Depresia – o boala din ce in ce mai raspandita – cauze comune, simptome si tratament

0

Stiati ca 1 din 7 indivizi vor suferi de simptome de depresie la un moment dat in viata lui? Astazi, depresia este una dintre principalele dizabilitati, aproximativ 150 de milioane de oameni sufera de depresie la nivel mondial.
Organizatia Mondiala a Sanatatii prevede ca depresia va deveni a doua cea mai raspandita boala la nivel mondial pana in anul 2020. Dar ce facem pentru a preveni si trataaceasta tulburare a dispozitiei care poate schimba viata?
Tratamentul tipic – medicamentele antidepresive – nu functioneaza pentru toate persoanele care sufera de depresie si, de asemenea, vine cu o serie de efecte secundare. Cu toate acestea, uneori oamenii nu stiu incotro sa se indrepte pentru a gasi un tratament care sa nu aduca mai multe probleme decat au deja.
Vestea buna este ca exista remedii naturale pentru depresie care sunt eficiente si ajuta la abordarea cauzei principale a bolii. Daca sunteti in cautarea unui mod natural de a va imbunatati starea de sanatate, studiile au aratat ca ar trebui sa va concentrati pe consumul unei diete antiinflamatorii – una similara cu dieta mediteraneana care ofera vitamine si minerale critice pentru echilibrul hormonal si functia creierului. De asemenea, activitatea fizica s-a demonstrat ca previne depresia. In plus, utilizarea uleiurilor esentiale pentru depresie si efectuarea altori modificari ale stilului de viata pentru a controla stresul sunt doar cateva dintre cele mai bune optiuni.
Cauze comune si simptome ale depresiei
Depresia este atunci cand o persoana experimenteaza starea de stpirit scazuta persistent, pana la punctul in care incepe sa interfereze cu viata de zi cu zi. Lupta cu depresia poate fi extrem de dureroasa atat pentru persoana care se confrunta cu aceste simptome, cat si pentru cei dragi.
Cauzele depresiei sunt variate si includ:
• Stres
Probleme emotionale nerezolvate
Dezechilibrul neurotransmitator
Dezechilibre hormonale
Alergii
Alcoolism
Deficiente nutritionale
Lipsa luminii naturale
Toxicitate

Desi depresia poate aparea la orice varsta, se dezvolta adesea la varsta adulta. De exemplu, este deosebit de raspandita la adultii de varsta mijlocie sau mai mari, care se confrunta cu alte probleme medicale. Dar alti factori de risc pentru depresie includ un istoric familial, luarea anumitor medicamente care provoaca efecte secundare depresive, schimbari majore de viata, stres continuu si traume.
Depresia poate manifesta o serie de simtpome, inclusiv:
Oboseala
Tristete
Proasta dispozitie
Iritabilitate
Stima de sine scazuta si lipsa de speranta
Dificultate de concentrare
Dificultate de a adormi
Dorinta sexuala scazuta
Modificari ale apetitului
Modificari ale greutatii corporale
Sentimente de neputinta
Dezinteres pentru hobby-uri sau alte activitati
Durere de cap
Probleme digestive
Ganduri de sinucidere in cazuri grave
Tratamentul conventional al depresiei
Tratamentul conventional pentru depresie implica de obicei utilizarea de medicamente si/sau psihoterapie. Cea mai utilizata forma forma de medicamente pentru depresie includ stimulatori ai receparii serotonineim care includ medicamente precum Celexa, Lexapro, Zoloft, Prozac și Paxil. Cercetarile arata ca aceste medicamente ajuta pacientii cu depresie, dar functioneaza mai degraba ca inhibatori ai simptomelor depresiei decat ca vindecarea problemei.
Odata ce un pacient nu va mai lua antidepresivele, simptomele, cel mai probabil, vor reaparea. In plus, medicamentele antidepresive au efecte secundare grave care pot include cresterea in greutate, modificari de personalitate, degradarea neurotransmitatorilor ceea ce poate duce la modificari ale creierului etc.
Psihoterapia, pe de alta parte, este o optiune fara efecte secundare care poate fi de un real ajutor impreuna cu alte remedii naturale impotriva depresiei.
Depresie – alimente si tratamente naturale

Niciun comentariu

Nu ratați!