Ce este carobul (roșcova) și ce îl face atât de benefic organismului – beneficii și valoare nutrițională

1

Carobul (roșcova) este un copac mediteranean care are fructe asemănătoare păstăii. Aceste fructe pulpoase sunt cunoscute pentru producerea unei gume care este utilizată în industria alimentară și a băuturilor. Interesant este că roșcova câștigă și ea importanță terapeutică și farmaceutică.
Care sunt beneficiile sale și de ce este cel mai bun înlocuitor de cacao?
Carobul (Ceratonia siliqua L.) este un arbore mediteranean de mare importanță economică și terapeutică. Fructul său este asemănător unor păstăi, maro.
Pulpa de fructe de roșcove este, în general, bogată în zaharuri, cum ar fi zaharoza, fructoza și glucoza. Conține 48% -56% zaharuri și 18% celuloză și hemiceluloză. Cercetătorii consideră că aceste păstăi sunt extrem de bogate în ingrediente bioactive.
Fructele de roșcove conțin fitochimicale precum taninuri, fibre dietetice, ciclitoli și polifenoli. Cea mai bună parte a acestora este procentul lor scăzut de grăsimi. Aceste substanțe fitochimice pot avea o serie de beneficii, inclusiv proprietăți antioxidante, antidiabetice, anticancerigene, antidiareice și anti-lipolitice.
Să aruncăm o privire asupra roșcovei:
•Semințele de roșcove sunt importante din punct de vedere comercial datorită gumei de boabe de roșcove (CBG). Fabricat din endospermul semințelor de roșcove, LBG este utilizat pe scară largă ca agent de îngroșare și stabilizator în industria alimentară.
•LBG este, de asemenea, utilizat ca agent purtător pentru eliberarea controlată a medicamentelor – singur sau cu alte molecule purtătoare.
•Fructele de roșcove nu conțin cafeină și teobromină. Este folosit ca înlocuitor pentru cacao în mai multe alimente decafeinizate.
•Fructul de roșcove este una dintre cele mai bogate surse de acid galic, între 23,7 mg / 100 g și 164,7 mg / 100 g!
•Carobul conține toți cei 7 aminoacizi esențiali (treonină, metionină, valină, izoleucină, leucină, fenilalanină și lizină) la concentrații care îndeplinesc standardele OMS.
•Puteți da gustări de roșcove și animalelor de companie fără ezitare. Cu toate acestea, este mai sigur să discutați acest lucru cu medicul veterinar înainte de a-i hrăni.
✔️ Protejează tractul gastro-intestinal și ar putea trata ulcerele
Invaziile patogene pot declanșa producerea de radicali liberi în corpul dumneavoastră. Intestinul tău pare să fie cel mai afectat în acest proces. Speciile reactive de oxigen pot deteriora mucoasele interioare (mucoasa) organelor tractului gastro-intestinal. Acest lucru duce la dezvoltarea mai multor tulburări gastro-intestinale, cum ar fi gastrita, ulcerele, cancerul gastric, dispepsie etc.
Extractele de roșcove pot fi de mare ajutor în astfel de cazuri. Taninele de roșcove, flavonoidele și compușii fenolici posedă o activitate ridicată de eliminare a radicalilor liberi. Acestea protejează mucoasa gastrică și previn invazia patogenă.
De asemenea, flavonoidele au prezentat proprietăți active anti-ulcer și gastroprotectoare prin menținerea integrității mucoasei gastrice.
✔️ Poate gestiona diareea acută
Diareea este un alt efect secundar comun al unui atac bacterian sau viral asupra corpului dumneavoastră. Este de două ori mai rău să controlați și să tratați diareea la sugari și copii.
Într-un studiu controlat cu placebo, sugarii în vârstă de 3 până la 21 de luni (cu diaree) au fost hrăniți 1,5 g / kg pulbere de roșcove bogată în tanin în fiecare zi timp de 6 zile. S-a observat că sugarii cu pulbere de roșcove s-au recuperat mai repede decât omologii lor.
Acești sugari au avut defecații normale, temperatura corpului și vărsături reduse. Pudra de roșcove a fost bine acceptată de sugari și nu a prezentat semne de intoleranță.
✔️Este un agent antidiabetic puternic
Medicina tradițională susține roșcovul ca fiind un puternic agent antidiabetic. Fibrele solubile din guma de semințe de roșcove pot modifica structura glucidelor în timpul digestiei. Fibrele reduc rata degradării carbohidraților și controlează nivelul glicemiei.
Unul dintre mecanismele din spatele acestei proprietăți antidiabetice este că roșcova poate inhiba α-amilaza și α-glucozidaza implicate în metabolismul glucidic.

Pulpa fructului conține, de asemenea, flavonoide, taninuri și alți antioxidanți. Acestea protejează celulele pancreatice de deteriorarea oxidativă și controlează severitatea acestei boli autoimune.
Unii susțin că pulpa de roșcove poate crește sensibilitatea la insulină. Dar nu există suficiente dovezi care să susțină această afirmație. Cu toate acestea, fructele de roșcove pot regla hiperglicemia și pot îmbunătăți toleranța la glucoză.
✔️ Controlează greutatea corporală, hiperlipidemia și colesterolul
LBG sau guma de semințe de roșcove din pulpa de roșcove are proprietăți anti-hiperlipidemice. Când s-a administrat pudră de roșcove la șobolani hiperlipidemici, a existat o reducere a nivelului lor de lipide și colesterol.
Acești șobolani hrăniți cu roșcove au prezentat, de asemenea, normalitate histopatologică a inimii și a rinichilor – spre deosebire de cei care erau hiperlipidemici. Astfel, fitochimicii de roșcove pot preveni tulburările cronice, cum ar fi ateroscleroza, la persoanele supraponderale și obeze.
Studiile pe iepuri arată că fibrele de roșcove insolubile reglează metabolismul lipidelor. Extractul de fibre bogate în polifenoli îmbunătățește expresia receptorului LDL. De asemenea, stimulează enzimele metabolizatoare ale colesterolului. Acest lucru vă poate proteja ficatul de acumularea de lipide și daunele provocate de peroxidare.
Este evident că aproape toate beneficiile de mai sus sunt legate de stresul oxidativ. Fructele de roșcove au ceea ce este necesar pentru a elimina radicalii liberi și alți factori. Se numesc fitochimicale. Să vedem ce ingrediente active conțin fructele de roșcove.
Profil nutrițional și fitochimic al fructelor de roșcove
Fructul de roșcove sau carobul are o cantitate semnificativă de zaharuri în pulpă. Zaharoza este cel mai abundent zahăr găsit în roșcove (aproximativ 52% substanță uscată), iar fructoza și glucoza sunt prezente în cantități mici.
Fibra este o altă componentă a pulpei de roșcove (aproximativ 30-40%). Acest fruct are mai multe fibre insolubile decât solubile. Deci, puteți găsi mai multă hemiceluloză, pectină, celuloză, lignine și alți polifenoli și doar aproximativ 10% din fibre solubile.
Macromineralele precum calciu, potasiu, fosfor și magneziu au fost identificate în concentrații variate. Conținutul de calciu poate fi de 300 mg / 100g, în timp ce potasiul variază între 90-1120 mg / 100g.
Fructele de roșcove conțin, de asemenea, fier, cupru, zinc, mangan, nichel, bariu, cobalt etc. Dintre micromineralele, fierul are cea mai mare concentrație.
Venind la compușii activi, fructele de roșcove sunt pline de fitochimicale.
Diferitele părți ale fructului de roșcove conțin acizi fenolici precum acidul cafeic, acidul hidroxibenzoic, acidul clorogenic, acidul cinamic, acidul cumaric, acidul ferulic, acidul galic, acidul gentisic și acidul siringic.
Flavonoidele , inclusiv apigenina, catehina, genisteina, eriodictiolul, caempferolul, luteolina, miricetina, quercetina, naringenina, crisoerolul, epigalocatechina, izorhamnetina sunt dispersate în fructe, pulpă și semințe în concentrații variate.
Carobul devine din ce în ce mai popular pentru beneficiile sale pentru sănătate. În afară de importanța industrială a gumei, fructele de roșcove au proprietăți antidiabetice, anti-diareice, antioxidante, anti-hiperlipidemice și mai multe proprietăți curative.
Cu o serie de beneficii și aplicații uimitoare, roșcova este, fără îndoială, un superaliment. Dacă sunteți de acord cu noi, vă rugăm să împărtășiți opiniile, întrebările și feedback-ul dvs. în secțiunea de comentarii de mai jos.

1 comment

Scrie un comentariu nou

Nu ratați!