13 alimente naturale pentru o digestie corecta si un intestin sanatos

0

Balonarea, aciditatea, arsurile la stomac, flatulenta si alte simptome ale indigestiei pot fi foarte suparatoare. Digestia necorespunzatoare devine un motiv de ingrijorare si va poate pune sanatatea in pericol. Pe de alta parte, un sistem digestiv sanatos sporeste imunitatea, te face mai activ, imbunatateste sanatatea pielii, sporeste starea de spirit, imbunatateste absorbtia nutrientilor etc.
Iaurt
Iaurtul este incredibil de benefic pentru digestie, deoarece ofera intestinului bacterii bune care ajuta la digerarea alimentelor. Mai multe studii au aratat ca iaurtul poate inhiba diareea, boala inflamatorie a intestinului, poate imbunatati sanatatea intestinala si poate reduce riscul cancerului de colon.
Papaya
Papaya este bogata in enzime proteolitice, chimopapaina si papaina care au proprietati antimicrobiene si ajuta digestia prin descompunerea alimentelor. Mai mult, papaya este o sursa bogata de vitamine care ajuta la eliminarea toxinelor.
Cereale integrale
Cerealele integrale sunt bogate in fibre solubile si insolubile, necesare digerarii alimentelor. Consumati grau integral, orez brun, ovaz, quinoa etc.
Banane
Bananele subt bogate in fibre si pectina, care ajuta la imbunatatirea miscarilor intestinale si ajuta la digestia carbohidratilor.
Peste
Pestii sunt surse excelente de acizi grasi omega-3 care ajuta la reducerea inflamatiei in stomac si peretii colonului. Acest lucru contribuie la imbunatatirea digestiei si miscarilor intestinale. Actioneaza prin scaderea stresului oxidativ si a biomoleculelor proinflamatorii.
Ghimbir
Radacina de ghimbir este folosita frecvent datorita beneficiilor sale. Timp de mii de ani, ghimbirul a fos folosit ca medicament pentru tratarea racelilor, tusei, inflamatiei, greturilor si digestiei necorespunzatoare. Ghimbirul are efect pozitiv asupra enzimelor care ajuta la descompunerea grasimilor si proteinelor. Un grup de oameni de stiinta a confirmat ca ghimbirul sporeste digestia alimentelor.

Fenicul
Feniculul ajuta la prevenirea balonarii, indigestiei, flatulentei, durerilor de stomac etc. Fenchinul, un compus bioactiv gasit in semintele de fenicul relaxeaza mucoasa tractului digestiv, care, la randul sau, ajuta la curatarea colonului.
Semintele de fenicul sunt, de asemenea, capabile sa stimuleze secretia de sucuri digestive si imbunatateste absorbtia nutrientilor.
Sfecla rosie
Sfecla rosie are proprietati antiinflamatorii si antioxidante care ajuta la prevenirea tulburarilor inflamatorii ale sistemului digestiv si, de asemenea, elimina toxinele. Sfecla rosie stimuleaza productia de bila, care promoveaza digestia.
Cartofi dulci
Cartofii dulci sunt bogati in fibre alimentare care ajuta la miscarea corecta a intestinului si la absorbtia nutrientilor. De asemenea, stimuleaza sinteza celulelor din intestin care promoveaza activitatile enzimelor digestive din colon.
Mere
Merele sunt ambalate cu vitamine, minerale si fibre alimentare. De asemenea, au proprietati antioxidante care ajuta la reducerea daunelor oxidative si inflamatiei la nivelul organelor digestive.
De asemenea, se crede ca pectina prezenta in mere promoveaza dezvoltarea bacteriilor intestinale bune ceea ce contribuie la imbunatatirea digestiei.
Castraveti
Castravetii sunt incarcati cu vitamine, minerale, antioxidanti si au proprietati antiinflamatorii. Datorita continutului ridicat de fibre si apa, castravetii ajuta la prevenirea constipatiei prin inmuierea scaunului si ajutarea miscarilor intestinale. Antioxidantii ajuta la prevenirea acumularii toxinelor care poate duce la indigestie si infectii ale stomacului.
Avocado
Avocado este un aliment minunat care trebuie consumat daca suferiti de inflamatii ale stomacului. Ajuta la calmarea stomacului inflamat si a peretelui duodenului. Ajuta la schimbarea microorganismelor prezente in intestin si la tratarea colitei si autointoxicarii.
Prune
Prunele sunt bogate in fibre solubile si insolubile. Actioneaza ca un laxativ, care stimuleaza miscarea peristaltica a tractului digestiv si a colonului. Prunele ajuta la reducerea inflamatiei si stimuleaza imunitatea.
Alimente pe care trebuie sa le evitati:
· Mancare grasa;
· Mancare picanta;
· Alimente procesate;
· Alcool;
· Zahar;
· Bauturi carbogazoase;
· Nuci si seminte – acestea nu sunt o optiune ideala daca aveti stomacul suparat sau daca aveti probleme de digestie.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: www.stylecraze.com

Niciun comentariu

Nu ratați!