Când ești mereu pe fugă, căderile nervoase devin parte integrantă a vieții tale. De cele mai multe ori nici nu le mai conștientizezi. Dar este ok? Nu! Chiar și căderile minore pot duce la afecțiuni medicale grave ca urmare a deteriorării sau rănirii nervilor sau, cu alte cuvinte, slăbiciune nervoasă.
Sistemul nervos este un mecanism complex care vă permite să interacționați cu lumea din jur controlându-vă mișcările, simțurile și alte funcții ale corpului. Unele afecțiuni, boli sau leziuni pot provoca probleme grave ale sistemului nervos. Chiar și orele lungi pe care le petreceți stresat – fie că este vorba de muncă, familie sau relații – vă pot altera funcționarea nervilor. Vă întrebați ce se poate face pentru a evita acest lucru?
❓Ce este slăbiciunea nervoasă
Slăbiciune nervoasă sau neuropatia este un termen medical folosit pentru a defini în mod colectiv diferite tulburări nervoase care determină nervii din unele părți ale corpului să devină slabe sau imobile. Pentru unii indivizi, această afecțiune este o problemă temporară, în timp ce pentru alții, ar putea fi o problemă permanentă de sănătate.
❓Ce cauzează slăbiciunea nervoasă
Cele mai frecvente cauze ale slăbiciunii nervoase sunt:
•Nervii inflamați
•Nervii comprimați
•Leziuni ale nervilor
•Nervii degenerați
•Dezvoltarea tumorilor maligne pe celulele nervoase
•Întreruperea impulsurilor nervoase de către toxine
•Dieta și stilul de viață nesănătoase
•Stres
Cauzele slăbiciunii nervoase pot varia, de asemenea, în funcție de tipul de boală și de alți factori. Ei includ:
•Infecții nervoase cauzate de bacterii, viruși sau alți paraziți.
•Medicamente sau tratamente care afectează nervii sau le modifică funcția în timp.
•Deficitul de nutrienți
•Defecte congenitale sau anomalii genetice care modifică funcția nervilor.
Simptomele slăbiciunii nervoase variază foarte mult în funcție de tipul și localizarea nervului afectat. Unele simptome comune sunt enumerate mai jos.
❓Care sunt semnele și simptomele slăbiciunii nervoase
•Senzație de furnicături
•Dureri
•Anxietate și depresie
•Imunitate slabă
•Oboseală
•Simțul mirosului, vederii, gustului, atingerii sau auzului diminuat
•Probleme cognitive
•Slăbiciune musculară
•Tremurături
Nervii slabi sau deteriorați pot da, de asemenea, naștere la diferite afecțiuni medicale, iar unele dintre cele mai frecvente sunt discutate mai jos:
•Sciatică : Sciatica este adesea rezultatul compresiei rădăcinii nervoase.
•Scleroza multiplă : Aceasta este o boală autoimună care determină sistemul imunitar să atace teaca izolantă (teaca de mielină) a nervilor.
•Paralizia Bell : denumită și paralizie facială, această boală are ca rezultat inflamarea nervilor pe o parte a feței, provocând astfel slăbiciune musculară în zona afectată.
•Neuropatie diabetică : această afecțiune este rezultatul unor cazuri lungi și netratate de diabet zaharat.
•Accident vascular cerebral : Când o parte a țesuturilor cerebrale dezvoltă un cheag de sânge din cauza unei întreruperi a aportului de sânge, acesta duce la un accident vascular cerebral.
•Boala Parkinson : Aceasta este o tulburare neurodegenerativă care duce la pierderea treptată a anumitor tipuri de celule nervoase din creier.
Slăbiciunea nervoasă poate duce la o serie de afecțiuni medicale. Prin urmare, cel mai bine este să tratați imediat. Mai jos sunt remediile naturale, alimentele și exercițiile care vă pot ajuta să faceți față slăbiciunii nervoase.
Terapii naturale pentru slăbiciune nervoasă
1.Masaj cu ulei ayurvedic
2.Sare Epsom
3.Ashwagandha
4.Terapia cu apă
5.Lumina soarelui
👉 Masaj cu ulei ayurvedic
Masajele ayurvedice sunt un tratament bine cunoscut pentru diferite afecțiuni, inclusiv slăbiciune nervoasă. Acest tratament tradițional vă poate ajuta să vă întineriți corpul și mintea și vă asigură un sistem nervos sănătos și activ.
✔️ Vei avea nevoie
Ulei de migdale sau susan
✔️ Ce trebuie să faci
1.Luați o cantitate suficientă de ulei de migdale sau susan și încălziți-l puțin.
2.Masați uleiul cald pe corp sau angajați un profesionist care să o facă.
3.Lăsați-l să acționeze timp de o jumătate de oră înainte de a merge la baie.
✔️ Cât de des ar trebui să faceți asta:
Puteți face acest lucru zilnic.
👉 Sarea Epsom
Băile de sare Epsom sunt utilizate cel mai frecvent pentru ameliorarea durerii și inflamației mușchilor. Magneziul din sarea Epsom joacă un rol important în transmiterea nervilor și coordonarea neuromusculară.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 cană de sare Epsom
•Apă
✔️ Ce trebuie să faci:
1. Adăugați o cană de sare Epsom în apa de baie.
2.Relaxați-vă timp de 15 până la 20 de minute.
✔️ Cât de des ar trebui să faceți asta:
Faceți acest lucru de cel puțin trei ori pe săptămână.
👉 Ashwagandha
Ashwagandha are o serie de avantaje. Ameliorează stresul și anxietatea – două dintre numeroasele simptome ale slăbiciunii nervoase.
✔️ Vei avea nevoie de:
Suplimente Ashwagandha
✔️ Ce trebuie să faci:
Luați suplimente de ashwagandha în doza recomandată de medicul dumneavoastră.
✔️ Cât de des ar trebui să faceți asta:
După recomandarea medicului.
👉 Terapia cu apă
Terapia cu apă este utilizată pe scară largă pentru ameliorarea durerii și inflamației și este un tratament excelent pentru slăbiciunea nervoasă. Alternarea apei calde și reci ajută la reducerea durerii și inflamației care apar din cauza nervilor slabi sau deteriorați.
✔️ Vei avea nevoie de:
Apă rece și caldă
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Încheiați-vă baia obișnuită cu un duș scurt și rece.
2.Alternativ, luați un prosop curat și înmuiați-l în apă rece. Frecați acest prosop rece pe tot corpul și uscați-l.
3.De asemenea, puteți face alternativă între apă caldă și apă rece pentru baie. Asigurați-vă că clătirea finală este cu apă rece.
✔️ Cât de des ar trebui să faceți asta:
Faceți acest lucru zilnic.
👉 Lumina soarelui
Expunerea la razele solare dimineața devreme este un alt mod de a trata slăbiciunea nervoasă. Slăbiciunea nervoasă este adesea asociată cu deficiența de vitamina D, iar razele solare vă ajută corpul să producă mai multă vitamina D.
❗️Prudență
Evitați să ieșiți la soare după-amiaza timp de ore lungi, deoarece acest lucru poate avea efecte negative asupra sănătății dvs.
Cele mai bune alimente pentru slăbiciune nervoasă:
1.Vitamine
2.Magneziu
3.Acizi grasi omega-3
4.Ceai de musetel
5.Ceai verde
👉 Vitamine
Consumul de alimente bogate în vitaminele B și D este un alt mod de a menține funcționarea sănătoasă a sistemului nervos. Ambele vitamine au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în corpul dumneavoastră. Vitamina D este benefică pentru sănătatea oaselor, deoarece promovează absorbția calciului. Puteți consuma alimente precum pește, pâine, cereale integrale, legume, orez brun, brânză și gălbenuș de ou pentru a combate orice deficiențe ale acestor vitamine în mod natural.
👉 Magneziu
Magneziul este un alt nutrient important pentru un sistem nervos sănătos. Prezintă proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea inflamației nervoase. De asemenea, promovează producția de serotonină pentru a vă relaxa sistemul nervos.
Consumul de alimente bogate în magneziu, cum ar fi ciocolata neagră, legume verzi, banane și caise este o modalitate excelentă de a contracara orice deficiențe ale acestui mineral în mod natural.
👉 Acizi grași Omega-3
Acizii grași omega-3 sunt acizi grași polinesaturați, care sunt un avantaj pentru sistemul dvs. nervos. Datorită proprietăților lor antiinflamatorii, omega-3 poate ajuta la tratarea diferitelor boli ale sistemului nervos prin accelerarea recuperării nervilor slabi și deteriorați.
Consumul de fructe de mare precum macrou, stridii, sardine, somon și ton este o modalitate excelentă de a crește aportul de acizi grași omega-3 în mod natural. Optează pentru pești capturați în sălbăticie și fii atent la faptul că fructele de mare pot conține metale grele.
👉 Ceai de mușețel
Ceaiul de mușețel acționează ca un sedativ, reduce anxietatea și vă calmează nervii. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la tratarea nervilor deteriorați sau răniți.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1-2 lingurițe de plantă uscată de mușețel
•1 cană de apă
•Miere după gust
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Adăugați o linguriță sau două de plante de mușețel uscată la o cană de apă.
2.Aduceți la fierbere într-o cratiță și lăsați-l la infuzat timp de aproximativ 5 minute.
3.Se strecoară și se lasă ceaiul să se răcească înainte de a adăuga puțină miere.
4.Consumați-l.
✔️Cât de des ar trebui să faceți asta
Bea ceai de mușețel de 2 până la 3 ori pe zi.
👉 Ceai verde
Printre numeroasele beneficii ale ceaiului verde, unul este capacitatea sa de a promova un sistem nervos sănătos. Acest lucru se datorează în principal prezenței compușilor precum L-teanina, despre care se știe că are proprietăți unice de stimulare a creierului. Aceste proprietăți ale ceaiului verde ajută la gestionarea depresiei, anxietății și tulburărilor legate de stres.
✔️ Vei avea nevoie de:
•1 plic de ceai verde
•1 cană de apă fierbinte
•Miere
✔️ Ce trebuie să faci:
1.Puneți o pungă de ceai verde într-o ceașcă de apă fierbinte timp de 5 până la 10 minute.
2.Lăsați-l să se răcească puțin și adăugați miere.
✔️ Cât de des ar trebui să faceți asta
Faceți acest lucru de doua – trei ori pe zi.
Cele mai bune exerciții pentru a ajuta la slăbiciunea nervoasă
1.Yoga
2.Mersul Desculț
3.Respirație adâncă
👉 Yoga – cititi mai multe despre Yoga in acest articol: Yoga este o practica cunoscuta de peste 5000 de ani pentru capacitatea de a usura stresul si de a promova relaxarea
Yoga are un efect calmant asupra nervilor și vă ajută la armonizarea respirației. Îmbunătățește circulația sângelui în cap și promovează funcționarea creierului și a ochilor.
👉 Mersul desculț – cititi mai multe despre beneficiile mersului descult in acest articol: Mersul descult si energiile Pamantului – beneficii pentru sanatatea fizica si psihica
Mersul desculț pe pământul umed sau pe o plajă cu nisip poate ajuta la vindecarea sistemului nervos. Se crede că electronii de pe suprafața pământului vă îmbunătățesc sănătatea prin reducerea nivelului de stres și a inflamației din corp.
Durată
30 minute
Respirație profundă
De asemenea, puteți practica respirația profundă pentru a ușura stresul și a vă relaxa. Ajută la gestionarea anxietății și a tulburărilor legate de stres și îmbunătățește abilitățile naturale de vindecare ale corpului.
Durată
5-10 minute de 2-3 ori pe zi
În plus față de remedii, diete și exerciții, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să faceți față nervilor slabi.
✔️ Sfaturi preventive
•Renunțați la fumat și la utilizarea produselor din tutun.
•Asigurați-vă că vă odihniți din plin.
•Tratați și gestionați alte afecțiuni medicale (dacă există).
•Bea o mulțime de lichide și apă.
•Evitați alcoolul și drogurile recreative.
•Sporiți-vă atenția și abilitatea de a vă concentra învățând noi abilități.
•Încercați și evitați utilizarea medicamentelor fără prescripție medicală.
Dacă slăbiciunea nervoasă a afectat starea de sănătate fizică sau emoțională, vă rugăm să o tratați imediat pentru a evita complicațiile. Evitați stresul și mențineți o atitudine pozitivă.
Niciun comentariu