14 Efecte secundare ale consumului excesiv de ceai verde

0

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi. Se obține din planta Camellia sinensis. Ceaiul verde conține un antioxidant numit EGCG care are potențialul de a lupta împotriva diferitelor boli precum cancerul, bolile de inimă și obezitatea. Dar noi cercetări arată că consumul zilnic de ceai verde poate avea efecte secundare .
În acest articol, vom aborda 15 efecte secundare ale ceaiului verde, împreună cu discutarea dozajului ideal și a altor măsuri de precauție pe care trebuie să le luați.
👉 Efectele secundare ale ceaiului verde consumat în exces
Consumul excesiv de ceai verde are efecte secundare. Iată o listă cu cele 15 efecte adverse la care trebuie să fiți atenți:
🫖 Poate cauza anemie și deficit de fier
Anemia afectează 1,62 miliarde de oameni din întreaga lume. Este cauzată de deficit de fier și de niveluri scăzute de hemoglobină în sânge.
Studiile de cercetare subliniază că consumul zilnic de ceai verde poate provoca deficit de fier, ducând la anemie și / sau la un număr scăzut de globule roșii.
Dr. Matam Vijay-Kumar, profesor asistent Penn State, explică faptul că catehina ceaiului verde, EGCG (epigalocatechin gallate), se leagă de fier. Acest lucru reduce eficiența EGCG ca un antioxidant puternic și, de asemenea, blochează absorbția fierului.
🫖 Cofeina din ceaiul verde interferează cu anumite medicamente
Cofeina este un stimulator al sistemului nervos central. De aceea, o ceașcă de ceai verde te face să te simți revigorat. Problema este că consumul de cantități mari de ceai verde în timp ce luați anumite medicamente poate provoca reacții adverse.
Cofeina este descompusă în corp și poate reacționa cu anumite medicamente ca: cimetidina, antibiotice, cum ar fi ciprofloxacina, enoxacina (Penetrex), trovafloxacin (Trovan), sparfloxacina (Zagam), norfloxacina (Chibroxin, Noroxin), grepafloxacin (Raxar), Fluconazol, medicamente anestezice, cum ar fi midazolam.
Ca urmare, cofeina continuă să fie în organism, provocând nervozitate, neliniște, ritm cardiac crescut și, în unele cazuri, aritmie.
Oamenii de știință au descoperit că ceaiul verde (cafeina) a inhibat metabolizarea de clozapina, un medicament antipsihotic, ceea ce duce la toxicitate clozapină.
Cercetările arată că vitamina K din ceaiul verde inhibă efectele Warfarinei , un medicament anticoagulant (anti-coagulare a sângelui).
Concluzie – Cofeina ceaiului verde poate interfera cu anumite antibiotice, antidepresive, anticoagulante, medicamente anestezice și pilule contraceptive.

🫖 Ceaiul verde în timpul sarcinii poate cauza defecte congenitale
Mai multe studii arată că consumul de ceai verde în exces în timpul sarcinii poate avea un impact negativ asupra mamei și a nou-născutului. Consumul de peste 300 mg de cofeină pe zi crește riscul de hipertensiune în timpul sarcinii.
Oamenii de știință au descoperit că cofeina și taninurile din ceaiul verde pot reduce nivelurile de acid folic. Acidul folic, o vitamină B solubilă în apă, previne avorturile spontane și defectele congenitale precum spina bifida. Deși nu există un risc general asociat cu aportul de ceai, efectele anti-folat ale ceaiului (verde) necesită studii suplimentare.
Mai mult, consumul de ceai verde în exces poate crește riscul nașterii premature. Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege cum ceaiul verde poate provoca acest efect.
Cu toate acestea, s-a constatat că EGCG previne defectele tubului neural induse de diabetul matern. Prin urmare, este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma ceai verde în timpul sarcinii.
🫖 Extractul de ceai verde poate fi toxic pentru ficat
Mulți oameni consumă ceai verde pentru a slăbi și pentru a profita de alte beneficii ale ceaiului verde. Însă studiile arată că consumul excesiv de ceai verde poate da reacții inverse și poate provoca leziuni hepatice.
Galatul de epigalocatechină (EGCG) reprezintă 10% din extractul de ceai verde. Concentrații mai mari de EGCG pot provoca toxicitate mitocondrială, care pot duce la hepatotoxicitate.
🫖 Toxicitatea cafeinei provoacă dureri de cap, amețeli și vărsături
Consumul de peste 400 mg de cofeină pe zi poate provoca toxicitate cu cofeină. Toxicitatea cafeinei este caracterizată de obicei prin cefalee, greață, vărsături, frisoane, palpitații și înroșirea feței.
Notă: Cofeina este utilizată pentru tratarea migrenelor. Numai un medic autorizat are autoritatea de a determina doza și necesitatea cofeinei pentru tratarea migrenelor.
🫖 Cofeina din ceaiul verde poate afecta funcția tiroidiană
Catechinele de ceai verde sunt cunoscute pentru a reduce riscul de cancer tiroidian. Dar aportul excesiv de cofeină poate afecta funcția tiroidiană. În studiile la șobolani, aportul zilnic de cofeină de 120-150 mg / kg în timpul sarcinii poate determina pierderea în greutate a copilului (un caz de hipertiroidism matern).
🫖 Cofeina ceaiului verde poate cauza slăbiciunea oaselor
Fundația Națională pentru Osteoporoză avertizează că cofeina excesivă poate preveni absorbția calciului.
Atât șoarecii, cât și studiile la om arată că extractul de ceai verde sau aportul mai mare de ceai verde reduce rata acumulării osoase, crește riscul de fractură și reduce densitatea minerală osoasă. Poate provoca, de asemenea, pierderea osoasă la vârstnici.
Notă: Există mai multe studii care arată că flavonoidele din ceai verde sunt foarte benefice pentru oase. Cu toate acestea, în acest context, doze mai mari de ceai verde pot afecta creșterea și densitatea oaselor.
🫖 Cofeina ceaiului verde poate provoca anxietate și insomnie
În timp ce dozele mai mici de ceai verde pot ajuta la inducerea somnului și scăderea stresului, dozele mai mari pot duce la insomnie și anxietate.
Cofeina prezentă în ceaiul verde este un stimulent al sistemului nervos. Consumul de peste 300 mg de cofeină pe zi poate reduce calitatea somnului și poate provoca insomnie, iritabilitate, depresie, furie și anxietate.
🫖 Ceaiul verde poate preveni coagularea sângelui
Warfarina este un medicament obișnuit anti-coagulare a sângelui administrat pentru tratarea cheagurilor de sânge și reducerea riscului de infarct și accident vascular cerebral. Oamenii de știință au descoperit că ceaiul verde blochează acțiunea warfarinei.
Cercetările arată că cofeina inhibă metabolismul warfarinei. Deci, persoanele supuse tratamentului cu warfarină trebuie să evite produsele bogate în cofeină, cum ar fi extractele de ceai verde sau cantitățile excesive de ceai verde.
Vitamina K din ceaiul verde inhiba , de asemenea , Warfarina.
🫖 Prea mult ceai verde poate provoca arsuri la stomac
Arsurile la stomac sunt un simptom tipic al BRGE (boala gastroesofagiană). BRGE este cauzată de fumat, obezitate, obiceiuri alimentare proaste și consum excesiv de ceai verde.
Oamenii de știință japonezi au descoperit că un stil de viață inactiv sau sedentar, împreună cu un aport excesiv de ceai verde în mod regulat, ar putea crește riscul de BRGE. Un alt studiu efectuat pe populațiile asiatice a constatat că o componentă a ceaiului, teofilina, ar putea provoca reflux acid.
🫖 Cofeina de ceai verde poate provoca dureri de stomac
Fundația Internațională pentru Tulburări Gastrointestinale reiterează faptul că cofeina posedă proprietăți laxative. Consumul a mai mult de 3 căni de ceai verde pe zi poate provoca diaree.
De fapt, extractul de ceai verde care conține doze mari de cofeină poate provoca dureri abdominale, icter și urină închisă la culoare.
🫖 Cofeina din ceaiul verde poate cauza urinare frecventă
Nu, nu este apa în plus pe care o consumi. Este cofeina din ceaiul verde.
Prea multă cofeină (mai mult de 4,5 mg pe kg) pe zi determină urgența timpurie a urinării și chiar mărește frecvența acesteia. Efectul diuretic al cofeinei afectează funcția vezicii urinare prin creșterea activării neuronale.
Notă: Dozele mai mici de ceai verde pot ajuta la reducerea bolilor urinare.
🫖 Ceaiul verde poate cauza infertilitate la bărbați
Polifenolii de ceai verde au proprietăți terapeutice. Dar, în doze mai mari, acestea pot provoca infertilitate la bărbați.
Într-un studiu, șobolanilor masculi li s-a administrat extract de frunze de ceai verde timp de 26 de zile. După a 26-a zi, producția de spermă , motilitatea spermei și nivelurile de testosteron la șobolani au fost reduse.
Cofeina excesivă poate deteriora ADN-ul spermei și poate afecta negativ sistemul de reproducere masculin.
🫖 Consumul de ceai verde poate pata dinții
Consumul de ceai verde după un tratament de înălbire a dinților provoacă pătarea dinților. Deși nu există nici o cercetare care să lege direct aportul de ceai verde de dinții pătați, dovezile anecdotice sugerează acest lucru.
❓Cât de mult ceai verde ar trebui să bei pe zi
Cel mai bine este să vă limitați consumul de ceai verde la 2, maxim 3 căni pe zi . De asemenea, nu depășiți aportul de cofeină de 200 – 300 mg / ml. Puteți consuma ceai verde decofeinizat, dar rămâneți la doza standard de 2-3 căni de ceai verde pe zi.
Studiile sugerează că 338 mg de EGCG pe zi ar putea fi sigure pentru majoritatea adulților.
Sfat: Pentru a ști câtă cofeină din ceaiul verde consumați sau EGCG / cană, verificați eticheta nutrițională.
❓Cine nu ar trebui să bea ceai verde
Evitați să beți ceai verde dacă:
•ești însărcinată.
•luați tratament cu Warfarină (sau luați orice alt medicament anticoagulant).
•vă confruntați cu probleme abdominale.
•aveți un compromis al controlului vezicii urinare / risc crescut de cancer al vezicii urinare
•intenționați să dormiți într-o oră.
Notă: Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă ar trebui să încetați complet consumul de ceai verde sau dacă îl puteți consuma în doze mici.
👉 Înlocuitori ai ceaiului verde
•Apă cu lămâie
•Ceai de ghimbir și scorțișoară
•Ceai de mușețel
•Ceai de iasomie
•Ceai de mentă
•Ceaiul Tulsi
Dacă doriți să consumați ceai verde, dar nu sunteți sigur, discutați cu medicul dumneavoastră. Discutarea istoricului dvs. medical cu ei vă poate ajuta.

Niciun comentariu

Nu ratați!

Introduceți adresa dumneavoastră de email pentru a primi cele mai noi articole:

Prin abonarea la newsletter-ul nostru aveți șansa de a câștiga unul dintre cele trei coșuri cu produse naturiste, oferite lunar prin tragere la sorți.