Exista o serie de beneficii impresionante pentru sanatate asociate cu ceaiul de papadie, inclusiv capacitatea de a detoxifica organismul, de a regla digestia, de a ajuta la scaderea in greutate, de a preveni cancerul si alte afectiuni cronice, de a proteja pielea si de a creste puterea osoasa.
De mii de ani, papadia a fost utilizata intr-o varietate de preparate pentru imbunatatirea sanatatii. Cea mai populara utilizare este ceaiul.
Papadia este ambalata cu substante nutritive sanatoase, variand de la steroli si flavonoizi pana la carotenoizi, vitamine si minerale. Multi dintre acesti compusi organici au efecte benefice asupra organismului, ceea ce a facut ca aceasta bautura speciala sa fie o alegere comuna pentru iubitorii de plante.
Detoxifica organismul
Unul dintre motivele pentru care este atat de populara este capacitatea de a ajuta la detoxifierea ficatului. Ceaiul de papadie este un diuretic puternic, care ajuta organismul sa elimine toxinele mai rapid si sa imbunatateasca functia renala sanatoasa. In plus, ceaiul de papadie creste concentratia anumitor enzime din ficat.
Pierdere in greutate
Amestecul complex de compusi organici din ceaiul de papadie au aratat ca pot avea anumite efecte anti-obezitate prin suprimarea diferitelor enzime metabolizante ale grasimilor. In plus, efectele diuretice ale acestui ceai ajuta la eliminarea excesului de apa si a balonarii.
Previne bolile cronice
Amestecul bogat de antioxidanti gasit in ceaiul de papadie, inclusiv flavonoidele, compusii fenolici si sesquiterpenele, toate ajuta organismul sa elimine radicalii liberi. Acest lucru minimizeaza stresul oxidativ, care este o cauza majora a bolilor cronice, inclusiv a cancerului. Prin neutralizarea acestor radicali liberi, ceaiul de papadie ajuta la intarirea sistemului imunitar pentru a va imbunatati sanatatea.
Intareste oasele
Ceaiul de papadie contine cantitati masurabile de minerale, inclusiv calciu, zinc, fier si magneziu, toate fiind necesare organismului pentru a crea oase puternice si pentru a preveni aparitia osteoporozei. Pe masura ce imbatranim, densitatea minerala osoasa incepe sa scada, ceea ce duce la slabirea oaselor si articulatiilor. Suplimentarea continua cu minerale este esentiala pentru a va mentine sanatatea osoasa.
Stimuleaza circulatia
Una dintre cele mai importante minerale din corpul nostru este fierul si serveste o serie de atributii foarte importante. In special, este necesara producerea celulelor rosii din sange si, fara acestea, putem suferi de anemie, caracterizata prin slabiciune, probleme cognitive si oboseala. Fierul gasit in ceaiul de papadie poate preveni aceasta conditie si poate imbunatati circulatia, asigurandu-se ca diferite parti ale corpului sunt oxigenate corespunzator pentru o functie maxima.
Echilibreaza zaharul din sange
Pentru persoanele care sufera de diabet, mentinerea unui nivel stabil de zahar din sange este foarte important. Ceaiul de papadie poate face acest lucru. Cercetarile in acest sens sunt limitate, insa rezultatele primare sunt foarte incurajatoare pentru cei care incearca sa gestioneze simptomele diabetului.
Imbunatateste digestia
Diferiti compusi gasiti in ceaiul de papadie actioneaza ca un diuretic, laxativ si stimulent digestiv. Acest lucru poate ajuta la accelerarea digestiei si la eficientizarea acesteia, eliminand astfel simptomele de constipatie, balonare, crampe, diaree si chiar hemotoizi. Avand in vedere cat de important este stomacul pentru funcria noastra generala de sanatate, optimizarea actvitatilor din intestinul nostru poate fi unul dintre cele mai importante beneficii ale acestui ceai.
Reduce inflamatia
Unii oameni au laudat ceaiul de papadie pentru efectele sale antiinflamatorii, in special asupra articulatiilor dureroase, a durerilor de cap si a tensiunii musculare. Antioxidantii si alti compusi activi din acest ceai reduc durerea si inflamatia tesuturilor afectate, contribuind in acelasi timp la reglarea circulatiei si a echilibrului hidric.
Impiedica infectiile tractului urinar
Infectiile tractului urinar sunt o problema frecventa. Ceaiul de papadie prezinta un remediu eficient sau o masura preventiva. Urinarea crescuta asociata cu actiunea diuretica a acestui ceai poate contribui la o curatare regulata a rinichilor si a tractului urinar.
Atentie! Daca sunteti alergic la musetel, galbenele si floarea soarelui este foarte posibil sa fiti alergic si la papadie.
Daca utilizati medicamente care dilueaza sangele pot exista interactiuni cu compusii din ceaiul de papadie, asa ca este recomandat sa consultati medicul inainte de a adauga acest ceai in dieta dumneavoastra.
Administrarea preparatelor din papadie este interzisa persoanelor care sufera de ulcer, gastrita sau esofagita de reflux eroziva, pentru ca stimuleaza secretia de acid gastric.
Papadia este contraindicata persoanelor cu blocaje biliare.
Nota: Acest continut ofera numai informatii generale. Nu este in nici un caz un substitut pentru o opinie medicala calificata. Consultati intotdeauna un specialist sau medicul pentru mai multe informatii.
Sursa: https://www.organicfacts.net/health-benefits/beverage/dandelion-tea.html
[…] Prezența vitaminei C poate explica eficacitatea raportată împotriva răcelilor sezoniere. 📌 Ceai de papadie – beneficii, proprietati si contraindicatii ❗️Riscuri potențiale ale ceaiului de păpădie Deoarece ceaiul de păpădie are ingrediente […]