Cataplasma cu varză – leac miraculos pentru 1000 de afecțiuni – cum se folosește și la ce ajută

0

Utilizarea verzei îşi are originea în Antichitate, aşadar metoda a reuşit cu succes să reziste probei timpului. Romanii foloseau varza intern şi extern, utilizând întreaga plantă după fierbere. Rembert Dodoens (1517-1585) medic al împăraţilor germani, scrie în lucrarea sa, Istoria plantelor: „Sucul de varză purifică şi vindecă toate abcesele. Amestecat cu miere dă un sirop excelent contra tusei şi răguşelii. Varza fiartă vindecă abcesele”.
În practica actuală, în mod obişnuit se utilizează varza în stare naturală, crudă, fără niciun adaos. Trebuie subliniat faptul că se folosesc toate felurile de varză, inclusiv varza roşie.
Cataplasma cu varză este un leac miraculos deoarece experții și cercetătorii nu au descoperit încă secretul din spatele acestei tehnici. Este cunoscută și folosită de multă lume, dar nimeni nu poate spune cu exactitate ce anume îi conferă această acțiune vindecătoare.
Pentru ce afecțiuni poți folosi cataplasma cu varză❓
– vărsat
– urticarie
– pojar
– scarlatină
– zona zoster
– eczeme
– afecţiuni eruptive
– erizipel (cangrenos, traumatic)
– inflamaţii ale capilarelor, vaselor de sânge, ganglionilor limfatici
– leziuni
– răni
– febre
– malarie
– nevralgii de orice fel
– reumatism
– coxalgie
– diabet şi gută
– migrene
– astm
– guturai
– bronşite
– inflamaţii oculare

Varza are şi o influenţă de normalizare a temperaturii corpului. Deşi poate fi greu de crezut, unele boli grave par să aibă drept cauză anumite toxine pe care varza, prin acţiunea ei, le elimină prin piele. Acest proces a fost numit de dr. Blanc „depuraţie cutanată”.
Purificarea prin varză este un remediu la dispoziţia oricărui pacient, iar medicii îl pot indica în toate bolile de piele, precum şi în unele boli interne. Frunza de varză are de asemenea o acţiune dezinfectantă, care se manifestă mai ales la vărsat, cangrene etc. Ea este şi un calmant, care nu-şi pierde această proprietate printr-o folosire îndelungată, cum e cazul cu unele preparate farmaceutice.
Cum se procedează❓
Înainte de întrebuinţare, frunzele trebuie spălate. Dacă lăsăm frunzele întregi, se îndepărtează nervura centrală groasă, apoi se presează cu o sticlă sau cu un făcăleţ de lemn, pentru a le înmuia şi a scoate la suprafaţă sucul plantei. Înainte de a le utiliza, frunzele se încălzesc puţin. Se pot aplica în mai multe straturi, iar la sfârşit totul se fixează cu o legătură. Pentru compresele mai mici, se taie frunza de varză în mai multe fâşii, după mărimea locului de aplicare, apoi fâşiile se presează, se încălzesc şi se dispun în straturi. Şi în acest caz se leagă cu un bandaj.
Note:
1. Pentru a acţiona din plin, frunza de varză trebuie să fie bogată în suc şi, cu cât e mai verde şi mai groasă, cu atât e mai activă. Dacă este uscată, devine inactivă.
2. Dacă, după o aplicaţie de 12 ore, frunza şi-a păstrat culoarea proaspătă şi verde, ea mai este încă utilizabilă şi activă, chiar dacă secreţia şi supuraţia au început.
3. Dacă frunza devine brună, secreţia sau puroiul conţin substanţe caustice.
4. Dacă frunza devine galbenă, uscată sau veştedă, boala ori este foarte rebelă, ori s-a vindecat prin compresele anterioare.

Niciun comentariu

Nu ratați!