Refluxul acid si arsurile la stomac sunt afectiuni foarte des intalnite. Cercetarile arata ca predomina la aproximativ 20% din populatie. Acest lucru este ingrijorator, deoarece poate fi prevenit prin schimbarea obiceiurilor si aportului alimentar.
Datorita stilului rapid de viata al secolului in care traim, ne supunem la obiceiuri nesanatoase, cum ar fi consumul alimentelor procesate si nerespectarea orelor sau pur si simplu sarind peste mese. Toate acestea pot afecta direct sistemul digestiv.
Stomacul contine acizi puternici care ajuta la digerarea alimentelor pe care le consumi.
Uneori, acest acid poate creste in esofag si provoaca o senzatie de arsura in tractul gastro-intestinal. Aceasta senzatie poate fi resimtita in piept.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat ca antiacid. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor refluxului acid (inclusiv indigestie, balonare si greata). Adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si amestecati bine.
Nota: nu consumati apa cu bicarbonat de sodiu pe stomacul gol. Nu-l folositi mai mult de 2 saptamani, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda acest lucru. De asemenea, daca luati medicamente antiacide, aspirina sau alte medicamente, ori daca aveti tensiune arteriala ridicata, probleme cardiace sau boli renale, consultati medicul inainte de a consuma bicarbonat de sodiu.
Aloe vera
Alor vera este o planta folosita pe scara larga in medicina traditionala. Sucul sau ajuta la reducerea inflamatiei in tractul gastro intestinal care poate provoca reflux acid. De asemenea, planta ajuta la calmarea tractului.
Puteti consuma o jumatate de cana de suc de aloe vera cu 30 de minute inainte de mese, de 2 ori pe zi.
Ghimbir
Ghimbirul are proprietati antiacide si carminative si a fost folosit de mii de ani pentru a ameliora afectiunile gastrice precum balonarea, dispepsia si gastrita. De asemenea, accelereaza golirea gastrica, ceea ce poate ajuta la ameliorarea aciditatii si arsurilor la stomac.
Nota: daca luati medicamente pentru diabet, coagulare sau hipertensiune arteriala, asigurati-va ca va consultati medicul inainte de a opta pentru acest remediu.
Musetel
Musetelul a fost utilizat in mod traditional pentru numeroase afectiuni gastro-intestinale, precum flatulenta, ulceratiile si iritatiile gastro-intestinale. Ajuta la calmarea stomacului si actioneaza ca relaxant digestiv.
Ce trebuie de evitat:
· Mancaruri picante si grase;
· Produse prelucrate si rafinate, cum ar fi produsele de patiserie, prajeli etc.
· Bauturile alcoolice, deoarece au efect advers asupra mucoasei stomacului si cresc aciditatea.
· Limitati aportul de bauturi cafeinizate si carbogazoase.
Modificari ale stilului de viata:
· Urmati o dieta echilibrata, cu continut scazut de carbohidrati;
· Mancati cu cel putin 2,5h inainte de a merge la culcare;
· Mancati mai putin la o masa;
· Luati in considerare acupunctura efectuata de un profesionist.
Articole recomandate:
• Arsuri la stomac – cauze si remedii naturiste
• Reflux gastroesofagian – remedii naturiste si sfaturi utile
• Flatulenta si balonare – remedii naturiste
• 13 alimente naturale pentru o digestie corecta si un intestin sanatos
Niciun comentariu