Dureri de picioare – 7 remedii eficiente și la îndemâna

0

Există mai multe moduri diferite de a ușura durerea picioarelor. Acest articol enumeră opt lucruri pe care le poate încerca o persoană pentru a ameliora disconfortul de la nivelul picioarelor dureroase.
1. Aplicați gheață
O compresă rece sau un pachet de gheață poate ajuta la ameliorarea durerilor de picior. Această opțiune ar putea fi deosebit de utilă pentru persoanele cu dureri la nivelul articulațiilor picioarelor din cauza traumatismelor, infecțiilor, inflamației, artritei, bursitei sau gutei.
Cu toate acestea, este important să nu așezați gheața direct pe piele. A face un pachet de gheață implică înfășurarea unor cuburi de gheață sau legume congelate într-un prosop sau o cârpă mică. Apoi, persoana poate ține compresa pe piciorul dureros timp de aproximativ 15-20 de minute.
2. Schimbați-vă încălțămintea
Încălțămintea necorespunzătoare sau incomodă poate provoca multe tipuri de dureri de picior.
Persoanele cu fasciită plantară, care au dureri în partea inferioară a călcâiului, ar trebui să încerce să poarte pantofi largi cu talpă groasă.
Purtarea încălțămintei confortabile poate ajuta, de asemenea, la prevenirea unghiilor dureroase încarnate. Tăierea repetată a unghiei acasă poate agrava problema, spun medicii.
3. Folosiți metoda RICE
RICE vine din engleză și înseamnă odihnă, gheață, compresie și înălțime. American Medical Association Podiatric sfătuie oamenii care și-au luxat sau fracturat piciorul să urmeze această metodă.
O entorsă este o leziune a țesuturilor moi care apare atunci când ligamentele care leagă oasele între ele sunt trase, întinse sau rupte. Declanșarea, căderea și accidentele sportive sunt cele mai frecvente cauze ale entorselor.
Cei patru pași ai RICE sunt:
•Odihnă: persoana ar trebui să stea odihnească piciorul rănit. Mersul pe jos, alergatul sau practicarea sportului ar putea agrava starea.
•Gheață: Persoana ar trebui să aplice un pachet de gheață pe piciorul rănit cât mai repede posibil. În primele 48 de ore, aceștia ar trebui să repete acest pas pe tot parcursul zilei, timp de 15-20 de minute.

•Compresie: persoana ar trebui să înfășoare un bandaj în jurul piciorului sau gleznei rănite. Bandajul ar trebui să fie strâns, dar persoana trebuie să aibă grijă să nu întrerupă circulația.
•Ridicarea piciorului: persoana ar trebui să se întindă și să ridice piciorul rănit astfel încât să fie deasupra inimii. Acest lucru va reduce umflarea.
4. Baie la picioare
Oamenii pot înmuia picioarele inflamate, dureroase sau obosite într-un vas cu apă caldă. Adăugarea de săruri Epsom în apă poate ajuta la calmarea durerii.
5. Ridiche neagră sau morcov
De mare ajutor poate fi o ridiche neagră. Puneți niște felii de ridiche neagră într-un ciorap şi piciorul în interiorul şosetei. Lăsa-ţi-l pe timpul nopţii. Spălaţi-vă picioarele cu apă caldă de dimineață. Faceți acest lucru timp de 3 nopți la rând şi veți observa diferența.
La fel puteți proceda și cu morcovul. Dacă simţiţi o ușoară senzație de înțepătură, nu vă faceți griji, înseamnă că remediul funcționează.
6. Sare
Puneți sare într-un săculeț de bumbac şi încălziţi-l la cuptor. Folosiți-l seara ca o compresă şi lăsați-l să se răcească pe picioare. Se repetă timp de 10 zile.
7. Cartofi
Se spală cartofii bine şi se pun felii în feşe de bumbac. Folosiți-l ca o compresă şi acoperiți cu celofan, pentru ca lichidul de la cartofi să nu se scurgă. Încercaţi să schimbați compresele cât mai des. Repetați această metodă pentru 7-8 zile.
Sursa:
http://www.healthylifebase.com
http://www.medicalnewstoday.com

Niciun comentariu

Nu ratați!