5 cele mai bune remedii pentru greață

0
Greața remedii naturiste

În acest articol discutăm despre problemele comune cu care se confruntă majoritatea oamenilor la un moment dat în viața lor, greața. Este interesant de știut că originea acestui cuvânt provine din cuvântul latin pentru “rău de mare” și cuvântul grecesc pentru “marinar”.
Să aruncăm o privire la câteva cauze, simptome și remedii pe care le puteți aplica cu ușurință pentru a vindeca greața.
👉 Ce este greața și care sunt cauzele apariției?
Ei bine, greața nu este altceva decât o senzație îngrozitoare pe care o simți ca și cum ai vomita. Nu există un motiv specific pentru a avea greață; se poate întâmpla în timpul sarcinii. Boala de dimineață este o cauză foarte frecventă pentru a simți greața.
În afară de aceasta, mulți oameni suferă de boli de mișcare, cum ar fi călătoria într-un autobuz sau mașină pentru o perioadă lungă de timp, sau nervozitate în timp ce avionul decolează, ceea ce vă poate oferi o senzație de greață. Alte motive ar putea fi intoxicația alimentară, excesul de alcool sau medicamente. Uneori, creierul trimite și semnale care pot provoca greață, cum ar fi stresul, tulburări emoționale etc.
👉 Simptome de greață:
Greața vă oferă o senzație inconfortabilă în piept, abdomen sau gât. Enumerăm câteva dintre cele mai comune simptome:
– Durere de cap
– Vărsături (în cazuri acute)
– Febră
– Diaree
– Gaze
– Amețeală
1. Ghimbir:
Ghimbirul este, fără îndoială, cel mai eficient remediu pentru greață. Din punct de vedere științific, ghimbirul a fost studiat pentru abilități antiemetice , care pot ajuta la controlul senzației de greață. Luați o bucată mică de ghimbir și continuați să o mestecați încet. În acest fel, lăsați sucul de ghimbir să se elibereze în sistem încet și treptat. Se poate încerca, de asemenea, să consumați bomboane de ghimbir sau ceai de ghimbir (fără lapte). Asigurați-vă că nu exagerați cu ghimbirul și luați doar aprox. 1 g de ghimbir pe zi.
2. Consumați alimente ușor aromate:
Este mai bine să evitați alimentele picante și grase atunci când simțiți greață. Ar trebui să consumați banane, orez, mere și pâine prăjită. Pâinea prăjită poate fi benefică pentru femeile însărcinate care suferă de boală de dimineață. Evitați alimentele bogate în sulf și fibroase până când greața dispare.

3. Suc de lămâie:
Lămâile pot face minuni când vine vorba de acea senzație ciudată de vărsătură. Sucul de lămâie conține acizi neutralizanți numiți acid citric care formează compuși bicarbonatici care pot ajuta la ameliorarea greței. Unul dintre studii a confirmat că mirosul de uleiuri de lămâie poate ajuta la prevenirea senzației de vărsături la femeile gravide.
4. Inspirați mirosul uleiului de mentă:
Aromaterapia cu mentă s-a dovedit utilă pentru tratarea a 75% din cazurile de greață, după cum a confirmat unul dintre studii. S-a demonstrat că tratează greața după chimioterapie sau după anestezie. Puteți opta pentru capsule de mentă sau puteți savura ceai de mentă pentru a profita de aceste beneficii.
5.  Concentrați-vă asupra respirației:
Uneori, soluția simplă pentru a vindeca greața ar putea fi doar mutarea concentrării către altceva. Meditația sau respirația profundă pot ajuta la acest lucru și pot ajuta la ameliorarea greței. Meditația a fost întotdeauna o tehnică de bază, mai ales atunci când vă simțiți stresați sau anxioși. Încearcă să stai drept; nu închideți ochii, deoarece acest lucru vă poate oferi o senzație de amețeală. Acum, inspirați încet prin nas, țineți aerul timp de 2 până la 3 secunde și apoi eliberați-l. Repetați procesul încă de câteva ori. Veți vedea diferența.
În general, senzația de greață este temporară, dar poate fi gestionată cu o abordare corectă. Aceste remedii casnice ar trebui să vă ajute, dar în cazul în care durează mai mult de o zi, vă sfătuim să consultați medicul și să combinați remediul casnic cu recomandările medicului.

Niciun comentariu

Nu ratați!