază de plante oferă o alternativă mai sigură pentru tratarea artritei. Iată cele mai bune 10 plante medicinale pentru durerea de artrită care pot ajuta la ameliorarea inflamației și a durerii asociate.
🌱 Curcuma
Curcuma, condimentul care conferă curryului culoarea sa distinctivă, are o mulțime de proprietăți de calmare a durerii. Conține curcumină și cucuminoid, substanțe chimice care scad inflamația și încetinesc progresia artritei. Luați curcuma sub formă de suplimente pentru a beneficia de beneficiile sale medicinale. Planta poate fi aplicată și local pentru ameliorarea durerii.
🌱 Ghimbir
Ghimbirul este folosit de mii de ani pentru vindecarea inflamației. Scade nivelul de prostaglandine din organism, calmând artrita. Cercetările au arătat, de asemenea, că ghimbirul poate reduce durerea și inflamația mai eficient decât medicamentele nesteroidiene. De asemenea, ajută la ameliorarea greții, a crampelor menstruale și a cefaleei.
🌱 Eucommia:
Medicii tradiționali chinezi au folosit coaja de eucommia pentru durerile de șold și articulații. Se folosește pentru întărirea oaselor, tendoanelor și ligamentelor. Eucommia ajută, de asemenea, la vindecarea țesuturilor după o leziune. Conține un compus care încurajează dezvoltarea colagenului, o parte importantă a țesuturilor. Eucommia se administrează cel mai bine sub formă de suplimente. Pacienții care suferă de tensiune ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma această plantă.
🌱 Rădăcină de brusture:
Rădăcinile de brusture au proprietăți antiinflamatorii. Rădăcina de brusture este disponibilă sub formă de pulbere de rădăcină uscată, decoct, extract și tinctură. Luați rădăcină de brusture de două ori pe zi.
🌱 Urzici:
Urzicile sunt extrem de eficiente pentru tratarea tuturor tipurilor de artrită și gută. Proprietățile antiinflamatorii ale urzicii combinate cu substanțele nutritive prezente în ea, ajută la calmarea durerilor de artrită și la construirea oaselor mai puternice. Urzica se aplică pe piele, ceea ce conferă un efect usturător. Frunzele de urzică sunt acoperite cu păr minuscul, care au un conținut ridicat de siliciu. Când frunza atinge pielea, vârful ascuțit al părului intră în piele împreună cu compușii. Acești compuși ajută la reducerea durerii prin stimularea neuronilor săi. Ceaiul din frunze de urzică ameliorează și previne retenția apei, hrănind rinichii și suprarenalele.

🌱 Coaja de salcie:
Coaja de salcie este una dintre cele mai vechi plante medicinale pentru artrită, folosită în special pentru tratarea inflamației. Oamenii, pe vremea lui Hipocrate, mestecau scoarțe de salcie pentru a calma durerea. Conține compuși asemănători aspirinei, care sunt foarte eficienți pentru tratarea durerilor ușoare până la severe la genunchi, șold și articulații. Puteți lua scoarța de salcie pe cale orală sub formă de ceai sau supliment. O supradoză de scoarță de salcie poate provoca erupții cutanate și alergii, așa că fiți atenți la cantitatea pe care o consumați!
🌱 Lemn dulce:
Glicirizina, un compus găsit în lemnul dulce, blochează și ameliorează inflamația. El elimină radicalii liberi din organism și inhibă producția de enzime implicate în procesul inflamator. Rădăcina de lemn dulce este disponibil la magazinele naturiste sub formă uscată, sub formă de pulbere, tablete, capsule, geluri și tinctură.
🌱 Boswellia:
Planta Boswellia este renumită pentru proprietățile sale antiinflamatoare. Această plantă blochează leucotriena, o substanță care atacă articulațiile sănătoase în bolile autoimune. Extractul de boswellia este eficient în scăderea durerii și creșterea funcției articulare la persoanele care suferă de osteoartrita. Boswellia este disponibilă sub formă de tablete și creme topice.
🌱 Gheara pisicii:
Uncaria tomentosa, cunoscută și sub numele de gheara pisicii, este un alt medicament uimitor pe bază de plante pentru artrită care poate fi utilizat pentru a reduce inflamația asociată artritei. Utilizarea acestei plante pentru artrită datează din civilizația incană. Scade nivelurile de acid uric din sânge, vindecând guta. Nu consumați gheara pisicii dacă luați medicamente pentru diluarea sângelui.
🌱 Thunder God Vine (Tunetul lui Dumnezeu)
Thunder God Vine este una dintre cele mai vechi plante medicinale pentru artrită folosite în medicina chineză. Se știe că extractul din rădăcinile sale suprimă sistemul imunitar supraactiv, ceea ce îl face un posibil tratament alternativ pentru artrita reumatoidă. Thunder God Vine este cel mai bine folosit sub formă de creme topice.
Înainte de a trata artrita în mod natural, consultați medicul pentru a evita efectele secundare probabile. Plantele antiinflamatoare nu vor vindeca artrita; ele pot doar să vă ușureze durerea.

Niciun comentariu

Nu ratați!