Apă cu sare pentru constipație – un remediu ieftin și eficient – cum se prepară și cum acționează

0

Suferiți frecvent de constipație? Chiar dacă alimentele bogate în fibre nu sunt întotdeauna utile, ia în considerare o detoxifiere cu apă sărată. Această tehnică este concepută pentru a vă ajuta să vă curățați colonul și sistemul digestiv prin declanșarea unei mișcări intestinale forțate.
Partea cheie a unei rețete cu apă sărată este sarea însăși, deoarece este necesară pentru multe procese biochimice. Detoxifierea cu apă sărată a devenit mai populară în ultimul deceniu pentru a facilita digestia și eliminarea toxinelor, ca parte a unui program de curățare. Consumul unui amestec de sare aprinde mecanismul propriu al organismului de detoxifiere naturală și de eliminare a deșeurilor, ajutând la readucerea sistemului digestiv pe drumul cel bun și, în acest proces, te face să te simți mai ușor, mai puțin lent și mai puțin îngreunat.
Detoxifierea cu apă sărată este cea mai eficientă dacă o faci la prima oră dimineața pe stomacul gol. Dacă o faci mai târziu în cursul zilei, asigură-te că nu ai mâncat nimic în ultimele una sau două ore.
Pentru a efectua o detoxifiere simplă cu sare de mare acasă, începeți cu 2 lingurițe de sare de mare, care poate fi sare colorată, cum ar fi sarea roz de Himalaya sau „sare gri”. (Asigurați-vă că este sare pură, pentru că nu doriți să utilizați sare iodata – asigurați-vă întotdeauna că nu este adăugat deloc iod.)
Se încălzește 1 litru de apă filtrată. Apa să fie mai caldă decât temperatura camerei, dar să NU fiarbă, să NU fie foarte fierbinte. Ar trebui să fie mai rece decât temperatura pe care ați folosi-o pentru a prepara ceaiul sau cafeaua.

Luați un borcan de sticlă cu capac și adăugați sarea, apa caldă și puțin suc proaspăt de lămâie (care ajută la reducerea gustului sării). Agitați-l energic pentru a dizolva complet sarea. Asigurați-vă că nu sunt vizibile granule, care se vor depune în partea de jos a borcanului dacă sunt încă nedizolvate.
Bea amestecul rapid, în câteva minute dacă este posibil (sub 5 minute este scopul). Deoarece nu are un gust grozav (este foarte sărat!), probabil că vei dori să-l bei cât de repede poți.
Întinde-te pe o parte și masează-ți burta pe o parte, apoi repetă pe cealaltă parte. Ținerea amestecului timp de cel puțin 30 de minute este ideală.
La scurt timp după terminarea amestecului, ar trebui să începi să simți nevoia de a merge la baie. Odată ce simți că nu mai poți rezista, mergi la baie. S-ar putea să trebuiască să mergeți de mai multe ori, uneori fiind nevoit să folosiți baia de mai multe ori înainte de a fi complet „curățat” și de a vă goli colonul.
După ce faceți o curățare de orice fel, este o idee bună să luați un supliment probiotic și să vă încărcați cu alimente sănătoase, care ajută la stabilirea bacteriilor sănătoase în flora intestinală internă (microbiomul) și vă oferă nutrienți/electroliți esențiali.
👉 Articole recomandate:
📌 Cele mai bune 22 de alimente care te scapă de constipație
📌 Cum se utilizează uleiul de ricin pentru tratarea constipației – 5 modalități explicate pas cu pas
📌 6 sucuri naturale, ușor de preparat pentru constipație și curățarea colonului – retete, beneficii și dozare
📌 Suc de prune pentru constipație – rețetă

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.