Scapă rapid și natural de congestia nazală cu ajutorul acestor remedii simple

0

Congestia este acumularea în sistemul dumneavoastră de mucus, un lichid relativ gros care este secretat de țesutul mucos. Mucusul este de obicei un lucru bun, deoarece ajută la protejarea mucoasei plămânilor, a căilor nazale, a gurii, a organelor de reproducere și a organelor digestive de praf și particule, bacterii, viruși și alte microorganisme. Congestia reprezintă încercarea organismului de a scăpa de aceste particule sau microorganisme iritante și de a ajuta la eliminarea lor. Dar când se acumulează mucus, acesta poate fi iritant și neplăcut.
Când congestia începe să întrerupă odihna, somnul și capacitatea de a respira, este un moment bun să luați în considerare câteva remedii simple din plante pentru a remedia problema. Asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a lua orice remediu pe bază de plante, mai ales dacă le administrați unui copil, sunteți însărcinată sau alăptați.
👉 Utilizarea ierburilor potrivite pentru a trata congestia
1. Eucalipt
Eucaliptul este de obicei disponibil sub formă de ulei. Cu toate acestea, este disponibil și sub formă de pastile, medicamente pentru tuse și unguente. Are un miros puternic și proprietăți decongestionante care pot ajuta la eliminarea mucusului. S-a dovedit că eucaliptul este sigur pentru femeile însărcinate și care alăptează, precum și pentru copii și are statutul (GRAS General Recognized as Safe) în SUA. Cu toate acestea, nu utilizați niciodată uleiul la copiii sub doi ani și urmați întotdeauna instrucțiunile de dozare.
Utilizați o cantitate mică, deoarece uleiul este foarte puternic. Încercați să puneți câteva picături într-un vas cu apă fierbinte pentru un tratament cu abur.
Nu ingerați niciodată ulei de eucalipt decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru. Există medicamente pentru răceală și tuse care conțin ulei de eucalipt, dar au fost formulate pentru ingerare. Uleiul este foarte concentrat și poate fi foarte periculos dacă este ingerat prea mult. Întrebați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a lua orice doză de ulei de eucalipt pe cale orală.
2. Anason, cimbru și oregano
Există multe ierburi diferite care sunt utile pentru congestie. Anasonul, cimbrul și oregano sunt ierburi care sunt sigure pentru femeile însărcinate și care alăptează, precum și pentru copii, în doze care se găsesc în mod normal în alimente și ceaiuri. De asemenea, au statutul General Recognized as Safe (GRAS) în SUA.
Anasonul este disponibil sub formă de semințe și ulei esențial. Utilizați 0,5 până la 3 grame de sămânță sau 0,1 până la 0,3 ml de ulei. Utilizați sămânța pentru ceai sau uleiul în tratamente cu abur.
Cimbrul și oregano sunt disponibile ca ierburi proaspete sau uscate și sunt sigure în orice doză. Ele pot fi adăugate în alimente și ceaiuri.
3. Utilizați cardamom și piper cayenne
Există și alte ierburi care sunt decongestionante și au calități suplimentare care vă pot ajuta la tratarea problemelor de congestie. Cardamomul are proprietăți antibacteriene, care vă pot ajuta să luptați împotriva bacteriilor sau a infecțiilor implicate în congestia dumneavoastră. Cardamomul nu a fost testat la femeile însărcinate și care alăptează și nici la copii.
Ardeiul Cayenne irită membranele mucoase cu rezultatul creșterii producției de mucus. Spre deosebire de congestie, mucusul produs tinde să fie mai lichid și mai ușor de drenat.
Cardamomul este disponibil sub formă de condiment, semințe și ulei. Toate pot fi folosite la gătit pentru a ajuta la congestie. Dozarea depinde de gust.

Cayenne este disponibil ca ardei crud, care poate fi consumat crud sau fiert. Îl poți obține și sub formă de pudră, care poate fi folosită în rețete și amestecată în băuturi. Nu există informații despre dozare. Cantitatea depinde de gust.
4. Menta
Menta poate fi folosită ca plantă sau ulei esențial. Mirosul său puternic ajută la decongestionare. Puteți ingera ulei de mentă, dar numai în doze mici. Poate provoca arsuri la stomac.
Pentru ceai, folosiți 1 linguriță de frunze de mentă uscate la 1 cană de apă clocotită. Uleiul de mentă poate fi folosit în doze de 1 până la 2 ml pe piele. Ingerați mai puțin de 1 ml o dată.
Nu folosiți mentă și nu dați produse cu mentă copiilor mici și sugarilor, deoarece poate provoca probleme de respirație.
5. Semințe de fenicul și rădăcină de hrean
Există câteva ierburi pe care ar trebui să le folosiți cu prudență, deoarece nu sunt sigure pentru toți. Semințele de fenicul sunt sigure pentru copii, dar nu au fost testate la femeile însărcinate și care alăptează.
Rădăcina de hrean nu a fost testată la femeile însărcinate și care alăptează sau la copii. Rădăcina de hrean poate fi, de asemenea, iritantă pentru unii oameni, așa că utilizați-o cu prudență.
În ciuda precauției, rădăcina de hrean a fost testată și s-a dovedit eficientă pentru sinuzită și bronșită, care sunt afecțiuni care provoacă congestie. Doza obișnuită pentru hrean este de 20 g de rădăcină proaspătă pe zi în timp ce suferiți de congestie sau probleme respiratorii. Aceasta poate fi adăugată la rețete sau în sosuri.
Semințele de fenicul pot fi găsite și sub formă de ulei. Doza zilnică a semințelor este de 5 până la 7 g și a uleiului este de 0,1 până la 0,6 ml.
6. Rădăcina pleureziei
Pleurezia este un termen mai vechi folosit pentru a trata condițiile inflamatorii ale plămânilor. Rădăcina de pleurezie a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata aceste afecțiuni, dar puține cercetări moderne sunt disponibile cu privire la eficacitatea sau efectele secundare ale acesteia. Rădăcina de pleurezie nu trebuie utilizată de femeile însărcinate sau care alăptează sau de copii.
Există, de asemenea, unele interacțiuni medicamentoase cu rădăcina pleureziei. Nu utilizați rădăcină de pleurezie cu Digoxină (Lanoxin), orice estrogeni, cum ar fi contraceptivele orale, sau diureticele (pastile de apă), inclusiv clorotiazidă (Diuril), clortalidonă (Thalitone), furosemidă (Lasix) sau hidroclorotiazidă (HCTZ, Hydrodiuril, Microzide).

Niciun comentariu

Nu ratați!